|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 16 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mart2014
|
Napisane: 11.01.2012, 9:30 |
|
|
|
Góra |
|
stach
|
Napisane: 11.01.2012, 12:01 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 062
|
Rewelacja.
Jacku, jak Ty trafiasz na takie cuda?
|
Góra |
|
ciachu
|
Napisane: 11.01.2012, 12:21 |
|
|
filmik fajny, faktycznie niektóre momenty bardzo klimatyczne np. wieniec na szyi zwycięzcy, ale czasy źle mi się kojarzą.. Niemcy w okresie międzywojennym.. hipokryzja swego rodzaju
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 11.01.2012, 13:29 |
|
|
wieniec też mi się spodobał. Może zamiast pucharów ?
|
|
Góra |
|
ciachu
|
Napisane: 11.01.2012, 13:51 |
|
|
zostawmy już te puchary - wieniec zajmuje dużo miejsca i po pewnym czasie zaczyna się sypać
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 11.01.2012, 15:00 |
|
|
plastikowy ? no dobra, żartowałem
|
|
Góra |
|
Duc748
|
Napisane: 11.01.2012, 17:12 |
|
Nr klubowicza: 068
|
stach napisał(a): Rewelacja. Jacku, jak Ty trafiasz na takie cuda?
FB + STR /save the ring/
? ? ?
swoja droga akcja nie do zrozumienia dla przecietnego Slowianina...
_________________ Marcin ---------------- http://aidi.pl
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 11.01.2012, 17:45 |
|
Nr klubowicza: 164
|
ciachu napisał(a): filmik fajny, faktycznie niektóre momenty bardzo klimatyczne np. wieniec na szyi zwycięzcy, ale czasy źle mi się kojarzą.. Niemcy w okresie międzywojennym.. hipokryzja swego rodzaju
Cholera, ciekawa uwaga. W sumie fascynujemy się romantyzmem tamtych czasów ale akurat w tym miejscu i czasie romantycznie nie było...
Ale faktem jest, że to Niemcy byli liderami rozwoju technologicznego na wielką skalę.
Góra |
|
janik1702
|
Napisane: 11.01.2012, 22:17 |
|
|
ciachu napisał(a): filmik fajny, faktycznie niektóre momenty bardzo klimatyczne np. wieniec na szyi zwycięzcy, ale czasy źle mi się kojarzą.. Niemcy w okresie międzywojennym.. hipokryzja swego rodzaju
NIe sadze by wyscigi samochodowe w okresie miedzywojennym mozna bylo nazwac hipokryzja.Ja nazywal bym to nadal sportem .
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja
Warto by choc zagloswac za pozostawieniem toru w takiej postaci w jakiej jest bo to mekka dla wszystkich fanow motoryzacji.
http://www.facebook.com/SaveTheRing
http://pl.wikipedia.org/wiki/Save_the_Ring
Chocby po to by choc raz w zyciu moc go "zaliczyc" i poczuc jak jeza sie wlosy na plecach
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 11.01.2012, 22:41 |
|
|
janik1702 napisał(a): ciachu napisał(a): Warto by choc zagloswac za pozostawieniem toru w takiej postaci w jakiej jest bo to mekka dla wszystkich fanow motoryzacji. http://www.facebook.com/SaveTheRinghttp://pl.wikipedia.org/wiki/Save_the_RingChocby po to by choc raz w zyciu moc go "zaliczyc" i poczuc jak jeza sie wlosy na plecach
Rozumiem te ciarki emocji ale nie rozumiem argumentacji za pozostawieniem toru takiego jaki jest: nienowoczesny, niebezpieczny, giną na nim ludzie i to często.
Żebym miał co oglądać w youtubie i raz się tam przejechać dla funu walczyć o to ,żeby to trzymać i żeby dalej ginęli tam ludzie?
Chyba że utrzymać to jako zabytek, który można obejrzeć ale już się na nim nie zabijać.
Wiem, że ogólnie motorsport jest niebezpieczny, każdy kto tam wjeżdża musi być tego świadomy ale czy moralne jest podtrzymywanie tego zagrożenia to nie jestem pewny.
Góra |
|
janik1702
|
Napisane: 12.01.2012, 0:32 |
|
|
Nie chce sie dlugo rozpisywac w temacie, a mogl bym dlugo ale mi baterii w laptopie nie starczy.
Najwiecej ludzi procentowo umiera w lozku nie na drogach
Czy dlatego mamy spac w stodole na sianie
Tor pragna zamknac ze wzgledu na gigantyczne dlugi i przeinwestowanie.
NIE DLATEGO nie ze gina tam ludzie!!!!
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 12.01.2012, 0:56 |
|
|
No cóż biznes to zawsze bardziej konkretny argument!
Mi chodzi o to ze sentymentalne argumenty za utrzymaniem toru nie są w proporcji do tego co sie z powodu tych sentymentów dzieje.
A ze pieniędzy z tego nie ma to tym bardziej bezpieczeństwa nikt tam nie poprawi. Zreszta jakby poprawili to może nawet mniej chętnych by było. No i na pewno mniej by musieli wpuszczać.
Czyli ogólnie koło sie zamyka i pewnie tor kiedyś tez trzeba będzie.
Nawet jeśli tylko z powodów ekonomicznych.
Jeśli natomiast jest bardzo dużo obrońców toru to niech sie skrzykną jak w radiu Maryja przy ratowaniu stoczni i zrobią zrzutkę.
Pewnie ze szkoda legendy ale ktoś musi za to płacić.
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 12.01.2012, 1:14 |
|
|
No tak, ale niektore obiekty sa dotowane z budzetu panstwa ... Mysle ze apel o ratowanie toru jest apelem o znalezienie finansowania tego istotnego kawalka motoryzacyjnej historii ...
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 12.01.2012, 1:28 |
|
|
janik1702 napisał(a): Najwiecej ludzi procentowo umiera w lozku nie na drogach Czy dlatego mamy spac w stodole na sianie
Przykład delikatnie mówiąc 'od czapy'.
Typu co ma piernik do wiatraka.
Ale całe szczęście nie jest to forum filozoficzne więc dajmy sobie spokój z takimi odwolaniami.
Zatem żeby było jasne - mi rownież toru szkoda.
Chociaż jak na torach są wypadki wynikające z konfiguracji to sie je przebudowuje, wprowadza lepsze bariery - jeśli chcą sie na nim ścigać auta wyścigowe to sie to robi i tyle.
Góra |
|
Duc748
|
Napisane: 12.01.2012, 6:29 |
|
Nr klubowicza: 068
|
Zupelnie tego nie rozumialem. Macie imponujacy , doinwestowany obiekt i raptem STR.
Dopiera organizacja imprezy dla GranTurismo w zeszlym roku, rozmowy zarowno Z Nurburgring jak i lokalnymi biznesami pokazala mi w czym rzecz.
W skrocie kazdy kraj ma Pana Prezesa Lato, PZPN i stadiony które stoja puste - oni akurat rollocoaster, ktorym raz przejachal sie Schumi i wielki obiekt zamykany coraz czesciej w srodku tygodnia. Znalazlo sie 3 lesnych ludkow, ktorzy namowili Land i budzet na wielka dotacje/inwestycje(350+ million EUR). Falszujac dane o frekwencji itd. Taki balonik...
Niestety kosztem firm i ludzi, ktorzy atmosfere Ringu tworza i gdy w niedziele koncza Ci sie klocki w Gt3 raptem znajduje sie warsztat, ktory klocki ma i przynosi na wszelki wypadek male i duze bo nie byl pewien czy masz MK1 czy MK2.
Przetargi na prywatne dni w sumie bez mozliwosci potwierdzenia czy track day sie odbedzie - zawsze jezeli znajdzie sie ktos kto daje wiecej Twoja rezerwacja spada.
Nie mozesz miec swoich instruktorow, musza byc Ci oficjalni (z tego sie akurat ucieszylem). Wszelkie komercyjne imprezy powinny spac i zywic sie w kompleksie Pana Prezesa - Grune Holle. Karta prepaidowa, ktora mozesz placic oczywiscie jedynie w w/w miejscach.
Stad pomysl na STR (naklejka na moim autku tez) - zachowaj atmosfere RIngu, wspieraj taka rodzine jak Sabine jedz/mieszkaj w pensjonatach/malych restauracjach i nie dla Pana Laty i spolki. Nie dla podwyzek cen za wynajem Ringu (5 x wzrost) i innych monopolistycznych praktyk.
Stad sprawy o nierowne traktowanie podmiotów gospodarczych i petycja do UE o odzielenie Nordschleife od komercyjnego kompleksu Ring Werk
_________________ Marcin ---------------- http://aidi.pl
|
|
Góra |
|
janik1702
|
Napisane: 13.01.2012, 0:17 |
|
|
|
Góra |