Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 3.03.2016, 16:02 

Właśnie Panowie przeżyłem niemiłą sytuację na parkingu pod Silesia City Center w Katowicach:
Szukałem miejsca na parkingu i z przeciwka jechał też czarny Cayenne, ale Turbo. Gdzieś na forum zapamiętałem, żeby się pozdrawiać ... no to tak zrobiłem. Złożyło się, że zaparkowaliśmy auta niemalże obok siebie i wyszedł z niego łysy, duży pan i pyta mnie: Łysy Pan: czy my się ku... znamy, że mi kiwasz łapą? Ja: Nie nie znamy się, ale pozdrawiałem użytkownika Porsche Łysy Pan: A jaki ty tu masz silnik? Ja: Najmniejszy 3.2, Łysy Pan: E to kur... nie masz Porsche tylko VW i mi kur... nie machaj.

Szczena mi opadła, a oczy odbiły się od asfaltu :shock:
Może faktycznie pozdrowienie wziąłem sobie za bardzo do serca i powinny być one wysyłane tylko od użytkowników prawdziwych Porsche?

PostNapisane: 3.03.2016, 17:25 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Nie przejmuj się - takich buraków mozna spotkać wśród właścicieli chyba aut każdej marki... Niestety

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 3.03.2016, 17:39 

To byłem ja... wybacz poniosło mnie.

PostNapisane: 3.03.2016, 22:43 

Cytuj:

A co spowodowało, że cię "poniosło"?

PostNapisane: 3.03.2016, 22:57 

Nie do użytkowników prawdziwych Porsche tylko do ludzi :D

PostNapisane: 4.03.2016, 8:41 

+1

Wysłane z LG G4

PostNapisane: 4.03.2016, 9:11 

Radek80 napisał(a):

Chociaż tyle, że kolega się przyznał.

Mi też wybacz, że nie zripostowałem, ale zagiął mnie fakt, że ludzie myślą takimi kategoriami w dzisiejszych czasach.

PostNapisane: 4.03.2016, 9:18 

Strach kupować Porsche. Jeszcze mam czas na zastanowienie ;)

PostNapisane: 4.03.2016, 10:06 
Członek Zarządu PCP

Chyba nie wierzycie, że to prawda? Z tym przyznaniem się Radka80? ;)

Witek

PostNapisane: 4.03.2016, 10:12 

heheh pewnie że nie :)
Tamten typek pewnie siedzi na jakimś forum twardziele.pl :D

PostNapisane: 4.03.2016, 10:20 

maxtor napisał(a):

Strach kupować Porsche ze zbyt małym motorem ;)

PostNapisane: 4.03.2016, 10:44 

adam748 napisał(a):
maxtor napisał(a):

Strach kupować Porsche ze zbyt małym motorem ;)

W tej sytuacji poważnie zastanowię się nad większym silnikiem, bo mogę zarobić wiązankę od szczęśliwego posiadacza Macana Turbo :) Ryzyko jest spore - 2 sąsiadów ma takie auta :)

PostNapisane: 4.03.2016, 11:07 

Juz od dluzszego czasu mozna zaobserwowac deprecjacje publicznego wizerunku marki niestety. Porsche mialo juz kiedys problem przy okazji produkcji modelu 993 (dzis to sie w glowie nie miesci), kiedy porsche zaczeli jezdzic nowobogaccy dresiarze, gwiazdki rapu itp. Dzis to sie powtarza tylko na wieksza skale wlasnie przez modele pokroju cayenne czy panamery

PostNapisane: 4.03.2016, 11:20 

Ja muszę przyznać, że po zrobieniu z siebie parę razy debila już nie macham do innych Cayenne czy Panamer

PostNapisane: 4.03.2016, 12:25 

ciachu napisał(a):
Juz od dluzszego czasu mozna zaobserwowac deprecjacje publicznego wizerunku marki niestety. Porsche mialo juz kiedys problem przy okazji produkcji modelu 993 (dzis to sie w glowie nie miesci), kiedy porsche zaczeli jezdzic nowobogaccy dresiarze, gwiazdki rapu itp. Dzis to sie powtarza tylko na wieksza skale wlasnie przez modele pokroju cayenne czy panamery

Dokładnie kolego jest tak, jak piszesz.
Jednakże pomimo powyższego uwielbiam swojego Cayenna.
Przy zmianie A6 (po ciągłych problemach z silnikiem 3.0, pneumatyką i ASO) nie myślałem, że kupię Porsche, po prostu znajomi dowiedzieli się, że szukam pojemnego auta (ze względu na 2 małych dzieciaków). Pojechałem zobaczyć i mnie zauroczyło wtedy 9 letnie auto, co bardzo przeszkadza mojej żonie :D
Wiem, że to nie jest topowy model ceniony przez forumowiczów-użytkowników, ale uważam, że chyba każde Porsche ma coś w sobie ,co nie pozwoli na odejście od marki. Po roku użytkowania jestem przekonany w 100%, że obecne auto zostanie ze mną do końca :D nawet, jak będzie stało tylko w garażu , a jak dzieci podrosną na 100% kupię małe, czerwone, sportowe.... oczywiście Porsche.

Być może moje zauroczenie marką-samochodem wiąże się też z tym, że dużo serca włożyłem, żeby doprowadzić go do stanu wizualnego, jaki oczekuję od auta (lakier był matowy, ale mechanika i wnętrze perfekcyjne). Ze względu na budowę domu i dzieciaki :D, aby zaoszczędzić sam polerowałem lakier polerką, sam nakładałem I powłokę kwarcową, potem ceramiczną, a co 2 tygodnie (tylko nie piszcie, że coś ze mną nie tak :D ) siedzę w garażu i nakładam Wolfganga Fuzion Carnauba Polymer. Założyłem nowe lampy przód i nowe ledowe tył dedykowane do 955 przed liftem, nowe oryginalne relingi, 2 komplety nowych opon i felgi 20" z wersji turbo właśnie :D. Wiadomo, że rakieta to nie jest, ale dla mnie jak, na Polskie warunki spokojnie póki co wystarczy.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 4.03.2016, 12:45 

Tak, to dla mnie prawdziwy miłośnik marki. SebastianP jestem pełen podziwu.
Nie chcę generalizować ale najczęściej odmachują kierowcy innych Boxsterów i 911. Przynajmniej u mnie. A i jednego Ferrari ale to chyba z racji sąsiedztwa :wink:

PostNapisane: 4.03.2016, 15:17 

Nr klubowicza: 033
jako wieloletni posiadacz doskonałego w mojej opini a czesto i gesto ignorowanego 924 z pewnym rozbawieniem czytam od czasu do czasu wpisy uzytkowików cayenne o nieodmachiwaniu :D

co zabawne wczoraj jak jechałem swoim subaru kolo mi z naprzeciwka zamachał - głupio mi było bo dopiero po chwili uświadomiłem sobie ze oni też machają i nie wiem czy zdążyłem odmachać :)

przyznam ze bardziej mnie boli nieodmachiwanie na motocyklu - dawniej bycie motocyklista to bylo cos! czules lewa lapa w deszczowy dzien ze cos cie laczy z tym gosciem z naprzeciwka, ze jakbys sie rozkraczyl to ci pomoze, ze mimo ze sie nie znacie to jednak cos o sobei wiecie - to bylo fajne. teraz? skutery nigdy nie pozdrawiaja, a na moto naprawde rzadko sie to zdarza - smutne :( (choćsadze ze po prostu pewnie wielu nowych motocyklistow nawet nie wie ze coś takiego jest)

anyway - sa ludzie i ludziska nie przejmowałbym się (choć współczuję doświadczenia SebastianP) ale tez mnie boli ze tak duzo "przypadkowych" uzytkonikow cayenne psuje nam image - przez lata nauczyłem sie przyglądać temu z poblazliwym usmiechem 8)

a moze jakies nakeljki na boczna/tylna szybę? (raczej forumowe a nie klubowe bo do klubu moze nie każdy ma po drodze ale żeby wiadomo było że można bezpiecznie machać? :) )

Jacek
(911 Carrera 4 Cabriolet, 968 Cabriolet)

PostNapisane: 4.03.2016, 18:09 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
Naklejki właśnie wczoraj odebrałem w "pakiecie startowym" :)
Nie bardzo tylko rozumie idee z tym załączonym długopisem? Bez logo PCP?
Doświadczenie moje pokazuje, że im starsze Porsche (nie kierowca;)) tym wyższa kultura - bez znaczenia czy Cayenne, 911 czy inny Boxster.

Wysłane przez Tapatalk

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: 4.03.2016, 18:25 
Członek Zarządu PCP

Chyba niemożliwe, by długopis nie miał logo. Chyba że producentowi przydarzył się bubel, kontroli jakości pewnie nie ma :)

Witek

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]