Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8.06.2016, 11:29 

Damos napisał(a):
MichałR napisał(a):
Cywilnym jechałem, Prosie stoi w garażu i czeka na nowego właściciela :wink:

Masz gdzieś wystawione swoje Turbo S (jakiś link do ogłoszenia lub szczegóły), czy auto już przez kogoś zaklepane i czeka na przekazanie ? Moim zdaniem Turbo S rocznik 2016 to najlepszy wybór ze wszystkich 911 - może założyciel niniejszego wątku rozważy też taki zakup ? :D

Pozdrawiam !

Wystawiłem ofertę na forum, ale wątek został usunięty, bo chyba nie spełniłem któregoś z punktów regulaminu. Na chwilę obecną Prosiak jest dostępny :wink:

PostNapisane: 8.06.2016, 18:47 

Nr klubowicza: 164
Biorąc pod uwagę budżet kolegi - to jest to rzeczywiście ogromny off topic :-)

Jurek

PostNapisane: 8.06.2016, 21:29 

mariushh napisał(a):
Damos napisał(a):
Przy zakupie używanego Porsche trzeba przyjąć jedną bolesną zasadę - ile zaoszczędzisz przy zakupie, tyle w niedługim czasie dołożysz w serwisie. Dlatego 200k za 997 na początek i budżet roczny na poziomie 5k-10k to moim zdaniem minimum, w zależności też od sposobu traktowania swojej 911.
W pełni podzielam pasję i chęć spełniania swoich motoryzacyjnych marzeń (bo sam to zrobiłem :D), ale zawsze zwracam też uwagę potencjalnym porschemaniakom, zwłaszcza, jak piszesz "młodym przedsiębiorcom", że zakup Porsche (jakiegokolwiek Porsche), to w naszym kraju zawodowe samobójstwo i strzał w kolano :x Relacje z Twoimi kontrahentami (o sąsiadach nawet nie wspominając) już nigdy nie będą takie same, więc w tej kwestii też musisz się zastanowić, czy Cię na to stać. Jeśli tak, to realizuj swoje pasje, bo nic tak nie poprawia humoru i samopoczucia jak przejażdżka swoim własnym wymarzonym Porsche :D A jeszcze w grupie podobnych "napaleńców" :wink: na zlocie klubowym to już w ogóle bajka :D
Powodzenia w poszukiwaniach i pozdrawiam - Damian

sasiadow mam spoko, a jesli chodzi o firme... nic nie kupuje, tylko sprzedaje, takze nie obawiam sie "wyzysku" od kontrahentow "bo ma prosie". :)

PS. mega kreatywna wypowiedz. :)

Jakbyś kupował to możesz mieć co chcesz - to ty decydujesz i płacisz - jak sprzedajesz, hmmm to licz się z tym, że marża Ci spadnie ;)

PostNapisane: 13.06.2016, 21:51 

MichałR wrzuć proszę na pw ofertę turbo S.

PostNapisane: 17.06.2016, 1:59 

Cześc, pojawiło się coś takiego: http://otomoto.pl/oferta/porsche-911-20 ... yqKIx.html

I teraz moje pytanie, na ile opłacalne może być przywrócenie tego 4s do pełnego zdrowia?

Widzę, że do wymiany jest tylna ćwiartka (gość chyba chciał zrobić turbo homemade), zderzak przód, lampa przód, błotnik, druga strona chyba zdrowa tylko do odmalowania. (Nie robiłbym tego w PC, tylko warsztacie.) Myślicie, że warto? Wiecie coś więcej o faktycznym stanie technicznym tej 911?

PostNapisane: 17.06.2016, 12:43 

Masz referencję do Auto Duszy to dzwoń do nich. Łatwo znaleźć kontakt - nawet na tym forum.

Jurek

PostNapisane: 17.06.2016, 14:00 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Cena nie jest jakoś specjalnie okazyjna, do tego auto zrobione na polifta. Dla niektórych to pewnie zaleta, ale dla sporej grupy wada.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 17.06.2016, 21:29 

Pisałem przedwczoraj o 4s w dobrym stanie. Ale jak ma być tanio to trzeba iść na kompromisy

Jurek

PostNapisane: 17.06.2016, 22:49 

"PORSCHE 911 RUF 997 - model po LIFTINGU"

Po liftingu to on ma tylko body kit, to jest 997,1
Nie wiem gdzie tam jest jakiś pakiet RUF, bo ani felgi, ani końcówki wydechu nie są od RUFa, bliżej im do TechArt, a reszta jest seryjna.
Myślę, że jak dołożysz kwotę na rzetelną naprawę to wyjdzie Cię niewiele mniej niż 4s które wystawił Jerzy. A tam jest mniejszy przebieg, wymieniony motor co moim zdaniem jest in plus...no i kolor, bo przecież oczywiste jest że czerwony jest najszybszy ;)
A na koniec i tak będziesz miał auto powypadkowe, które w przyszłości będzie ciężej odsprzedać.

Jerzy, wrzuć jakieś porządne zdjęcia, bo na tych co wstawiłeś nie widać jaki to ładny samochód.

PostNapisane: 25.07.2017, 10:49 

Damos napisał(a):
...
W pełni podzielam pasję i chęć spełniania swoich motoryzacyjnych marzeń (bo sam to zrobiłem :D), ale zawsze zwracam też uwagę potencjalnym porschemaniakom, zwłaszcza, jak piszesz "młodym przedsiębiorcom", że zakup Porsche (jakiegokolwiek Porsche), to w naszym kraju zawodowe samobójstwo i strzał w kolano :x Relacje z Twoimi kontrahentami (o sąsiadach nawet nie wspominając) już nigdy nie będą takie same, więc w tej kwestii też musisz się zastanowić, czy Cię na to stać. Jeśli tak, to realizuj swoje pasje, bo nic tak nie poprawia humoru i samopoczucia jak przejażdżka swoim własnym wymarzonym Porsche :D A jeszcze w grupie podobnych "napaleńców" :wink: na zlocie klubowym to już w ogóle bajka :D
Powodzenia w poszukiwaniach i pozdrawiam - Damian

Ta historia nie byłaby śmieszna gdyby nie była prawdziwa:
Znajomego żona jest krawcową ,kilkanaście lat temu otworzyła szwalnie zatrudniając kilka kobiet i szyją pościel.
Interes kręci się mają stałych odbiorców i zyją sobie na wygodnym poziomie.
Wybudowali domek ona ma w leasingu mercedesa glk a jemu właśnie kończył sie leasing na insignie.
On do niej ;kochanie marzy mi się panamera .
- w sumie mógłbyś kupić ale do rat leasingu //^po przeglądzie domowego budzetu ///brakowałoby 3tys.zł.Gdybyś znalazł sobie pracę aby pokryć tą róznicę to mógłbyś sobie pozwolić na spełnienie swojego marzenia.
Niewiele myśląc poszedł szukać roboty a ze w okolicy jest fabryka niemieckich podzespołów do samochodów od ręki dostał pracę na taśmie.
Teraz dumnie parkuje panamere 4s na parkingu dla pracowników między paseratti 1.9tdi a skodą fabią i ma o dwie klasy lepszy samochód od prezesa fabryki;)

PostNapisane: 25.07.2017, 11:50 

Ja jeszcze przed zmianą pracy, jak "nabyłem" swojego Boxstera 986, to mało kto w pracy chciał ze mną rozmawiać, bo wszyscy tylko komunikacja, brak własnej fury, a tu nagle kolega podjeżdża Porsche.

Oczywiście problemów większych z tego nie było, bo mam swoją pozycję w firmie w której pracuję, ale jakbym był o wiele niżej to nie wiem czy zdecydowałbym się na jazdę Porsche do pracy.

Taki kraj :(

PostNapisane: 26.07.2017, 12:24 

Nr klubowicza: 619
Łatwiej przyswoić kupno zbyt fajnego samochodu u sąsiada jak się widzi auto z pogiętą maską i bez lamp a chłopina przez dwa miesiące przy tym dłubie. Ksiądz na parafii z podobnego powodu ma samochód coraz większy, ale kolor dokładnie ten sam :)
Na youtube Nick Murray kupił carrerę 4s, bo zimą kilka razy się zagrzebał w tylnonapędowej 911 i nie mógł liczyć na pomoc- no i to Ameryka, gdzie podobno się hołubi symbole sukcesu a nikt nie zazdrości. Wszędzie trzeba mieć na uwadze ludziska.

A jeśli chodzi o kupno uszkodzonego samochodu, to bierzmy pod uwagę, że można trafić na taki, który rozbito bo koszt naprawy silnika/skrzyni był zbyt duży. Poza tym jeśli kilku oglądaczy przy nim grzebało, to też może być nieciekawie.

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]