|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kas86
|
Napisane: 26.09.2024, 9:23 |
|
|
Cześć,
Odebrałem Cayenne i mam wrażanie, że skóra w nim nie jest taka jak kiedyś. Podejrzewam, ze trzeba ją systematycznie konserwować, żeby nie popękała.
Bardzo lubię sam czyścić wnętrze, mam środki, które zostały mi z poprzedniego auta, ale zauważyłem że Porsche sprzedaje zestaw do skór, warto?
A może używacie środków do pielęgnacji skór innych marek, bardzo proszę polecenie
Ewentualnie, czy zabezpieczaliście skóry w studiach detalingowych, warto?
Jeżeli tak, to co polecacie?
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 26.09.2024, 10:57 |
|
|
Nie warto, jak wszystkie tego typu rzeczy z logiem Porsche, pewnie są dobre, ale kosztują parę razy tyle co ten sam produkt w innej butelce.
Do czyszczenia Colourlock Soft(! bo Strong ściągnie Ci brud wraz z farbą) Clean - szczotka Coloulock, używaj jej delikatnie - Colourlock mleczko Leder Protector do nawilżenia potem(nie na kierownicę raczej) - zestaw mikrofibr z Allegro - boczek fotela możesz potraktować utrwalaczem do farb: Colourlock leder versiegelung
Nie pracuję dla Colourlocka, ale przerobiłem trochę kosmetyków samochodowych i nie ma co wyważać otwarych drzwi, to są dobre produkty. Używałem też ich farby i środka zmiękczającego skóry od wewnątrz, wszystko się bardzo dobrze sprawdziło.
|
|
Góra |
|
cukin
|
Napisane: 26.09.2024, 12:10 |
|
|
Polecam zestaw dokladnie tak jak kolega wyzej. Colourlock soft, szczotka, mikrofibra, protector i versieglung na siedzenia. 20kkm wnetrze jest jak wyjechalo z salonu.
|
|
Góra |
|
Kas86
|
Napisane: 26.09.2024, 12:27 |
|
|
Zamówiłem, będę używał.
Dzięki.
ps. a Colourlock leder versiegelung nie stosować na resztę skóry? Tylko na boczek?
|
|
Góra |
|
cukin
|
Napisane: 26.09.2024, 14:40 |
|
|
Na wszystko poza kierownica możesz stosowac
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 26.09.2024, 14:40 |
|
|
Leder versiegelung to utrwalacz do farb, warto stosować go w miejscach narażonych na uszkodzenie farby na skórze, bo tego właśnie zaczynają się uszkodzenia, ale najlepiej zapytać się u źródła na ich infolinii, ja jestem tylko użytkownikiem.
Chciałbym tylko dodać, że sobie przypomniałem -> mleczko też dawałem na nową kierownicę Clubsport, ładnie przyciemniała, bo miała być czarna, a była bardziej szara. Mleczko daje ładne ciemne i satynowe wykończenie, a jak użyjesz niechcący za dużo, to następnego dnia zetrzyj nadmiar mikrofibrą, ale raczej nie będzie takiej konieczności.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|