Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Username Password Log me on automatically each visit Register

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: 26.09.2024, 9:23 

Cześć,

Odebrałem Cayenne i mam wrażanie, że skóra w nim nie jest taka jak kiedyś. Podejrzewam, ze trzeba ją systematycznie konserwować, żeby nie popękała.

Bardzo lubię sam czyścić wnętrze, mam środki, które zostały mi z poprzedniego auta, ale zauważyłem że Porsche sprzedaje zestaw do skór, warto?

A może używacie środków do pielęgnacji skór innych marek, bardzo proszę polecenie

Ewentualnie, czy zabezpieczaliście skóry w studiach detalingowych, warto?

Jeżeli tak, to co polecacie?

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 26.09.2024, 10:57 

Nie warto, jak wszystkie tego typu rzeczy z logiem Porsche, pewnie są dobre, ale kosztują parę razy tyle co ten sam produkt w innej butelce.

Do czyszczenia Colourlock Soft(! bo Strong ściągnie Ci brud wraz z farbą) Clean
- szczotka Coloulock, używaj jej delikatnie
- Colourlock mleczko Leder Protector do nawilżenia potem(nie na kierownicę raczej)
- zestaw mikrofibr z Allegro
- boczek fotela możesz potraktować utrwalaczem do farb: Colourlock leder versiegelung

Nie pracuję dla Colourlocka, ale przerobiłem trochę kosmetyków samochodowych i nie ma co wyważać otwarych drzwi, to są dobre produkty. Używałem też ich farby i środka zmiękczającego skóry od wewnątrz, wszystko się bardzo dobrze sprawdziło.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 26.09.2024, 12:10 

Polecam zestaw dokladnie tak jak kolega wyzej. Colourlock soft, szczotka, mikrofibra, protector i versieglung na siedzenia. 20kkm wnetrze jest jak wyjechalo z salonu.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 26.09.2024, 12:27 

Zamówiłem, będę używał.

Dzięki.

ps. a Colourlock leder versiegelung nie stosować na resztę skóry? Tylko na boczek?

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 26.09.2024, 14:40 

Na wszystko poza kierownica możesz stosowac

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 26.09.2024, 14:40 

Leder versiegelung to utrwalacz do farb, warto stosować go w miejscach narażonych na uszkodzenie farby na skórze, bo tego właśnie zaczynają się uszkodzenia, ale najlepiej zapytać się u źródła na ich infolinii, ja jestem tylko użytkownikiem.

Chciałbym tylko dodać, że sobie przypomniałem -> mleczko też dawałem na nową kierownicę Clubsport, ładnie przyciemniała, bo miała być czarna, a była bardziej szara. Mleczko daje ładne ciemne i satynowe wykończenie, a jak użyjesz niechcący za dużo, to następnego dnia zetrzyj nadmiar mikrofibrą, ale raczej nie będzie takiej konieczności.

Profile  
Reply with quote  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Ostatnie posty forum klubowego

Przyklejone