Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5.09.2020, 16:01 

Nr klubowicza: 033
Witam,

wiem że sezon na sprzedaż carbio już mija ale:

1. moje auto jest całoroczne (napęd na 4 łapy + hardtop)
2. to co chcę kupić to motocykl więc sezon na motocykle jeszcze słabszy i oferta czysto impulsywnie wystawiona ;)

ale konkrety :

to 911 Carrera 4 Cabriolet 3.4

rocznik 2000
przebieg 234 000 (z czego ok 10 000 po remoncie dopiero :) )
lakier arctic Silver
wnętrze czarne

kupiony 2,5 roku temu od michała z Porschepana ktory odkupil od klienta z padnietym motorem - wyremontował silnik i zaraz po dotarciu go mu zabrałem :twisted: wiec o to co było robione i stan najprościej tam pytać.

w cenie zresztą chciałbym zaoferować serwis tam od razu dla pełnej pewności.

skrzynia tiptornic, dach jak nowy, bezwypadkowy natomiast chyba miał odświeżany lakier i na pewno ma powłokę ceramiczną (jest certyfikat a na całym aucie mój czujnik pokazuje ok 240mikronów) - to wszystko jeszcze przed zakupem przez Michala wiec o tym więcej nie wiem. w każdym razie stan auta jest jak najbardziej godny polecenia.

wady to:
- kilka odprysków które chętnie sam pokażę
- pilot który się już kilka razy rozkodował (auto używane czasem bardzo rzadko z innymi na zmianę to dość standardowa przypadłość) wiec otwieram kluczykiem - w cenie ponowne zakodowanie pilota w PorschePana.
- i chyba tyle wad... no może że nic nie ma do zrobienia jak ktoś lubi dłubać to nie bardzo jest w czym :)

z plusów:
- pewne auto z pewnym silnikiem napędem serwisowane w Porshepana
- doskonałe auto całoroczne - automat, napęd na 4 koła, hardtop i 2 komplety kół czynią to całkiem sensowną opcją na każdą pogodę i waraunki (mam inne auta spokojnie w śniegu nim nie brodziłem ale spokojnie z tym sobie też by poradził :) )
- bogate wyposażenie z navi i telefonem (totalnie bezużyteczne ale klimatyczne ;) )
- automatyczna klimatyzacja ( w tym sezonie serwisowana)
- oryginalna opcja sportowego zawieszenia 030 (fabrycznie obniżone i utwardzone zawieszenie)
- oryginalny opcjonalny wydech GENIALNIE brzmiący w tunelach
- oryginalne skręcane koła BBS 18" z GT3
- dodatki i gażety (makulatura, zapasowe dywanik, dystanse, itp nawet identyczny model 1:18 z hartopem)

cena może bez okazji za to uczciwa: ok 100 000 pln a w cenie serwis w PorschePana.

lub jak ktoś lubi okazje to mogę zejść pewnie i na 90 a moze i ciut niżej ale bez serwisu, letnich kół od GT3 itp - do dogadania z konkretnym chętnym.

co do ewentualnych zamian...

powód sprzedaży to pomysł zakupu HD Road King z Milwaukee Eight (nie ma to sensu bo 911 rosną a nowe HD jednak spadają ale pewien model bardzo mi przypasował) - jakby ktoś miał to mogę rozważyć ale mam już na oku wypatrzony egzemplarz.

jako że mam też inne porsche cabrio a w tym moje rosnące dzieci coraz gorzej się mieszczą to gdyby ktoś chciał poczuć wiatr we włosach a miał takie samo zadbane 911 coupe lub cayenne to też możliwe - tylko koniecznie automat, no i stan najlepiej też po remoncie już lub chociaż serwisowany w jednym z znanych na forum serwisów - najlepiej PorschePana (dla mnie pewność techniczna auta i spokój jest ważniejszy niż kilka pln i nerwy)

auta jestem w pełni pewien i polecam

- po prostu jak muszę wybrać to 968 Cabriolet kocham bardziej 8) a jak chcę kolejną zabawkę to potrzebuję jakiś ruch wykonać (rozważam jeszcze sprzedaż jednego z Ducati więc jak ono pójdzie wcześniej to też wycofam ofertę - lojalnie ostrzegam że mogę się też po prostu rozmyślić :D ).

zapraszam - telefon 88O 924 924 mieszkam w okolicy WWy

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Jacek
(911 Carrera 4 Cabriolet, 968 Cabriolet)

PostNapisane: 6.09.2020, 10:25 

Czy zamiana na 986s manual z doplata jest rozwazana?
To nie jest propozycja, pytam bo moze mi tez jakis pomysl sie urodzi i daloby sie to razem pożenić.

PostNapisane: 6.09.2020, 11:54 

Nr klubowicza: 694
No i chyba mamy kupca. Hubert, mój sąsiad z bloku właśnie odbył jazdę w trakcie pojeżdżawki na Bemowie. Byłem i widziałem :D

Obrazek

PS. Rzuciłem w domu, że może byśmy naszego sprzedali, dziewczyny mnie zakrzyczały - absolutnie ! :D

ROADSTER Boxster S 986

PostNapisane: 6.09.2020, 21:59 

Nr klubowicza: 353
Rafie Twoje dziewczyny miały racje!

Boxster S 981 '12
928 S2 ’ 86
Było 928 S4’ 90

PostNapisane: 7.09.2020, 9:26 

@and6412 na boxa nie zamieniam - Boxstera 986 S miałem i to rewelacyjne auto do zabawy - ale na codzień 911 jest znacznie lepsze szybsze i bardziej komfortowe zarazem. (niewykluczam że kiedyś jeszcze boxstera kupię do kolekcji bo je lubię i podobają mi się bardzo ale do jazdy już raczej nie)

rafie napisał(a):
No i chyba mamy kupca. Hubert, mój sąsiad z bloku właśnie odbył jazdę w trakcie pojeżdżawki na Bemowie. Byłem i widziałem :D

no jeszcze żadne decyzje chyba nie zapadły (a przynajmniej ja o tym nie wiem ;) ) - ale fatktycznie wydawał się bardzo zainteresowany :) - na razie poleciłem wypytać o auto w PorschePana 8)

dodatkowe info jakie znalazłem przeglądając makulaturę auta - auto jest z Amsterdamu w Polsce od 2012, jak przejrzałem dokumentację - to jest tam adnotacja o gwarancyjnej wymianie silnika na nowy w Porsche Amsterdam w październiku 2003 przy 75000 więc to czego Michał przy remoncie 10000 temu nie wymienił też ma 75000 mniej.

Jacek

PostNapisane: 7.09.2020, 16:36 

Jak zdejmiesz naklejki dam 80 ;)

A tak serio to zamieniac 911 na wyrczącego i niewygodnegoHarleya to wiesz.. nieladnie ;)

PostNapisane: 7.09.2020, 17:21 

No to glupie pomysly mam z glowy :)
Pytalem bo mi sie zanosi ze box bedzie moim daily na najblizsze 3-4 miesiace ale potem pewnie bym zalowal ;)

PostNapisane: 9.09.2020, 19:35 

To moze nim przyjedziesz w koncu na jakies spotkanie jak bedzie daily ;) ilez mozna funkcjonowac wirtualnie ;)

PostNapisane: 17.09.2020, 11:22 

już mi przeszedł pomysł sprzedaży (raz że to moto co chciałem kupić już sprzedane a dwa że jednak do wiosny to 911 da mi dużo więcej przyjemności niż cokolwiek innego 8) )

możliwe że ogłoszenie wróci na wiosnę - na ten moment NIEAKTUALNE

Jacek

PostNapisane: 17.09.2020, 13:49 

Nr klubowicza: 304
To widzę tak jak ja. To jest już nas kilku na forum, niezdecydowanych. Dobra decyzja po co sprzedawać fajne auta.
Pozdrawiam

Andrzej
911

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]