Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29.11.2010, 18:10 

Nie wiem czy to prawda czy tylko próba " wbicia " jak największej rzeszy ludzi ale nie zaszkodzi być czujnym
W następnych kilku dniach nie próbuj otwierać maili wysłanych z tytułami*"POCZTOWKA Z HALLMARK"* niezależnie od kogo je dostaniesz. Jest to pocztówka ze zdjęciem, które "spali" cały twardy dysk C na twoim komputerze. Ten wirus możesz otrzymać od każdego kto ma Twój adres E- mailowy w swojej liście z kontaktami.
Dlatego powinniście zawiadomić wszystkie osoby, które macie w skrzynce kontaktowej i z którym e-mailowo wymieniacie korespondencję - lepiej jest dostać to ostrzeżenie nawet 25 razy niż raz otworzyć mail z tym wirusem. Jeśli dostaniecie wiadomość nawet od przyjaciela z pocztówką nie otwierajcie go. Wymażcie go natychmiast i natychmiast wyłączcie komputer. Według CNN jest to najgorszy wirus jaki znano. Przez Microsoft oceniany jako najbardziej niszczacy wirus do tego czasu.
Wirus ten został odkryty przezMcAfee przedwczoraj i nie istnieje jeszcze program do naprawy po zniszczeniu danych przez ten wirus. Wirus ten niszczy twardy dysk w miejscu, gdzie kompletuje się najważniejsze dane.

Pzdr.

Tytuł:
PostNapisane: 29.11.2010, 19:05 

Nie chcę nikogo obrażać, ale taki tekst to można co najwyżej do działu humor wstawić.

Tytuł:
PostNapisane: 29.11.2010, 22:47 

Nie możesz uszkodzi dysku w taki sposób jest to niewykonalne.
Był jedynie wirus którego nazwy nie pamiętam, zapisywał się w pamięci cash dysku po czym nie wykrywał go Windows a spalenie dysku lub coś w tym stylu jest nierealne :)
Poza tym pomysł ciekawy jak kiedyś z wirusem który miał być wpuszczony do neta ze nawet w tv mówili żeby uważać a tu heca, chyba se ktoś tylko jajo zrobił :D

Tytuł:
PostNapisane: 29.11.2010, 22:50 

W sumie to prawda. Fizycznie współczesny wirus dysku nie uszkodzi. Może co najwyżej zniszczyć MasterBoota itp., wtedy po prostu stracimy dane. Wsio.
Natomiast nic nie wiem o tym wirusie, może to taki łańcuszek ; ), choć na początku sam dałem się nabrać, jak dopiero wróciłem z uczelni i włączyłem kompa.

Tytuł:
PostNapisane: 29.11.2010, 23:02 

Mirek, tu masz parę słów z gugla o tym łańcuszku: http://atrapa.net/chains/hallmark.htm ale thx anyway za ostrzeżenie...
tak to jest już w necie, że czasami człowiek daje się prawie przekonać, a tu się okazuje że to kolejna bzdeta wymyślona przez znudzonych Geeków :P

Tytuł:
PostNapisane: 29.11.2010, 23:30 

pewnie ten właśnie mail poprzez wysłanie zbiera adresy a potem wyśle spama np.z viagrą do wszystkich :)

Tytuł:
PostNapisane: 30.11.2010, 14:02 

Macie rację , dałem się wbić niestety :(
czasami człowiek robi coś w dobrej wierze a wychodzi jak wychodzi :(

Pozdrawiam 4all

Tytuł:
PostNapisane: 30.11.2010, 21:00 

Przezorny zawsze ubezpieczony :D
Zawsze lepiej się dać nabić w butelkę niż potem żałować czegoś przez dłuższy czas :D

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]