Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowy Cayman
PostNapisane: 5.03.2013, 20:23 

Dziś miałem okazję obejrzeć na żywo nowego Caymana w Porsche Centrum Poznań. Auto wygląda świetnie, wg mnie jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Ten konkretny egzemplarz jest biały, z obszytą czarną skórą deską rozdzielczą, natomiast fotele i część obicia drzwi jest pokryte jasnoszarą skórą. Nie widziałem wcześniej takiej kombinacji kolorów, ale prezentuje się naprawdę ciekawie. Jeśli chodzi o kształt nadwozia i szczegóły wykończenia, to jest to moim zdaniem zdecydowany krok do przodu w porównaniu do poprzedniego modelu. Cayman i Boxster to aktualnie wg mnie dwa najładniejsze modele w palecie Porsche i 911 pod względem wyglądu ma spory problem. No ale to moja subiektywna ocena :) w każdym razie szczerze polecam wycieczkę do salonu i obejrzenie nowego "aligatorka" z bliska.

Tytuł:
PostNapisane: 5.03.2013, 23:25 

Pomimo tego ze jestem fanatykiem lini 911,nowy boxter rowniez jak dla mnie przebija wygladem nowe 911.

Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 5.03.2013, 23:39 

Zgadzam się szczególnie co do boxstera..
Mi przypomina carrerę gt, szczególnie okolica tylnego błotnika widzana z profilu :roll:

Tytuł: Re: Nowy Cayman
PostNapisane: 6.03.2013, 0:26 

TomRS napisał(a):
Dziś miałem okazję obejrzeć na żywo nowego Caymana w Porsche Centrum Poznań. Auto wygląda świetnie, wg mnie jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Ten konkretny egzemplarz jest biały, z obszytą czarną skórą deską rozdzielczą, natomiast fotele i część obicia drzwi jest pokryte jasnoszarą skórą. Nie widziałem wcześniej takiej kombinacji kolorów, ale prezentuje się naprawdę ciekawie. Jeśli chodzi o kształt nadwozia i szczegóły wykończenia, to jest to moim zdaniem zdecydowany krok do przodu w porównaniu do poprzedniego modelu. Cayman i Boxster to aktualnie wg mnie dwa najładniejsze modele w palecie Porsche i 911 pod względem wyglądu ma spory problem. No ale to moja subiektywna ocena :) w każdym razie szczerze polecam wycieczkę do salonu i obejrzenie nowego "aligatorka" z bliska.

Nie zgadzam sie kompletnie co do tego porownania caymana/boxstera do 911. jestem duzym fanem caymana i bardzo mi sie podoba jednak to sa nieco inne auta i moja opinia jest taka ze tych aut nie powinno sie porównywać

Tytuł:
PostNapisane: 6.03.2013, 8:09 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
De gustibus... Dla mnie jedenastka była, jest i będzie kwintesencja samochodu sportowego.

A Cayman ładny swoją droga.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 6.03.2013, 8:38 

No i Cayman jest 50 lat do tyłu, a tego nie da się tak wprost odrobić
:)

Pozdr, jacek

Tytuł: Re: Nowy Cayman
PostNapisane: 6.03.2013, 11:11 

Pawelinho71 napisał(a):
Nie zgadzam sie kompletnie co do tego porownania caymana/boxstera do 911. jestem duzym fanem caymana i bardzo mi sie podoba jednak to sa nieco inne auta i moja opinia jest taka ze tych aut nie powinno sie porównywać

Tak jak zaznaczałem powyżej kilkakrotnie - to jest moja subiektywna ocena wyglądu tych aut, i jak najbardziej możemy się nie zgadzać :) Natomiast nie bardzo rozumiem, dlaczego nie powinno się porównywać wyglądu tych samochodów - Cayman, Boxster i 911 ? Nie porównuję szczegółów technicznych ich konstrukcji i osiągów, tylko wygląd. A auta są wg mnie jak najbardziej przedstawicielami tego samego gatunku - samochód sportowy,nawet kształt jest zbliżony, tylko stoją na różnych półkach cenowych i "prestiżowych".

Tytuł:
PostNapisane: 6.03.2013, 21:13 

Tomku, a mają tam egzemplarz testowy, mozna odbyc jazde? Widzialem na zdjeciach ten w salonie, w poniedzialek jade go obejrzec, a w srode smigam do Genewy, pewnie bedzie kilka egzemplarzy w roznych opcjach, ale najlepiej byloby dostac auto na 24 h do "wpasowania się"

Tytuł:
PostNapisane: 6.03.2013, 22:22 

uluś napisał(a):
Tomku, a mają tam egzemplarz testowy, mozna odbyc jazde? Widzialem na zdjeciach ten w salonie, w poniedzialek jade go obejrzec, a w srode smigam do Genewy, pewnie bedzie kilka egzemplarzy w roznych opcjach, ale najlepiej byloby dostac auto na 24 h do "wpasowania się"

To auto będzie wkrótce zarejestrowane jako testówka, czeka tylko na zimowe oponki. Mogę się jutro dowiedzieć, od kiedy będzie można nim jeździć. Takim Caymanem to mnie zrównasz z ziemią na Track Day :).
Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 6.03.2013, 22:30 

Do koncowej decyzji o zakupie jeszcze spora droga. Z jednej strony definitywnie chcę kupić, a z drugiej jak widze te symulacje leasingu i te kwoty , to sie zawsze zastanawiam, czy to jest tego warte :) Ale to pewnie nie tylko ja mam takie rozterki :)

Tytuł:
PostNapisane: 6.03.2013, 22:31 

no tak ale jak jestes w salonie i w jednej ręce masz kartke z liczbami a katem oka widzisz prosiaka to jak tu nie podpisac :D

Tytuł:
PostNapisane: 6.03.2013, 22:55 

uluś napisał(a):
Do koncowej decyzji o zakupie jeszcze spora droga. Z jednej strony definitywnie chcę kupić, a z drugiej jak widze te symulacje leasingu i te kwoty , to sie zawsze zastanawiam, czy to jest tego warte :) Ale to pewnie nie tylko ja mam takie rozterki :)

Hej,
kupno samochodu Porsche nigdy nie bylo rozsadne........i bardzo dobrze.

Pozdrawiam,
Tomata

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2013, 0:41 

uluś napisał(a):

Fakt, że cena tego auta jest przytłaczająca - 106 tys euro ten konkretny samochód. :twisted: U konkurencji z Monachium można mieć za to coupe podobnej mocy i suv'a na zimę :roll: Pytanie, co kto woli :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2013, 11:39 

Nr klubowicza: 353
Zgadzam się w 100% że u konkurencji z BMW mozna za to mieć 2 auta sam stałem przed tym dylematem jeszcze 3 miesiące temu, i tak jak koledzy napisaliscie jedno oko w salonie widzi cennik i chore ceny opcji a drugie widzi porsche i milion emocji z tym zwiazanych. U mnie emocje wygrały i od tygodnia nie wysiadam z Boxstera S, zupełnie odleciałem pomimo że to nie moje pierwsze porsche. nowego Caymana na żywo jeszcze nie widziałem ale wrażenia z jazdy bedą bardzo podobne co boxsterem. Wazne żeby miał sportowy wydech.....

Boxster S 981 '12
928 S2 ’ 86
Było 928 S4’ 90

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2013, 12:36 

Najlepiej postawic 911 i obok Caymana , wtedy widać tak na prawdę róznicę.
Pewno, może się podobać każdy model , o gustach sie nie rozmawia .....
Tyłeczek jednak najładniejszy miała , ma i mieć będzie zawsze 911 :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]