Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1.11.2016, 10:19 

Dzień dobry wszystkim.

Proszę was o poradę która mam nadzieje pomoże w problemie jaki mam z pocztex.

Dnia 26.10 ( środa ) wysłałem kurierem pocztex 24 4 nowe opony Dunlop do klienta z Gorzowa Wielkopolskiego o wartości 1800 zł ( koszt przesyłki 85 zł za ktory ja zapłaciłem )

Kurier podczas odbioru stwierdził że opony są bardzo dobrze zapakowane ( kilkanaście razy mocno owinięte folią stretch ) po czym powiedział że dotrą do klienta na drugi dzień czyli w czwartek.

W czwartek opony dotarły do klienta po czym okazało się że brakuje jednej opony a więc klient ich nie przyjął.

Po rozmowie z kurierem ten zasugerował mi abym zadzwonił na magazyn w celu wyjaśnienia sytuacji.

Po rozmowie z magazynierem okazało się że po drodze jedna opona zagineła a więc napisałem do poczty polskiej reklamacje opisując całą sytuacje.

Klient który miał odebrać opony dalej jest nimi zainteresowany ale okazuje się że pocztex chce mi zwrócić opony ( 3szt ) powiedzieli że jeżeli do środy nic się nie zmieni to muszą mi je wysłać spowrotem.

Jak z nimi dalej walczyć?

PostNapisane: 1.11.2016, 11:25 

Zagubili część kompletu bez którego całość nic juz nie jest warta.Nawet jesli zwrocą ci jedną taką samą nową oponę to ona nie będzie juz tworzyła tego kompletu.(nie rowne zuzycie bieznika)
Ja bym reklamował aby zwrocili całą wartość przesyłki czyli 1800zl plus te 80 .
Jak odbierzesz tą wybrakowaną paczke to juz dupa.Dostaniesz co najwyzej jedną nową oponę i juz nie sprzedasz tego kompletu.

PostNapisane: 1.11.2016, 11:49 

Ale Bristol napisał, że opony były nowe, więc na szczęście aż takiego problemu nie ma :roll:

Rozumiem, że przesyłka nie była ubezpieczona ale mimo wszystko domagać się zadośćuczynienia... no I jak najdalej od Pocztexu :banghead:

PostNapisane: 1.11.2016, 23:44 

Nie ogarniam po co to pytanie jest na tym forum? Ani kurierów poczty polskiej czy prezesa tu nie ma. Współczuję Ci Twojej straty ale każdy ma jakieś problemy.

p.s.
Dzisiaj nam we Włoszech pod Adria Raceway na stacji paliw automat zabrał 50 euro a paliwa nie dal :(

PostNapisane: 2.11.2016, 9:57 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Że Rafałowi automat nie zwróci 50 E to pewne niestety, też to przeżyłem, choć na 20 E. Poza tym komentarz trafny.
Natomiast po co komu jedna opona ? Pewno się znajdzie i tą droga idzmy do szczęśliwego finału. Jak się znajdzie to prosimy o wiadomość.

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
PostNapisane: 2.11.2016, 14:57 

Oczywiście dam znać jak sprawa się zakończyła.

Póki co dowiedziałem się że paczka była ubezpieczona na 1000zł i wróci do mnie a wtedy w obecności kuriera zostanie sporządzony protokół o niekompletnej paczce..

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]