Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11.07.2009, 17:34 

Nr klubowicza: 039
wit007 napisał(a):
jurek968 napisał(a):
Z oznaczeniami N jest tak;
N0 ,N1 ,N2 to kolejne generacje opony danego producenta w okreśłoym rozmiarze.
Literka N oznacza ,że dana opona została wykonana w konkretnej fabryce danego koncernu z reguły najlepszej czyli pewność ,że niebędzie made in china
Wreszcie najważniejsze literka N oznacza większą nośność czyli max load i tyle :wink: Chodzi tu o fakt ,że Carrera ma rozkłąd mas 64% na tył , i dodatkowo silnik ma dużą moc co przekłąda się na dodatkowy nacisk na oponę .Tylna opona w 911 więc powinna mieć dużą nośność najlepiej ze sporym zapasem......wynika z tego też ,że w innych modelach Porsche te Nki można sobie odpóścić.

Jestes pewien? Nie wydaje mi sie mozliwe, by N oznaczalo najlepsza fabryke ;) (spora czesc produkcji Bridgestone Potenza jest z Polski). A tym bardziej nosnosc. To po prostu homologacja Porsche i tyle. Zreszta - poprosze kolege, ktory ma kontakty w Continentalu by wypytal o konkrety.

Być może obniżają standarty ale do 2007
1.Brigestony tylko z Japoni
2.Micheliny tylko z Francji
3.Continentale tylko z Niemiec
4.Pirelli tylko az Włoch
Co do N - jest ogólnie jak napisałem
np N4 to Pirelli P Zero Rosso N4 ( czyli 4 ta generacja pierelek dla
Porsche)

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 26.07.2009, 14:03 

Kiedy najtaniej kupić opony letnie,w jakich miesiącach są największe zniżki? Teraz widzę dużo przecen opon letnich w sklepach internetowych brać teraz czy poczekać do jesieni lub wiosny? Na ten sezon mam jeszcze stare opony i chcę je zużyć i wymienić na nowe na wiosnę 2010.

Tytuł:
PostNapisane: 26.07.2009, 15:13 

Na wiosne to bez sensu, bo wlasnie wtedy sie wymienia opony. Lepiej kupic na zime jak chcesz najtaniej, bo wtedy sie sprzedaja zimowki glownie.

Tytuł:
PostNapisane: 26.07.2009, 15:23 

Na wielkie przeceny w internecie i tak bym nie liczyl. Opony to nie bulki, producenci robia model kilka razy do roku i pchaja do magazynu, jak sie sprzedadza, powtarzaja operacje.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]