Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 27.07.2011, 23:45 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
....przytrafiła mi się dziś. Opowiastka na sezon ogórkowy.....mogła być ze skutkiem śmiertelnym......
Kilka dni temu przesympatyczny redaktor TVN Turbo przyprowadził swoje cacuszko do przeglądu...takie tam....jakieś wycieki oleju (bo jakżeby nie :lol: ), hamulce co przez rok się zastały itp......auto przyjechało lawetą...prosto, jak się zdaje od tapicera, czy lakiernika??? Przegląd wykonany, jazda próbna - gaz-hamulec-gaz-hamulec- lewo-prawo-lewo-prawo- I-II-III-...koniec uliczki, na skrzyżowaniu zawracam- gaz-hamulec-II-lewo-prawo-III-hamulec-lewo-prawo.....wjazd na podwórko.....jakoś tak kierownicą zatelepało.....stop przed garażem...i.....szok !!!! kierownica spada z kolumny.....okazało się, że pod nakładką-klaksonem....brak nakrętki !!!!! Ktoś szalenie mądry, tak sobie założył kierownicę i już......
Czy wsiadając do jakiegoś auta sprawdzacie, czy kierownica - która na pierwszy rzut oka wygląda normalnie- jest przykręcona ? Jeżeli nie - to sprawdzajcie - poszarpać, poobijać :lol: nie zaszkodzi...wygląda dziwnie - co tam, życie ważniejsze !
( nie dotyczy samochodów z "poduszką"...tu nie walić w kierownicę :lol: )

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 28.07.2011, 0:10 

Nr klubowicza: 263
No to widzę, że pod szczęśliwa gwiazdą się urodziłeś ,bo strach pomyśleć jak by ci została na drodze i to w skręcie :shock: tragedia pewna.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.07.2011, 0:14 
Klubowicz

:shock:
Jakis czas temu z tego co pamietam to Duc748 mial z kolei brak zabezpieczenia na pedale hamulca ... dobrze ze pedal zapadl sie w bezpiecznym miejscu a nie na Nurburgringu czy przed przejsciem dla pieszych ...
tam chyba rowniez ktorys z mechanikow sie zapomnial ... :?

Tytuł:
PostNapisane: 28.07.2011, 8:07 

mój znajomy pojechał kiedyś garbusem prosto zamiast skręcić na skrzyżowaniu...zatrzymał się na ścianie budynku...przyczyna ta sama: nie dokręcona kierownica, która nagle została mu luźna w rękach...podobno niezapomniane uczucie...

Tytuł: tez tak miałem
PostNapisane: 28.07.2011, 9:08 

Kupiłem nowa hondę Varadero.Przywieźli z salonu dostawczakiem i wkulali do garażu.Jako że był deszcz to nie dało się jechać a na pewno bym się przejechał kawałek mimo ze motor niezarejestrowany i nieubezpieczony.
Zszedłem jednak do garażu posiedzieć przynajmniej na nim - kręcę kierownica a tu można tylko w lewo.Okazało sie ze tak poskładali taka blachę pod kierownica przez która przechodzą przewody ze blokowała kierownice.Ot Miszczowie - ale już tego salonu nie ma.....

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]