witajcie,
Mam okropna biede .. wczoraj dalem dla mojej kochanej siostry samochod i to byl chyba wielki blad. Przejechala sie ok. 2 KM , zajechala na stacje benzynowa , odpalila samochod podjechala kilka metrow i cos zaczelo stukac, podjechala ok 300m i postawiala samochod na chodniku, a nastepnie zadzownila ze cos jej " strzela" i ze nie da sie nim wrocic do domu. Wzialem znajomego samochod , linke i pojechalismy.. odpalilismy silnik - wszystko cacy .. tak wiec dzwonie do siostry pytam co z nim nie tak, po czym dostaje odpowiedz zebym sie nim przejechal. Wrzucam 1 , ruszam leciutko do przedu i nagle z tylu samochodu dobiega stukniecie a zarazem samochod lekko szarpna. Znajomy od razu polozyl sie i przygladal sie .. po czym stwierdzil ze prawodpodobnie jest to most (dyfer) - ciezka sprawa do naprawy a zarazem kosztowna.. Wrocilem do domu , za telefon i zaczynam dzwonic do ludzi ktorzy sprzedaja czesci do 944 , po czym jeden z Panow informuje mnie ze stukanie jest spowodowane sprzeglem lub skrzynia biegow. Sprzeglo raczej odpada, 4 miesiace temu wszystko zostalo wymienione.
Czekam do czwartku kiedy sasiad mechanik wezmie go , jednakze ciagle mysle co moglo byc przyczyna i co to dokladnie moze byc, mial ktos cos podobnego? Po odcholowaniu samochodu musielismy go wepchnac na posesje, to z poczatku stawial opor ( jakby byl na recznym) dopiero jak we 3 polaczylismy sily, samochod stukna i jechal dalej..
Przepytalem siostre czy nie dala gdzies w pedal i nie wpadla w dziure , ale twardo sie trzyma ze po zatrzymaniu sie na stacji calos sie zaczela..
Ps.
Rozgladalem sie nad skrzyniami , znalazlem cos takiego :
http://allegro.pl/porsche-944-2-0-skrzy ... 38785.html - troche mnie to dziwi bo nie widzialem 944 z 2.0 ? wydaje mi sie ze ktos robi blad i jest to od modelu 924?
Bedzie pasowala do 944 2.5 ?