Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.08.2011, 15:36 
[admin: usunięto]

Tytuł:
PostNapisane: 2.08.2011, 15:55 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Dobrze napisałeś. Jeden supersamochód. I czy na pewno super? :) Zobaczymy co dalej.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 2.08.2011, 16:09 

Osobiście średnio mi się podoba. Dizajn.. taki w drugim rzędzie środka stawki, zagubiony między linią nowych lambo i pozostałych, sprawdzonych, 'bezpiecznych' rozwiązań.. Tył- fatalny, pretensjonalny, ciężki i pozbawiony subtelności.. do tego wygląda jak lekko stuknięty, z podgiętym pasem rejestracji. Na pierwszy rzut oka sałatka z drogich składników, która w sumie jest średnio smaczna..

Tytuł:
PostNapisane: 2.08.2011, 17:07 

Rzeczywiście design słaby - lata 80 - 90 :( Z doświadczenia wiem, że w Polsce preferuje się typ - "zrobię sam, po co będę zlecał to innym, przecież co to jest postawić kilka kresek a ktoś za to chce tyle kasy... przecież rysowałem samochody w podstawówce i Pani mówiła, że ładne..." Niestety... samochód musi mieć duszę (którego to auto nie ma) - patrz porsche, patrz lambo, patrz pagani. ferrari mi nie podchodzą, stały się takie kobiece :( jedyne co je ratuje to V12

Myślę, że nie ma też czym się chwalić, że zrobili go amatorzy - tym gorzej. Porsche robią zawodowcy - dlatego to legenda. A w 3 lata samochód ? Mona Lisa - Leonardo Da Vinci powstawała 16 lat, a to tylko obraz...

Jestem zawsze pro-polski, ale nie mamy kultury designu. Myślę, że tylko lokalnie w Polsce poklepiemy się po ramionach, ale w świecie ten projekt nie ma żadnych szans.

Tytuł:
PostNapisane: 2.08.2011, 19:27 

Nr klubowicza: 263
theshape napisał(a):
Myślę, że nie ma też czym się chwalić, że zrobili go amatorzy - tym gorzej. Porsche robią zawodowcy - dlatego to legenda.

Miłość do samochodów nie maja tylko amatorzy:P Koenigsegg też był stworzony przez entuzjastę więc nie potępiał bym tych którym coś się chce robić

Cytuj:
Jestem zawsze pro-polski, ale nie mamy kultury designu.

Chciał bym delikatnie przypomnieć ,że się bardzo mylisz Polacy od wielu lat zdobywają wiele nagród a ,że są doceniani za granica to nasza klęska narodowa. Jaguara projektuje Polak !

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2.08.2011, 23:00 

co Wy no to Panowie? http://patrz.pl/filmy/leopard-super-samochod-z-polski

Tytuł:
PostNapisane: 2.08.2011, 23:41 

DK napisał(a):
theshape napisał(a):
Myślę, że nie ma też czym się chwalić, że zrobili go amatorzy - tym gorzej. Porsche robią zawodowcy - dlatego to legenda.

Miłość do samochodów nie maja tylko amatorzy:P Koenigsegg też był stworzony przez entuzjastę więc nie potępiał bym tych którym coś się chce robić

Cytuj:
Jestem zawsze pro-polski, ale nie mamy kultury designu.

Chciał bym delikatnie przypomnieć ,że się bardzo mylisz Polacy od wielu lat zdobywają wiele nagród a ,że są doceniani za granica to nasza klęska narodowa. Jaguara projektuje Polak !

Nie, to nie miała być bezsensowna krytyka. Bardzo żałuję, że nie możemy wybić się na rynku motoryzacyjnym - mimo tego, że w PRLu powstało wiele ciekawych projektów... Z autopsji wiem, że u nas dobry designer przegrywa np. z budżetem (bo amatorzy zrobią to taniej, psując rynek i finansowo i jakościowo), ze znajomościami (brat żony siostry zięcia), albo z tym, że jest po prostu za dobry, (i dlatego niektórzy projektują dla Jaguara). Mamy zdolnych ludzi - bez dwóch zdań. Najbardziej mnie boli to, że niczym nie różnimy się od Włochów, czy Niemców i stać nas na doskonały design, ale to my - odbiorcy NIE domagamy się wybitnego designu i wybitnej formy bo taka nasza natura, że bez sprawdzania wiemy wszystko najlepiej. Dlatego wszyscy fachowcy wyjechali do Anglii, bo tam się ich docenia, a nam ostało się to co widać. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma - smutne... równie dobrze wszyscy tu moglibyśmy śmigać fiatami punto, albo czymś innym popularnym - w końcu też ma 4 koła.

Leopard - "... pracownicy formują z dokładnie wyciętego kawałka aluminium każdy element..." Litości - sportowe auta robi się teraz z tytanu, włókna węglowego, czy innego kosmicznego tworzywa (np. zonda R w której nawet włókna nadwozia są poukładane w odpowiednim kształcie - http://www.youtube.com/watch?v=gEz1jxIgmsM ). Do tego nazwa okropna marketingowo. Powinien się nazywać np. Typhon (z greckiej mitologii) brzmi sto razy lepiej. Jak wpisze się w Google "leopard" to najpierw wyskakuje czołg, a nie kot. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3.08.2011, 9:07 

DK napisał(a):
Jaguara projektuje Polak !

BMW serii 5 też :D

Tytuł:
PostNapisane: 3.08.2011, 11:04 

Nr klubowicza: 164
No to akurat same brzydale:-)

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 3.08.2011, 11:40 

Jasmin napisał(a):

PROTESTUJĘ w temacie BMW 5 !!!!!!! 8)

Tytuł:
PostNapisane: 3.08.2011, 11:47 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
fulnek napisał(a):
Jasmin napisał(a):

PROTESTUJĘ w temacie BMW 5 !!!!!!! 8)

Nowy model, czy poprzedni?

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 3.08.2011, 12:51 

Nr klubowicza: 039
Bez dramatu - mi się podoba ,zwraca uwagę .
Ciekawi mnie ,jak powstawał projekt nadwozia bo powinien być dopracowywany w tunelu aerodynamicznym a wątpię aby naszych było na to stać .

Chyba ,że to auto ma wyglądać a nie jechać ,choćby 250 km/godz.

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 3.08.2011, 14:44 

jurek968 napisał(a):
Ciekawi mnie ,jak powstawał projekt nadwozia bo powinien być dopracowywany w tunelu aerodynamicznym a wątpię aby naszych było na to stać.

Poważnie nie wiecie jak powstawał :shock:

http://venowatch.blogspot.com/2011/03/v ... aratu.html

http://venowatch.blogspot.com/2011/03/v ... tu_14.html

Tytuł:
PostNapisane: 3.08.2011, 15:02 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
To jest komedia, dobre...

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 3.08.2011, 17:35 

bzdura, takie zdjęcia to ja u siebie w garażu mogę zrobić.

Tytuł:
PostNapisane: 3.08.2011, 18:29 

Wszystko jest mozliwe jak sa dobrzy ludzie z pasja. Przedwczoraj zwiedzalem linie produkcyjna Lamborghini...Aventador jest niesamowity. Potem zwiedzalem Galerie Ferrari i tam widac pasje w kazdej salce. Potem jeszcze przejazdzka ferarka...ale najlepsze zostawilem na wczoraj...mialem okazje zwiedzic fabryczke, linie, raczej warszrat Pagani Zonda. Wlasnie skladali Huayra i dwa inne...a w salonie Tricolore. To auto wymiata wszystko co widzialem do tej pory...Pan Pagani z zona tez byli :-). Zamieszcze zdjecia po powrocue z wakacji czyli za jakies 2 tygodnie...ale spac nie moge i trudno oglada sie teraz nawet najwspanialsze zabytki itp. Aventador ! Huayra !

Tytuł:
PostNapisane: 3.08.2011, 18:55 

Mi na słowo Zonda robi się ciepło :) Jest czego pozazdrościć :) Gratki !

Tytuł:
PostNapisane: 3.08.2011, 23:00 

jacekm napisał(a):
...Pan Pagani z zona ...

Jacek! ... z Zondą (literówka) ;)

P.S. Sorry, jeszcze nie mogę się otrząsnąć z hałasu, jaki generują bolidy F1... Urywa Głowę!
http://www.youtube.com/watch?v=uM2BPmqYT_w

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]