Nr klubowicza: 288
Powyższe posty jednoznacznie świadczą o rosnącej jakości pojazdów tej marki i tłumaczą awersję firmy do PA. Wniosek dla miłośników marki -KUPUJMY WIATRAKI
Nr klubowicza: 582
chris napisał(a):
Powyższe posty jednoznacznie świadczą o rosnącej jakości pojazdów tej marki i tłumaczą awersję firmy do PA. Wniosek dla miłośników marki -KUPUJMY WIATRAKI
Nr klubowicza: 353
Mam zupełnie inne doświadczenia z marką jeżeli chodzi o awaryjność/naprawy. Jak kupowałem 981S zaproponowano mi wykupienie appr. ale brałem pod uwagę cenę przedłużonej gwarancji, to że auto będę użytkował przez 7-8 miesięcy w roku,i nie skorzystałem z tej opcji. W tej chwili mam 53000km przebiegu auto ma 6 lat i do tej pory zero napraw i awarii. Moje wcześniejsze 928 również okazało się autem praktycznie bezawaryjnym co z uwagi na jego wiek i brak pełnej historii serwisopwej uważam za potwierdzenie jakości sportowych Porsche.
Gwarancja na 911 i boxstera nie jest konieczna. Awarie się zdarzają ale nie lawinowo. Na Panamerę i Cayenna jest wskazana... Co do Macana to jeszcze nie wiadomo - już słyszałem o padniętych motorach ale jednostkowo.
Nie wiem jak koledzy ale wydaje mi się to jest już sprawa globalna i dotyczy w różnym stopniu prawie wszystkich urządzeń .Ślubna pralka i lodówka Polara służyły naście lat a dziś często rozsypują się krótko po końcu gwarancji.Wiele marek jedzie dziś na opini sprzed lat i trochę spoczęło na laurach lub konkurencja wymusza obniżenie kosztów by w ogóle być na rynku tj np narzędzia Bosch ,kiedyś prawie jedyni i de best a dziś są ...średni.Inna sprawa to że my mamy być klientem cały czas i kupować ,kupować bo machina musi się kręcić.Niestety tamte czasy już nie wrócą więc pielęgnujmy klasyki.