Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13.05.2011, 12:53 

Witajcie, szczęśliwcy w Porsche :lol:

Pokrótce przedstawiłem się już w odpowiednim dziale - mogę więc chyba teraz przejść do tematu dla mnie niezwykle ważnego 8)

Być może ktoś z Was słyszał o moim poprzednim "Projekcie", zwanym "Za Zakrętem". Była to seria Opowiadań traktujących o wyścigach górskich, rozgrywająca się na Podbeskidziu. Jeżeli coś Wam mówią hasła "Salmopol", "Serpentyny", "touge" to macie już obraz tego, o czym mówię :D Projekt powstawał przez dwa lata, kolejne Odcinki były regularnie publikowane na stronie:
http://www.zazakretem.vot.pl
(Mam nadzieję, że Administracja się nie obrazi - strona nie stanowi broń Boże dla Porsche Club żadnej konkurencji, zainteresowany był bym zresztą - jeżeli wyrażona zostanie taka chęć - wymianą bannerów).
Wracając do tematu - Opowiadanie zdobyło popularność i uznanie na wielu forach i w wielu społecznościach motoryzacyjnych - pozwolę sobie tutaj wymienić takie strony jak JDM-Option, PasswordJDM, Driftforum, Racingforum, Tuningforum, SIP, 4Turbo, Turbokillers - i wiele innych. Wymieniam tylko po to, żeby nie być dla Was "dzieciakiem anonimowym" :lol:
Czytelników wciągnęła ponoć wartka akcja, wielowątkowość, pasjonujące pojedynki na górskich przełęczach i ciekawi bohaterowie :P Nie mnie to oceniać, ale skoro tak mówią... ^^

Po takim wstępie - do rzeczy:

Moim następnym "Projektem" jest seria Opowiadań, będących niebezpośrednią kontynuacją "Za Zakrętem" (łączy je wspólny jeden z bohaterów). W przeciwieństwie do "ZZ" jednak, te Opowiadania nie rozgrywają się w Polsce, lecz w Niemczech (głównie Lipsk, ale Nurburg i innych sławnych miejsc nie zabraknie :P) i nie skupiają się na motoryzacji japońskiej, lecz europejskiej - z Porsche na czele. :D
Aby nie zdradzać fabuły (która cały czas zresztą powstaje w mojej głowie): bohater jest kandydatem na Kierowcę Testowego w Centrum Porsche w Lipsku. Jest to okazja do "latania" wraz z nim po słynnym torze Porsche w Lipsku, szkolenia pod okiem Waltera Rohrla (znanego zarówno tutejszej Braci Forumowej, jak i czytelnikom "ZZ" 8) ), stoczenia kilkunastu pojedynków autostradowych, przetestowania wszystkiego, co zdobi znaczek Porsche (no, może poza traktorami ^^) i...
W każdym razie - akcji, wyścigów, pościgów, Porsche, pięknych kobiet i innych uciech, które cieszą serce każdego motomaniaka nie zabraknie :)
Na wszelkie pytania (poza zdradzaniem fabuły, która jest tajna :P) chętnie odpowiem :)
Pierwszy odcinek tego nowego "Projektu", noszącego tytuł "TDL" (Test Drive Limited) planowany jest na czerwiec bieżącego roku. :)

A teraz moja prośba:
Mam prawo jazdy, ale o jeździe Porsche nawet nie marzę. ^^ Dlatego był bym wdzięczny za wszystkie wskazówki, porady, opowieści i ciekawostki dotyczące jazdy Porsche - od Boxsterów, poprzez Caymany, 924, 944, 968 po 911 - zarówno czteronapędowe jak i tylnonapędowe. Wrażenia z jazdy Panamerą, Cayenne, słowem - każdym Porsche będą dla mnie niezwykle cenne. Zachowanie na drodze, łatwość/trudność prowadzenia, wpadanie i wychodzenie z poślizgów, pod/nadsterowność, różnice pomiędzy jazdą czterołapem a tylnołapem a przede wszystkim wszystko to, co odróżnia jazdę Porsche od prowadzenia innych sportowych aut - kłaniam się i z całego serca dziękuję za wszystkie tego typu informacje, które pomogą mi realistycznie oddać ducha Porsche w Opowiadaniu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
BelegUS

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2011, 16:15 

Nr klubowicza: 164
Umieść w jednym z opowiadań ekscytujacy wątek z pieprzykiem - o barczystym, przystojnym brunecie z Łodzi (imię może być dowolne na przykład Jurek) wyscigowym kierowcy znanym z brawurowej sportowej jazdy i bezpardonowego parcia do zwycięstwa, a przede wszystkim ze swoich podbojow damskich serc... No i jeszce dorzuciłbyś do tego opis jakiejś spontanicznej orgietki (specjalność bohatera) to przyjade w twoje okolice moja gt2 i bede cię woził tam cały dzień! Albo jak wolisz to na torze w Poznaniu :-).
Deal?

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2011, 16:30 

Jasmin napisał(a):
Umieść w jednym z opowiadań ekscytujacy wątek z pieprzykiem - o barczystym, przystojnym brunecie z Łodzi (imię może być dowolne na przykład Jurek) wyscigowym kierowcy znanym z brawurowej sportowej jazdy i bezpardonowego parcia do zwycięstwa, a przede wszystkim ze swoich podbojow damskich serc... No i jeszce dorzuciłbyś do tego opis jakiejś spontanicznej orgietki (specjalność bohatera) to przyjade w twoje okolice moja gt2 i bede cię woził tam cały dzień! Albo jak wolisz to na torze w Poznaniu :-).
Deal?

W epizodzie, podczas odbioru GT2 po soczystych modach, na torze w Lipsku (bądź zlocie Porsche Club Poland na tenże tor w którymś z Odcinków) - deal nawet i bez wożenia :P

Nie obiecuję (nie wiem, jak tam akcja pójdzie :lol: ) ale postaram się nie zawieść oczekiwań :P

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2011, 16:50 

Nr klubowicza: 164
Zacznę czytać twoje opowiadania! :-)

Jurek

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]