Mam taki problem, zakupiłem opony zimowe do Macana FL z homologacją Porsche N0 model Michelin Pilot Alpin SUV 5 w rozmiarze 20'', gdzie zarówno na fakturze i w zamówieniu wszędzie była adnotacja o rancie ochronnym.
Po otrzymaniu przesyłki sprawdzałem czy zgadza się model, rozmiar data produkcji (DOT19) i wszystko było a jak najlepszym porządku.
Jednak po zamontowaniu okazało się, że opony te nie mają rantu ochronnego.
Pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją gdyż zarówno letnie do Macana posiadają rant, jak również wszystkie inne do 911 z homologacją go miały.
Poinformowałem o tym fakcie sklep, są zdziwieni gdyż mówią, że tak jest w karcie produktu Michelin. Prawdopodobnie opon na oczy nie widzieli i tylko pośredniczą przy wysyłce z magazynu. Napisałem do Michelin Polska, ale oni nic nie wiedzą i będą sprawdzać. Produkt ewidentnie niezgodny z opisem.
I tutaj pytanie czy ktoś z was ma tą oponą i ma rant ochronny? lub też jego nie ma?
Nr klubowicza: 547
Wszedłem na google i na zdjęciach nigdzie nie widzę na tych oponach rantu ochronnego, niestety... W 911-ce mam pirelli (kiepskie) i tam jest faktycznie WYSTAJĄCY rant ochronny.
Rozmiar to 295/40R20 więc musi być rant, a go nie ma. Sklep twierdzi, że tak ma być ,,że to jest rant, którego nie widać" , czekam na odpowiedź z Michelin.