Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3.01.2019, 22:46 

Chciałbym skorzystać z Waszego doświadczenia i prosić o pomoc w wybraniu właściwej oferty. Rozważam zakup Panamery GTS i moją uwagę przykuły dwa ogłoszenia poniżej. Co myślicie o tych egzemplarzach? Czy ktoś zna te auta bliżej, jakieś spostrzeżenia? (drugie ogłoszenie wygasło, ale auto nadal jest na sprzedaż).

Z góry dziękuję za komentarze i ewentualna pomoc.

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-panamera-fv23-430km-gts-aso-1wl-w-pl-porsche-approved-ID6BAHfk.html#9cc3c699cc

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-panamera-porsche-panamera-gts-430-km-salon-pl-pierwszy-wlasciciel-bezwypadkowy-ID6z9wTh.html#b5a3344275

PostNapisane: 4.01.2019, 9:41 

WOW, szczerze to żadną z nich....240 tys. i 260 tys. za Panamere z 2012 to lekkie nieporozumienie, jakąkolwiek wersją by nie była. Nawet nie jest to polift, dużo osób jak będziesz kiedyś sprzedawał będzie przechodziła obok i narzekała bo wola polift - ja też bym wolał.

PostNapisane: 4.01.2019, 14:00 

hubi_pl napisał(a):
WOW, szczerze to żadną z nich....240 tys. i 260 tys. za Panamere z 2012 to lekkie nieporozumienie, jakąkolwiek wersją by nie była

Jaka jest zatem orientacyjna wartość rynkowa GTS z ogłoszenia? Nie mam dostępu do danych Eurotax itp, więc mogę tylko porównywać z innymi ogłoszeniami, a wiadomo, że to są oczekiwania sprzedającego a nie rzeczywista cena transakcyjna.

PostNapisane: 4.01.2019, 18:40 

Ja po awaryjności tych aut to i 100 bym nie zapłacił :D ale co do przedlifta to wg mnie poniżej 180K. W wolnym czasie spoglądam na ogłoszenia to te auta stoją długo....

PostNapisane: 4.01.2019, 19:28 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Tak czy tak PA jest konieczne

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 4.01.2019, 20:17 

To prawda, bez PA to nie patrz w stronę porsche, ale....trochę denerwuje jak musisz regularnie z tego korzystać.

PostNapisane: 4.01.2019, 20:49 

Przeczytałem już prawie wszystkie posty na temat możliwych awarii w GTS, wiec oczywiście będzie przegląd w ASO i PA na start.

Chodzi mi bardziej o sama wartość rynkowa przedstawionych ofert. Ten czarny ma tylko 30tys km i jest z polskiego salonu od pierwszego właściciela, wiec wydaje się bardzo atrakcyjna propozycja (oczywiście do zweryfikowania w ASO). Biały GTS ma większy przebieg, ale jest tańszy i na FV, co ma dla mnie znaczenie (leasing operacyjny).
Czy widzicie jakieś znaczące różnice w wyposażeniu obu samochodów, bo dla mojego niewprawionego oka wygląda wszystko bardzo podobnie.

PostNapisane: 6.01.2019, 23:31 

Wiedzę, że za dużego odzewu nie ma. Może chociaż na temat wyposażenia coś doradzicie, nie dostrzegam wielkich różnic, ale jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach.

Tutaj odświeżone ogłoszenie:

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-panamera-porsche-panamera-gts-430-km-salon-pl-pierwszy-wlasciciel-bezwypadkowy-ID6z9wTh.html#504a65be74

PostNapisane: 7.01.2019, 0:05 

Nr klubowicza: 712
Nie ma odzewu, bo wszystko zostało już napisane. Kupno już 7 letniego auta, w starej budzie, w wersji przedliftowej, za aż ćwierć miliona to kiepski interes, a jeszcze dodając fakt, że to są bardzo problematyczne i drogie w eksploatacji auta to powinna zapalić Ci się czerwona lampka - uważam że przepłacisz, ja w tym budżecie szukałbym polifta, nawet ze słabszym silnikiem.

981 Boxster GTS

PostNapisane: 7.01.2019, 0:38 

Problematyczne i drogie rowniez po lifcie. Pamietaj ze koszta takie same....

Sent from my iPhone using Tapatalk

PostNapisane: 7.01.2019, 2:29 

Biała jest naprawdę bardzo dobrze wyposażona czarne lampy przednie w środku (robi wrażenie) nie ma alkantary na fotelach ale ma je wszystkie wentylowane więc jest kompromis

w moim mniemaniu nasuwają się 3 wątki
1....szykuje się duży przegląd przy 90 tys tzn m.in wymiana oleju w skrzyni itd zapytaj czy auto miało ten przebieg wykonany:)
ciekawe jak auto ma się z układem hamulcowym tutaj także może być ciekawie, ale skoro jest dopuszczone do Approved to jeszcze może nie jest tak źle
2. czy będziesz starał się o gwarancję itd, jeżeli nie to wariatory zmiennych faz rozrządu (podpytaj się, kogoś kto się zna na rzeczy niech sprawdzi numer wariatorów czy są stare (aluminiowe śruby) czy już te poprawione te czarne stalowe

Czarna panamera także daje radę a co za nią przemawia bardzo niski przebieg, i także niebawem szykuje się przegląd przy 30 tys

przy porównaniu obu aut biała jest lepiej wyposażona (cena nie jest niska ale to w końcu GTS i jak jest igła to się niestety/stety ceni
a czarna ma dużo niższy przebieg jeżeli jest faktyczny to także z ceną się nie podskoczy

zawsze jest jakieś przysłowiowe ale w przypadku kupna auta tego nie przeskoczymy, musisz sobie odpowiedzieć czy chcesz wydać tyle kasy czy nie

poliftowe GTS V8 z niższym przebiegiem do 80 tys to koszta rzędu 350 tys i w górę

czy kupisz białą, czy czarną i przejedziesz się ulicą koniecznie daj znać i powiedz czy miałem rację odnośnie rekacji ludzi i Twego zadowolenia

kolor biały i czarny ktoś kiedyś powiedział są kolorami, które nigdy się nie znudzą i zawsze będą w modzie:)

sprawdź dokładnie auta, jak są obawy a zawsze są kup Approved i ciesz się przyjemnością z jazdy

na każde auto zawsze znajdzie się kupiec na jedne szybciej na inne zdecydowanie wolniej, tak to już jest

jak mam podpowiedzieć biała mi się podoba zdecydowanie lepiej, ale o gustach się nie dyskutuje:)

PostNapisane: 15.01.2019, 0:34 

Panowie,

To co jest z tymi Gts-ami? Tez planuje taki zakup.
Sa ktores roczniki gdzie wady zostaly usuniete?

A jesli nie Gts to ktora Panamera?

Pozdrowienia dla wszystkich
Jacek

PostNapisane: 15.01.2019, 0:54 

Jaca7979 napisał(a):
Panowie,

To co jest z tymi Gts-ami? Tez planuje taki zakup.
Sa ktores roczniki gdzie wady zostaly usuniete?

A jesli nie Gts to ktora Panamera?

Pozdrowienia dla wszystkich
Jacek

Większość doświadczonych użytkowników niestety ja nie miałem okazji poleca wersję GTS ze względu na jej pracę silnika jego brzmienie itd

było poruszanych już sporo wątków ale napisze dla pomocy
silniki wolnossące V8 czy to w wersji GTS, czy 4S, czy Turbo do połowy 2013 roku tzw wersje przedliftowe mają trapiącą przypadłość tzn urywające się aluminiowe śruby wariatora zmiennych faz rozrządu. Jeśli ta śrubka się urwie i wpadnie do środka, pognie zawory itd to w ASO potrafią wyliczyć za taka naprawdę na swój koszt grubą kasiorkę-dlatego polecamy wykupować gwarancję APPROVED, która w razie takowej awarii tą usterkę zabezpieczy tzn przy mocnych uszkodzeniach ASO wymienia silnik na nowy gdyż przy mocnych uszkodzeniach nie kalkuluje się go naprawiać

wersje poliftowe końcówka 2013 roku mają te śruby poprawione na czarne stalowe/wzmocnione/wytrzymalsze i one rzekomo dają spokój z tym problemem.

PostNapisane: 15.01.2019, 1:02 

Rozumiem i dzieki za rade.

Poliftowych jest sporo w ogloszeniach ale faktycznie trzymaja cene caly czas. Cos w koncu wybiore pewnie i bede pamietal tez na wszelki wypadek o gwarancji.

PostNapisane: 15.01.2019, 1:19 

Jaca7979 napisał(a):
Rozumiem i dzieki za rade.

Poliftowych jest sporo w ogloszeniach ale faktycznie trzymaja cene caly czas. Cos w koncu wybiore pewnie i bede pamietal tez na wszelki wypadek o gwarancji.

zapomniałem dodać silniki przed liftem V6 także mają te bolączki

PostNapisane: 15.01.2019, 9:07 

Mnie by interesowal tylko Gts albo 4s. I na pewno po lifcie. 4s po lifcie wydaje sie malo popularny jakos i mam wrazenie, ze moze byc potem ciezki do odsprzedania. Choc moge sie mylic.

PostNapisane: 15.01.2019, 12:09 

Jaca7979 napisał(a):
Mnie by interesowal tylko Gts albo 4s. I na pewno po lifcie. 4s po lifcie wydaje sie malo popularny jakos i mam wrazenie, ze moze byc potem ciezki do odsprzedania. Choc moge sie mylic.

Wszystko kwestią gustu i indywidualnego podejścia/oczekiwania
a miałeś okazję jeździć wersją (GTS i 4S V8)która ma pakiet sport chrono i wydech sportowy (jak jest to przed Tobą koniecznie daj znać czy aż tak wielką różnice poczujesz)

PostNapisane: 15.01.2019, 13:22 

Ale to jakie jest Twoje zdanie w tym temacie?

PostNapisane: 15.01.2019, 14:38 

Tutaj jest ładna GTS

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-p ... ba3da01d3c

PostNapisane: 15.01.2019, 15:19 

Szczerze mowiac kolor bialy srednio mi odpowiada i ten bodykit tez nie przemawia

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]