Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25.05.2018, 13:13 

Auto odbyło 3 kontrole: stacje diagnostyczną, NorAuto, i dziś od 7mej siedzi w jeszcze jednym warsztacie - po dzisiejszej opinii podejmę decyzję co dalej, a jest już hoho 13ta. Ew naprawa jest planowana na przyszły tydzień. Teraz jak jeździłem to tak tyci i delikatnie żeby się rozhulał. Okazało się, że auto wizualnie dobry stan (ale to dziś się potwierdzi) ale to dla tego, że ponad rok stało nie jeżdżone.. czemu? no właśnie go sprawdzam..

Ale i tak ten głos sinika, te profile lamp przednich, ta szyba dzielona, ten zapach w środku.. je.. jazda tym uzależnia,

wiem, że są znawcy tylko 911 i to też musi być super (przyjdzie i na ten model czas :D), ale Boxi jest naprawdę cudny i niczym nie ustępuje 911, no może poza dynamiką ale to da się podkręcić do tych 5 sek.

PostNapisane: 25.05.2018, 13:47 

Nr klubowicza: 033
dziwny tytuł tematu? ale ja w temacie akurat :)

ja właśnie przesiadłem się z boxa S manual do 996C4 Cabrio Tiptronic - i mam porównanie obu - dla mnie Boxster S daje więcej frajdy z jazdy bez dwóch zdań - 911 mam za to wielka frajdę że mogę całą rodzinką się przejechać.

911 w mojej konfiguracji mimo obniżonego sportowego zawieszenia bardziej jak auto GT jeździ podczas gdy boxster S jak go-kart.

911 jest wygodniejsze, boxster bardziej sportowy. (zwykły box z 2.5/2.7 też mocno odstaje silnikowo, ale S już nie wcale nie tak bardzo - przynajmniej od 3.4 C4 Cabrio)

No i 911 też prestiżem odstaje - nie zrozum mnie źle - mi osobiście boxster bez dachu podoba się znacznie bardziej niż 911 bez dachu - natomiast opinie pobocznych osób nie pozostawiają złudzeń - mimo że mam auta z tego samego rocznika wszyscy mysią że 911 znacznie młodsza. - ale jadąc boxe nie musisz się tym przejmować - Ty wiesz ile radochy on sprawia - za jednak niewspółmiernie niższe pieniądze

- ja gdyby nie te 2 miejsca więcej bym został z boxem (tylko eS - bo zwykły niestety odstaje straszliwie od innych aut które miałem... (inna sprawa że Boxster S jest nawet na papierze dość blisko C4 Cabrio - wiec może po eS powinienem w GT3 celować ;) )

kończąc - pewnie zaraz przez to ze mojego Boxa wystawiłem w dziale sprzedam zostanę posądzony o nieszczerość że tak zachwalam;) - ale sądzę że ci co jak ja mieli/mają oba powinni się zgodzić. a hardkorowych fanów 911 i tak nie przekonasz - ale po co? to ty masz frajdę za ułamek ceny :)

Jacek
(911 Carrera 4 Cabriolet, 968 Cabriolet)

PostNapisane: 25.05.2018, 14:21 

tytuł - przepraszam, nie zauważyłem.. literówka, miało być "odpowiedź", dostałem tam pytanie co Boxim :D

-- zgadzam się co do S-ki i tak celowałem, ale sprawdziłem kilka i wszystkie były mocno przemielone: urwane koło, wybite poduszki, ponad 2mm szpachli itp.. Wiec odpuściłem ten silnik i kupiłem 2.7L, ale nie znaczy, że to koniec :D, być może za jakiś czas zmienię.. zobaczymy..

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]