Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: wczoraj, 21:23 

Hej w internecie jest dużo pozytywnych opinii odnośnie radia z CarPlay prosto z chin. Pytanie do Was jakie wy macie doświadczenia? Zależy mi tylko na bezprzewodowym CarPlay. Macie jakiś konkretny model do polecenia?

PostNapisane: dzisiaj, 11:47 

Nr klubowicza: 730
Mam OwTosin w 997. Wygląd zdecydowanie na plus. Wbudowany wzmacniacz przerzuca na głośniki trochę pisków dlatego podłączyłem zewnętrzny i tego nie ma. Pomimo, że to najwyższy model to Android się wiesza i nie zapewnia płynności pracy na aplikacjach Androidowych. Gdy używam bezprzewodowo Carplay (przez Z-Link) wszystko działa jak należy. Mikrofon przerabiam już 5-ty, ale brak redukcji szumów powoduje, że w trakcie jazdy prawie mnie nie słychać.

Pomimo tych drobnych wad, jestem zadowolony.

Instalowałem kiedyś u kolegi w 996 PCCM+ w wersji 1 DIN. Jakościowo bardzo porównywalnie, też bazuje na Androidzie i z tyłu wygląda jak typowy chińczyk. Kosztuje 3x tyle co OwTosin i za dużo w nim nie zmienisz, nie zainstalujesz, a CarPlay jest tylko po kabelku.

PostNapisane: dzisiaj, 13:39 

Nr klubowicza: 696
Ja ostatnio założyłem sobie PCCM+ i mam mieszane uczucia, czy było warto.

Kilka rzeczy jest zdecydowanie na plus:
* Responsywny interfejs
* Niezawodne Android Auto
* Stylistycznie pasuje do reszty auta (podświetlenie, czcionki, kształt przycisków, faktura plastiku)

Niemniej, kilka rzeczy zaskoczyło mnie negatywnie:
* Bardzo słaba jakość dźwięku (nie mam MOST, więc PCCM pełni rolę DACa) i to w porównaniu do standardowego porszowskiego Beckera 1din. Tryb loudness z kolei tak bodbija basy, że czuję się jak nastolatek w hondzie civic
* Pokrętła nie są podświetlane
* To ustrojstwo nie jest dobrze dopasowane do ramek z początku produkcji - trzeba kombinować z podkładkami, żeby góra nie wpadała zbyt głęboko
* Tryb głośnomówiący jest w jakimś archaicznym profilu Bluetooth i przez to brzmi tak słabo, że czasami aż trudno rozmówcę zrozumieć.

Na szczęście udało mi się upolować jakaś używkę za 1/2 ceny, bo gdybym dał więcej, czułbym się zrobiony w balona.

PostNapisane: dzisiaj, 16:53 

W 997.1 mam chińczyka - tego droższego co miał najmocniejsze parametry.
Co dla mnie najważniejsze Apple CarPlay działa niezawodnie, szybko i bezprzewodowo.
Do radia jest dostępnych sporo motywów czy aplikacji więc chyba każdy znajdzie coś dla siebie.
Sama jednostka ładnie komponuje się we wnętrzu jednak oryginalne mocowania wymagają wymiany na drukowane 3D aby całość była dobrze spasowana.
Mikrofon to porażka, staram się nie rozmawiać przez telefon.
Jakość dźwięku dla mnie jest OK ale słuchu muzycznego to nie mam ani trochę.
Ogólnie jestem zadowolony z zakupu.

Obrazek

PostNapisane: 48 minut temu 

Nr klubowicza: 711
Barti napisał(a):
Mam OwTosin w 997. Wygląd zdecydowanie na plus. Wbudowany wzmacniacz przerzuca na głośniki trochę pisków dlatego podłączyłem zewnętrzny i tego nie ma. Pomimo, że to najwyższy model to Android się wiesza i nie zapewnia płynności pracy na aplikacjach Androidowych. Gdy używam bezprzewodowo Carplay (przez Z-Link) wszystko działa jak należy. Mikrofon przerabiam już 5-ty, ale brak redukcji szumów powoduje, że w trakcie jazdy prawie mnie nie słychać.

Pomimo tych drobnych wad, jestem zadowolony.

Instalowałem kiedyś u kolegi w 996 PCCM+ w wersji 1 DIN. Jakościowo bardzo porównywalnie, też bazuje na Androidzie i z tyłu wygląda jak typowy chińczyk. Kosztuje 3x tyle co OwTosin i za dużo w nim nie zmienisz, nie zainstalujesz, a CarPlay jest tylko po kabelku.
Barti zamontował mi też tą jednostkę w 997, bezkonkurencyjna w tym budżecie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

było: 970 4S; 958T, 958S, 987S, 997 4S.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]