Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14.11.2019, 19:24 

http://porsche-gdansk.pl

Wiecie może coś o nich ? ktoś serwisuje ?

PostNapisane: 14.11.2019, 23:59 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Serwis, który pisze Boxter jakoś nie wzbudza mojego zaufania. Ale może jestem w błędzie

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 15.11.2019, 10:58 

Nr klubowicza: 615
wit007 napisał(a):
Serwis, który pisze Boxter jakoś nie wzbudza mojego zaufania. Ale może jestem w błędzie

A czytałeś o performęs parts? :D http://porsche-gdansk.pl/czesci-4l/czesci-performance/

996 C4S

PostNapisane: 15.11.2019, 12:17 

Ależ bez problemu , przecież to po łacinie. :banghead:

PostNapisane: 15.11.2019, 13:55 

niee, akurat to nie tyle łacina co psikus webmastera ;) o lorem ipsum dolor sit amet więcej tu: https://loremipsum.io/

996 C4S

PostNapisane: 15.11.2019, 14:35 

Zdaję sobie z tego sprawę że psikus , ale pojawia się pytanie co można sądzić o ich profesjonalizmie skoro nie mogą zapanować i kontrolować swojej web-strony, i wychodzą takie "niuanse" .

A tak na poważnie,to oni zajmują się obsługą marki japońskiej jako ASO.
I tak się zastanawiam skąd nagle Porsche. Chyba z ciekawości do nich podjadę.

PostNapisane: 15.11.2019, 14:57 

To poradźcie gdzie serwisować auto ( poza ASO) Cayenne II turbo S diesel 2013r w okolicach trójmiasta, wymiana płynów wszelakich itp. O panu Irku słyszałem ale jakoś nie wzbudza mojego zaufania :D

PostNapisane: 15.11.2019, 15:34 

Maguro23 napisał(a):
To poradźcie gdzie serwisować auto ( poza ASO) Cayenne II turbo S diesel 2013r w okolicach trójmiasta, wymiana płynów wszelakich itp. O panu Irku słyszałem ale jakoś nie wzbudza mojego zaufania :D

A dlaczego?

996 C4S

PostNapisane: 15.11.2019, 15:58 

tak jak kolega Hughes napisał :
W pełni podzielam słowa kolegi Bary...Jeśli nie jesteś marynarzem i nie masz nieskończonego czasu to lepiej darować sobie Pana Irek Szczepanek.

Gość chyba został w czasach pracy w Austrii, na dzień dobry usłyszysz historię na plus minus godzinę czasu, czy masz na to ochotę czy nie. Ponadto ze dwie historię ile to będzie miał roboty przy Twoim samochodzie a na koniec to zadzwoń za tydzień to się umówimy. Dałem fachowcowi szanse, dzwonię za tydzień i jesteśmy umówieni na kolejny iż przywiozę na lawecie bo jeszcze coś wyskoczyło. Samochód przyjechał stał przez 4 dni i nic nie zostało ruszone.
Dłużej już nie miałem cierpliwości.
Dodam że wpadłem na wymianę oleju :)
Co do ceny usługi to się nie wypowiem bo pewnie potzebowałbym 5h rozmowy aby do tego dojść, jednakże jeśli ktoś tak pracuje to taniej jechać do ASO.

Następnym razem pakuje samochód i laweta do Porsche Pana :).

PostNapisane: 15.11.2019, 18:42 

Maguro23 napisał(a):

Wymiana płynów wszelakich wiele umysłu i wiedzy nie wymaga , ponieważ marka porsche nie jest czymś z dziedziny fantastyki - wszystko, co należy rozumieć - ilość oleju lub płynu , która wejdzie , tolerancja oleju tej czy innej firmy , znajomość numerów katalogowych filtrów. To może zrobić każdy warsztat, który się szanuje i ma pomysł jak dojść do tego, co opisałem powyżej. Tym bardziej takie stare modele jak E2 już od dawna mogą być obsługiwane za pomocą skanerów multibrendowych w sensie kasowania inspekcji.
Inna sprawa to jest coś jak:
- biore samochod na warsztat, bo chce kasy, ale nie wiem jak to naprawić, w konsekwencji - samochód stoi na warsztacie tygodniami, właściciel wkurwiony;
- specjaliści filozofowie;
- wymyślone "za 2 tygodnie" kolejki dla zapisu na warsztat -utopia...
- i tak dalej, o tych realijach można długo dyskutować.
https://www.youtube.com/watch?v=JvkaU5sC_QI
+ w branży napraw, doposażenija, elektroniki porsche trzeba mieć dużo pieniędzy i układy, aby pewnie czuć się na tym rynku. Ja na przykład współpracuję z russkimi kolegami i w zasadzie mogę liczyć na jakąś poważną pomoc, za którą w wielu przypadkach trzeba zapłacić.

W końcu dla ogólnego zrozumienia ile kosztuje informacja do obsługi marki Porsche

ObrazekObrazek

A żeby banalne zdiagnozować Taycan - wydałem 3000 euro, wkrótce zaczną przypływać z Ameryki. Tak to wygląda, koledzy .... jeśli chcesz grać w grę o nazwie "Porsche"
ObrazekObrazek

PostNapisane: 15.11.2019, 19:45 

Zgadzam się z Tobą że to nie jest żadna wiedza tajemna I między innymi również z tego powodu szukam mechanika poza ASO a znajomość Porsche i silnika 4.2 TDI jest dodatkowym atutem :D

PostNapisane: 17.04.2020, 10:22 

Odświeżę temat bo sam mam do wykonania serwis (olej i klocki hamulcowe tył) w 991.1 Porsche Sopot zażyczyło sobie 3.500zł z usługą door to door (w związku z wirusem z rana odbierają auto swoją lawetą a po południu dostarczają z wykonanym serwisem).

Pytanie czy cena jest adekwatna do zakresu - to mój pierwszy tego typu serwis oraz czy warto udać się poza ASO a jeśli tak to gdzie? Do serwisu Nissana (proponowany parę postów wyżej) to nie chciałbym jechać ale może w 3-mieście są jacyś specjaliści od 911.

PostNapisane: 17.04.2020, 10:42 

Cześć,
tutaj był ten temat poruszany - są wymienione chyba wszystkie polecane serwisy nie-ASO:

http://porscheclub.pl/forum/zaufany-mechanik-na-pomorzu-np-w-trojmiescie-t16797.html

Pozdrawiam,
Kuba

PostNapisane: 17.04.2020, 11:15 

Qóba napisał(a):
Cześć,
tutaj był ten temat poruszany - są wymienione chyba wszystkie polecane serwisy nie-ASO:

http://porscheclub.pl/forum/zaufany-mechanik-na-pomorzu-np-w-trojmiescie-t16797.html

Pozdrawiam,
Kuba

Dzięki za podesłanie tematu. Z tego co widzę to jedynie Pan Irek.
A jak oceniacie zaproponowaną przez ASO cenę?

PostNapisane: 17.04.2020, 11:19 

Cena zależy od zakresu przeglądu - przebiegu. Olej możesz wziąć swój , tylko aby był zgodny ze specyfikacją.

PostNapisane: 17.04.2020, 11:33 

kemot266 napisał(a):
Cena zależy od zakresu przeglądu - przebiegu. Olej możesz wziąć swój , tylko aby był zgodny ze specyfikacją.

Zakres jest prosty: wymiana oleju (wraz z filtrami) i wymiana tylnich klocków hamulcowych.

PostNapisane: 19.04.2020, 13:24 

piosurf napisał(a):
kemot266 napisał(a):

Zakres jest prosty: wymiana oleju (wraz z filtrami) i wymiana tylnich klocków hamulcowych.

A Derwisz ?
Jeśli specjalizuje się w wiatrakach to z 991 też powinien sobie poradzić.
Jedyny problem to tylne hamulce (elektryczny hamulec postojowy).

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]