Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8.01.2022, 15:06 

Witam Panowie orientuje się ktoś gdzie szukać zasilania do lampek w drzwiach nie świecą ani prawe ani lewe .Bezpieczniki sprawdzone wszystkie Ok

PostNapisane: 8.01.2022, 23:47 

Mirosław986 napisał(a):
Witam Panowie orientuje się ktoś gdzie szukać zasilania do lampek w drzwiach nie świecą ani prawe ani lewe .Bezpieczniki sprawdzone wszystkie Ok

Po otwarciu drzwi zaświeca się lampka dachowa? Pytam bo u mnie był podobny problem i doszedłem. Po otwarciu prawych drzwi nie zaświecała się lampka, ale uchylała się szyba po otwarciu (oczywiście lampka w boczku martwa). W lewych drzwiach lampka nie świeciła, ale zaświecała się lampka dachowa. Winowajcy: czujnik krańcowy w zamku prawym (zamek wymieniony na nowy) a w lewych drzwiach żarówka.

PostNapisane: 9.01.2022, 0:49 

Kurczę u mnie nic się nie zapala ani w dachu ani w boczkach żarówki założyłem nowe tak jak by nie było prądu.

PostNapisane: 9.01.2022, 0:51 

Szyby przy otwarciu drzwi uchylają się nie mam już pojęcia co to może być dlatego pytałem skąd wychodzi napięcie do tych światełek

PostNapisane: 9.01.2022, 14:07 

Uchylanie szyby jest realizowane oddzielną krańcówką poza zamkiem (o ile pamiętam to w klamce zewnętrznej). Jeśli lampka dachowa też nie zaświeca się po otwarciu drzwi, to zdemontuj ją (jak masz 986.1 to proponuję całą osłonę zdemontować, bo plastiki lampki są kruche, u siebie lampkę przez czyjąś nieuwagę musiałem wymienić na nową) i zobacz czy masz sygnał otwarcia drzwi (miernik w rękę na obwód, albo jak nie masz miernika to probówka/żarówka z kablem i zobacz w kostce czy pojawia się sygnał masowy po otwarciu drzwi). Jak nie ma, może masz ten sam problem co był u mniej z jednym zamkiem - uszkodzona krańcówka w zamku, w Twoim przypadku w obu.
Jeśli sygnał jest to zobacz na bezpieczniki - w instrukcji obsługi lub rozpisce znajdziesz, który odpowiada za podświetlenie wnętrza, wyciągnij go, oczyść styki papierkiem, może też zaśniedział. Jak wyciągniesz sprawdź w gnieździe czy dochodzi 12V. Jak dochodzi to zobacz w lampce czy jest przejście od gniazda do lampki (ciągłość obwodu).

PostNapisane: 9.01.2022, 15:16 

Dziękuje za podpowiedz sprawdzę tak jak pisałeś

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]