Witam chciałbym kupić Porsche 924 będzie to mój pierwszy samochód, nie znalazłem podobnego tematu na forum więc piszę nowy, mianowicie:
1. Chcę kupić z silnikiem 2.0 na co trzeba uważać przy nim i ile wynosi spalanie?
2. W jakich cenach oscylują te samochody bo przedziały cenowe widziałem między 5 a 15tys złotych więc w jakiej cenie można kupić już dobry egzemplarz?
3. Jak jest z częściami do nich są łatwo dostępne?? i czy są jakieś sklepy specjalizujące sie w tym??
4. Na co zwrócić uwagę przy zakupie?? jakie podzespoły najczęściej sie psują
5. Mam zamiar założyć instalacje gazową jaka była by najlepsza? jak najlepiej wykorzystać miejsce na butle??
Jeszcze pytanie o spalanie mnie tak bardzo nie przeraziło, bo przecież
kto wie czy się nie okaże po zakupie, że pali 20ścia i co wtedy..., ok
Natomiast pytanie o gaz? Ja się zapytam do jakich celów chcesz to
auto używać?
Aha, już pomijając samo to, że zakładasz gaz, to te silniki raczej
nie lubią gazu. Jeden wystrzał gazu i są duże problemy. (mnie nie pytaj
jakie, bo nie jestem zorientowany).
Mój pali 10l. To jest takie generalne spalanie. Leje benzynę, patrze ile
litrów. Na przykład 40litrów, to wiem, że za 400km zapali się rezerwa
i tak jest.
Na autostradzie Alebardowi jak wracaliśmy z Poznania udało się zejść
wiele poniżej (obstawiam 7-8l).
Pamiętajmy że każde auto się od siebie różni, każdy kierowca też.
Opony tu mają dużo do powiedzenia itp. itd.
Witaj.
Po pierwsze - odpuść sobie gaz. Wbrew pozorom utrzymanie 924 nie szarpie aż tak kieszeni. Moje w mieście mieści się w 10-11 na trasie - 7-8 a nie mam lekkiej nogi. Mój dupowóz, też z dwulitrowym serduszkiem zamyka się w podobnych cyferkach. A k-jet wprawdzie daje się zagazować, ale już normalnie jest dość trudny do dobrego wyregulowania.
I dobra rada - jak będziesz chciał kupić weź ze sobą kogoś kto dobrze zna 924 i wie czego szukać żeby się nie naciąć. Albo weź któreś z klubowych. Na 924.pl znajdziesz informacje o autkach do wzięcia od "swoich" (sam mam namiar na jedno takie)