Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13.02.2022, 19:09 

Jak w temacie .

PostNapisane: 13.02.2022, 21:03 

Nr klubowicza: 583
944-turbo-86-t24547.html

PostNapisane: 13.02.2022, 21:21 

To jest USA a ja szukam Europe

PostNapisane: 13.02.2022, 23:43 

Trzymam kciuki, może do rajdu turystycznego się wyrobisz :wink:
Pogadaj z Ogestem, może jeszcze chce sprzedać swoje Turbo S, auto nie jest idealne, ale jest z pewnością warte uwagi, oglądałem je w październiku. Mechanicznie poza trochę za ciężko działającym quickshifterem jest tip top, kosmetyka wymaga pracy, deska niepopekana, fotele świetne, mega szybki. Na pewno jest lepsze od tego US z wymienionymi fotelami.

PostNapisane: 14.02.2022, 8:13 

Wczesne turbo Grześka chyba ,,?,, dostępne. Piszę chyba bo teraz sprzedał swoje S2 po przekładce z Anglika i może z turbo się rozmyślił, ale zapytaj. Jest na 924.pl

PostNapisane: 14.02.2022, 18:16 

Nr klubowicza: 296
Duke napisał(a):
Pogadaj z Ogestem, może jeszcze chce sprzedać swoje Turbo S, auto nie jest idealne, ale jest z pewnością warte uwagi, oglądałem je w październiku. Mechanicznie poza trochę za ciężko działającym quickshifterem jest tip top, kosmetyka wymaga pracy, deska niepopekana, fotele świetne, mega szybki. Na pewno jest lepsze od tego US z wymienionymi fotelami.

Nie widziałeś mojego auta i nie życzę sobie takich komentarzy.

997.2 GT3 RS TP:1,41,5
944 S2 CUP JPS TP:1,44,7
Puchar PCP 2015

PostNapisane: 14.02.2022, 18:50 

Nr klubowicza: 582
Sonda, luz, tutaj wszyscy ze zdjęć wiedza lepiej co jest nie tak, lepiej niż właściciel. 🙉
Piszę to jako posiadacz 4 złomów, których nawet nie zamierzam nigdy tu wystawić, ale oczywiście wszyscy wiedza ze nadają się tylko do rzeki….

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 15.02.2022, 0:47 

sonda napisał(a):
Duke napisał(a):

Nie widziałeś mojego auta i nie życzę sobie takich komentarzy.

Niezastane(bo jeżdżone daily w zeszłym sezonie), regularnie serwisowane bez Januszowania Turbo S ze sportowym w pełni sprawnym zawieszeniem, skrzynią ze sprawną fabryczną szperą i dodatkową chłodnicą, sportowymi skórzanymi grzanymi fotelami, kutymi felgami CS, 10-cio głośnikowym audio, kierownicą CS, hamulcami od 928 S4 ze sportowymi klockami, jest fajniejszym autem od Turbo 86 w wydaniu US, to chyba nie jest nawet kwestia opinii i nie wydaje mi się że jest w tym coś odkrywczego, choć to tylko moja opinia.

PostNapisane: 15.02.2022, 20:50 

Nr klubowicza: 296
I tak byś go nie kupił bo ma tak dużo nie oryginalnych części także skończ swoje wywody

997.2 GT3 RS TP:1,41,5
944 S2 CUP JPS TP:1,44,7
Puchar PCP 2015

PostNapisane: 15.02.2022, 21:02 

Ja się może nie znam, ale gdybym kupował auto co najmniej nastoletnie, to bardziej liczyłby się stan ogólny, niż rynek na który auto zostało dostarczone. :wink:

PostNapisane: 16.02.2022, 0:11 

sonda napisał(a):
I tak byś go nie kupił bo ma tak dużo nie oryginalnych części także skończ swoje wywody

Strasznie tkliwy jesteś, skąd to zero tolerancji na odmienną opinię?

Główny powód dla którego, go nie kupiłem, to brak możliwości przeprowadzenia przeglądu przedzakupowego w terminie, w tym samym czasie została wystawiona S2ka, którą też brałem pod uwagę i była po dużym serwisie u Adiego, znałem jej stan i wziąłem ją. Kwestię wyprostowania boczków na ori w Turbo S miałem wstępnie ugadaną z tapicerem. Jakby ktoś potrzebował kontaktu do sprawnego zakładu, tak samo konsultowałem się w sprawie malowania z lakiernikiem, który w tamtym czasie ogarniał mi inne auto, mogę go spokojnie polecić, bo się w pełni sprawdził, a o terminowy i dobry zakład trudno.

PostNapisane: 16.02.2022, 0:21 

Nr klubowicza: 465
berni500 napisał(a):
Sonda, luz, tutaj wszyscy ze zdjęć wiedza lepiej co jest nie tak, lepiej niż właściciel. 🙉
Piszę to jako posiadacz 4 złomów, których nawet nie zamierzam nigdy tu wystawić, ale oczywiście wszyscy wiedza ze nadają się tylko do rzeki….

Berni daj znać kiedy i gdzie je będziesz spławiał!

Wpadniemy z wędkami! :lol:

PostNapisane: 16.02.2022, 14:37 

Nr klubowicza: 306
Duke napisał(a):
sonda napisał(a):

Strasznie tkliwy jesteś, skąd to zero tolerancji na odmienną opinię?

Główny powód dla którego, go nie kupiłem, to brak możliwości przeprowadzenia przeglądu przedzakupowego w terminie, w tym samym czasie została wystawiona S2ka, którą też brałem pod uwagę i była po dużym serwisie u Adiego, znałem jej stan i wziąłem ją. Kwestię wyprostowania boczków na ori w Turbo S miałem wstępnie ugadaną z tapicerem. Jakby ktoś potrzebował kontaktu do sprawnego zakładu, tak samo konsultowałem się w sprawie malowania z lakiernikiem, który w tamtym czasie ogarniał mi inne auto, mogę go spokojnie polecić, bo się w pełni sprawdził, a o terminowy i dobry zakład trudno.

Ty juz kolego Duke oszczedz innym swoich opinii...
Mój samochód, który tak skrupulatnie wypunktowales, pojechal kilka dni temu do Czech. Kupujący, który często bywa w Niemczech, stwierdzil, że na tle kilku ogladanych egzemplarzy mój samochod jest warty uwagi. Kupil bez targowania za duzo większa kwotę niz ta, którą finalnie Tobie proponowałem.
Masz za to S2 za cene turbo badz 968. Zrobiles dobry deal - ciesze sie Twoim szczesciem...

Mikołaj

356C '65
986 '97 ocean jade - własność szanownej małżonki
964 '90 first owner Sobieslaw Zasada

było 996 `98
968 `92

PostNapisane: 16.02.2022, 15:03 

Nie wiem co widział w Twoim aucie, sprzedawało się ponad 1.5 roku, było w słabym stanie i wymagało dużych nakładów(gdzieś między 30 a 60k, wtedy to liczyłem, teraz już nie pamiętam) żeby było porządne, natomiast było dużo tańsze od tych na rynku niemieckim, gdzie kosztują koło 120-140k. Prawdopodobnie stwierdził, że będzie robił i będzie taniej niż jakby kupił od razu zadbane auto. Z tego co widzę działa tutaj kółko wzajemnej adoracji i o słabych autach głośno się nie mówi, co by właściciel nie poczuł się urażony, bo jak widać na załączonym obrazku będzie trzymał urazę po wsze czasy, jakby rozmawiało się o właścicielu, a nie o aucie.

Zaś w prywatnych rozmowach, bądź mniejszych grupkach, jeździ się po tych autach okrutnie i nie piszcie, że o tym nie wiecie, tylko jak ktoś wyskoczy, jak ja na forum bez ogródek, jak w przypadku tego 968, to dochodzi do ostracyzmu ;) . Nie mój styl.

PS: Nawet nie trzeba komentować stanu auta, przecież nie napisałem nic o US Turbo 86 poza tym, że jest US i ma wstawione fotele z innego 944 i że Turbo S jest fajniejsze, ciężko rozmawiać, gdy taka drobnostka może kogoś urazić.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]