Nr klubowicza: 258
Mnie rowniez podoba sie ten boxster, ale z ktorej strony by nie patrzec, "jedenastka" to to nie jest...
Nie potrafie patrzec na 911 bez calego "bagazu" historii. Dla mnie to jest wlasnie kwintesencja Porsche, nawet jesli z pokolenia na pokolenie "dorasta", stajac sie coraz lepszym samochodem sportowym.
Carrera i S beda w coraz wiekszej mierze adresowane do rosnacego rynku niekoniecznie-pasjonatow, a dla amatorow bezposrednich / sportowych emocji beda przeznaczone lzejsze, zwawsze wersje GT / RS itp.
Dla mnie Boxster jest ladnym uzupelnieniem szczesliwie rosnacej gamy rewelacyjnych samochodow. I osobiscie nie uwazam go jako alternatywe dla jedenastki...
Te wloty powietrza zaczynające się na drzwiach jakby przekalkowane
z CGT, bardzo mi się podoba. Z tyłu jeszcze na 100% na mogę tego
spoilera przełknąć, ale jako całość wygląda super!
czyli w miarę wyposażony S w pl wyjdzie 350-400 tys.
i pomyslec, ze kilka lat temu kupiłem nowego Caymana S za 270tys...
a 2 lata temu 8 miesięczną Carrerkę S za 350tys...
podobno nie ma inflacji ...(no wiem, jeszcze kurs euro...).
Troche przekombinowane ale na fotkach wyglada ladnie. Ciekawe jak bedzie w realu. Szkoda ze nie poszli troche w bardziej charyzmatyczny wyglad...pewnie dzial sprzedazy mial w tym udzial... Ma sie sprzedawac ewolucja meine damen und herren to jest najwazniejsze...komercja. Liczylem ze bedzie mial skladany metalowy dach a nie scierke. Moze bedzie w opcji albo tak jak teraz lepsze pieniadze sa na dokupionym.
Cabrio/roadster to tylko szmata Jest lżejszy, nie podnosi środka ciężkości i jest mniejsze prawdopodobieństwo stuków i skrzypień po jakimś dłuższym czasie użytkowania.
Dołączył: 18.01.2012 Posty: 1651 Lokalizacja: Warszawa Boxster S 986
Nr klubowicza: 694
Mniam, mniam - fajny, intrygujący. Jestem bardzo ciekawy jak się będzie prezentował na żywo ?
Kiedy premiera w PL ?
Może byśmy podjechali naszymi Boxsterami na premierę w ASO ? (pod warunkiem, że będzie ciepło i sucho (jakaś wiosna))