|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 16 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Ogest
|
Napisane: 11.03.2021, 22:40 |
|
|
Sprzedam Porsche 944 turboS 250kM
VIN WP0ZZZZ95ZKN100675
Oryginalne zawieszenie gwintowane, regulowana twardość amortyzatorów, szpera,kute felgi, fotele sportowe, klima itd
W ciągu ostaniu 15 tys zrobione Remont silnika (razem z turbiną) Remont wału napędowego Regeneracja wahaczy przód, (zawieszenie regulowana wysokość orginalnie) Łączniki stabilizatorów Regeneracja amortyzatorów (amortyzatory koni) z regulacja twardości amortyzatorów (na przeglądzie było OK ale pojawiały się stuki) Regeneracja zacisków, wymiania uszczelek i tłoczków, lakierowanie Przewody hamulcowe w oplocie Odnowienie felg (felgi kute) Łozyska w kołach tył przód Nowy oryginalny spliter Sprzęgło komplet, tarcza wzmacniania, docisk, łożysko oporowe Regeneracja odbłyśników zegarów Wymiana siłowników w masce Wymiana zbiorniczka płynu chłodzącego (nowy orginalny) W tamtym roku wyminą rozrządu komplet ( może 1,5 km zrobione) Wymiana uszczelki w klaposzybie(bagażnik) Klima zrobiona, przerobiona na nowy czynnik , nie było potrzeby uzupełniania przez 4 lata I pewnie sporo rzeczy których nie pamiętam
Z przodu tarcze i klocki EBC, z tyłu Zimmermann, niestety piszczą ale do maja postaram się to ogarnąć.
Cena 85944 brutto
99% rzeczy było robione u Michała928 Pozostały 1% w jednym warsztacie w Lodzi( wymiana łożysk, olej, klocki, łączniki stabilizatorów)
Niestety ktoś w Francji przemalował auto na kolor czarny, komora silnika i bagażnik w oryginalnym kolorze, szary metalic
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
Andruszka
|
Napisane: 12.03.2021, 0:22 |
|
Nr klubowicza: 304
|
To, że nie jest czarna w oryginale, to dla mnie dobra wiadomość. zawsze mógł bym wrócić do oryginału.
Góra |
|
bary
|
Napisane: 12.03.2021, 1:16 |
|
|
przydala by sie inforacja : jaki przebieg i ilu wlacicieli i czy bezypadkowe auto oraz wiecej zdjec : wnetrze , komora sionika , bagaznik. Czarny koszmarny , Andruszka , bierz , oddaj do lakiernika i bedziesz miał cukiereczka)
|
|
Góra |
|
Ogest
|
Napisane: 12.03.2021, 19:13 |
|
|
Bary, masz racje Jutro postaram się poprawić, jak widać nie mam doświadczenia w sprzedaży
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 12.03.2021, 19:42 |
|
|
Świat mały , to auto było sprowadzone pod moje zamówienie wiele lat temu napewno naście , było uszkodzone bokiem cały bok nie głęboko ale błotniki drzwi itd chyba tez coś z przodu , raczej mam gdzieś zdjęcia jeszce przy ścianie zrobione żeby było widać mniej uszkodzeń nie było tragedi zdecydowałem się na zakup w ślepo . Kolega z Rzeszowa który to ogranial zapomniał wspomnieć ze auto nie ma ori lakieru jakże było moje zadziwnie na miejscu ze czarny nie jest z vin w związku z czym nie odebrałem auta ale czy to była inspiracja zmiany koloru czy już miał wcZesnij inna przygodę nie spardzilem . Z tego co wiem to nie turbo S tylko turbo 88 indlatego 250hp itd . Jak ktoś będzie zainteresowany i zakupi to mam chyba jeszce od niego ori książkę instrukcje .
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 12.03.2021, 20:04 |
|
|
bary napisał(a): przydala by sie inforacja : jaki przebieg i ilu wlacicieli i czy bezypadkowe auto oraz wiecej zdjec : wnetrze , komora sionika , bagaznik. Czarny koszmarny , Andruszka , bierz , oddaj do lakiernika i bedziesz miał cukiereczka) Bary lakierowanie żeby miało sens to min 10 tys pln o ile nie wyjdą problemy i niespodzianki a wyjdą bo auto nie ma fabrycznej blachy wiec bllizej 15 bym liczył a to wyjdzie 100tys zł za 944 które nie ma ori lakieru i jest powypadkowe . Za 25 tys euro jest w czym wybierać w eu bo akcyzy nie trezba . Gdzie tu sens ...
|
|
Góra |
|
bary
|
Napisane: 12.03.2021, 21:07 |
|
|
porscheee napisał(a): bary napisał(a): przydala by sie inforacja : jaki przebieg i ilu wlacicieli i czy bezypadkowe auto oraz wiecej zdjec : wnetrze , komora sionika , bagaznik. Czarny koszmarny , Andruszka , bierz , oddaj do lakiernika i bedziesz miał cukiereczka) Bary lakierowanie żeby miało sens to min 10 tys pln o ile nie wyjdą problemy i niespodzianki a wyjdą bo auto nie ma fabrycznej blachy wiec bllizej 15 bym liczył a to wyjdzie 100tys zł za 944 które nie ma ori lakieru i jest powypadkowe . Za 25 tys euro jest w czym wybierać w eu bo akcyzy nie trezba . Gdzie tu sens ... ja nikogo nie namawiam , poza tym nie mialem pojeca , że auto jest powypadkowe... Andriuszka powodzenia w poszukiwaniach , ja bym zerknął też w USA...
|
|
Góra |
|
Ogest
|
Napisane: 13.03.2021, 10:33 |
|
|
Ja jestem zainteresowany "Jak ktoś będzie zainteresowany i zakupi to mam chyba jeszce od niego ori książkę"
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 13.03.2021, 18:41 |
|
|
Ogest napisał(a): Ja jestem zainteresowany "Jak ktoś będzie zainteresowany i zakupi to mam chyba jeszce od niego ori książkę" Odezwij się na priv żebym nie zapomniał jakoś po Wielkanocy to będę miał czas poszukać ...
|
|
Góra |
|
mata70
|
Napisane: 13.03.2021, 20:28 |
|
Nr klubowicza: 490
|
Cytuj: Za 25 tys euro jest w czym wybierać w eu bo akcyzy nie trezba . Gdzie tu sens ... Hmm, był bym ostrożny w takich diagnozach versus egzemplarz z ogłoszenia. Gdyż mamy na stole bez lakieru dopiero 18,5 EUR i do tego brutto na pełnym VAT, dla wielu to wielka zaleta. Ponadto zobacz ile w tym aucie już zostało mechanicznie zrobione, więc zdrapanie lakieru i położenie na nowo, jeżeli nie miał w DE dobrego dzwona to jest zdecydowanie lepsza oferta niż szukanie auta w DE. Za 20 EUR / tyle z lakierem wyjdzie netto po odliczeniu 1/2 vat / ciężko będzie znaleźć w DE 44Turbo w takim stanie mechanicznym. Więc ja bym nie torpedował tak tematu.
|
|
Góra |
|
Ogest
|
Napisane: 14.03.2021, 1:50 |
|
|
Widzę ze spore zamieszanie super dzwon itd ale bez żadnych konkretów bary napisał(a): przydala by sie inforacja : jaki przebieg i ilu wlacicieli i czy bezypadkowe auto oraz wiecej zdjec : wnetrze , komora sionika , bagaznik. Czarny koszmarny , Andruszka , bierz , oddaj do lakiernika i bedziesz miał cukiereczka) co poniżej uzupełniam Jestem w Polsce 3 właścicielem, posiadam auto od 2011r, auto zarejestrowane w Polsce w 2010r Wnętrze czarne Bez targi (szyberdachu) to jest zaleta bo jest więcej miejsca nad głową Przebieg 192 tys Dodatkowo zamontowany(wcześniej zapomniałem tego napisać) Shortshifter Nowy akumulator ( i również kilka lat temu kupiony był nowy uchwyt do akumulatora) Tak jak pisałem auto było przemalowane za granicą, nie znam żadnej wiarygodnej historii o super dzwonie lub o bezwypadkowości. Z mojej wiedzy wynika ze był wymieniany błotnik przedni. Po 10 latach użytkowania nie wychodzi żadna szpachla ani nie odpada lakier. Autem jeździłem po Poznaniu Silesi Kielcach i innych torach,i nie rozpadło się, po jednym z torów minimalne przetarcie po pachołku z lewej strony za drzwiami. Tyle z faktów A była poważniejsza przygoda na torze Kielce, małżonka przytarła prawy przedni błotnik i zderzak, sam wymieniałem błotnik i zderzak(światła nosek całe. Błotniki jak wiadomo w tym modelu są na śruby więc część wymienna bezproblemowo 1988 turbo miało 220 kM , turbo s 250 i pakiet sport- gwintowane zawieszenie, większe hamulce, szpera, grubszy stabilizator, chodnica skrzyni to właśnie S była jeszcze wersja Silber Rose przez niektórych uważana za jedyną "s" ale ja w różu nie gustuję:-) Poniżej kilka zdjęć które udało mi się zrobić wieczorem w garażu: komory silnika, bagażnika nie zrobiłem bo bym musiał wyjechać z garażu, może w przyszłym tygodniu się uda a i książki jak widać na zdjęciach wszystkie u mnie - już nie szukaj porscheeee
|
|
Góra |
|
Ogest
|
Napisane: 14.03.2021, 1:54 |
|
|
kolejne zdjecia
|
|
Góra |
|
Andruszka
|
Napisane: 14.03.2021, 9:59 |
|
Nr klubowicza: 304
|
Tu zgodzę się z Ogestem w 1988 były jeszcze Turbo 220 KM i Turbo S, które było tylko w 88 250KM, potem od 89-91 były już tylko Turbo 250KM. Wersje 220 były od 1985 do 1988
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 14.03.2021, 15:00 |
|
|
Turbo od końca 88 nie pamiatam miesiąca miało 250 koni model 89 ale nie było turbo esem to tak jak 996 tt z x50 nazywają turbo S a nim nie jest , każde 944 turbo po 88 było 250 konne i miało lepsze wyposażenie . Dwa napisałem ze nie był mocno walony ale był i byłem świadom kupując go właśnie dlatego ze nie mocno , najpierw orzyszly książki papiery itd a jak auto dojechało okazuje się zmiana koloru i odstąpienie od umowy . Co do ceny oczywiście ze każdy podchodzi inaczej jedni chcą VAT innych to wali . Napisałem ze lepij poszukać poza pl bo wybor jest a naprawy mechaniczne łatwiej ogarnic niż blacharkę i nie maja wpływu na wartość tak . Nikt auta nie skreśla i nie torpeduje , wręcz się ucieszyłem ze to auto wypłynęło i to w klubie.
Ogest kupiłeś już zarejestrowane od drugiego wlasciela juz zrobione czy odebrałeś jak stało z Francji ? Skoro książki masz to widocznie oddałem sprowadzajcaemu po oddaniu zaliczki to było naście lat temu wiec szcegowlow takich nie pamiatam . Mam w pl archiwum wsyztkich sowich byłych aut nie wywalam żadnych papierów co znajdę przekaże Tobie żebyś mil zestaw , najpierw sprawdzę vin a potem jak befziesz chial kopać dalej poszukam na starym kompie fot z Francji rozbitego na podstawie których zamawiałem to auto e wątpię ze były 2 czarne 250 konne z koni fotelami turbo głębokimi czarnymi itd z Francji ze zmiana koloru . No chyba ze twoj nie był bity przodem i bokiem to napewno nie ten Skoro brak konkretów to może sprawdź dane sprowadzającego Robert Szelazek z Rzeszowa , sprawdź czy gdzieś te dane się przewijają w tych papierach co masz to wykluczy ewentualna moja pomyłkę ... W załączniku jedna z fot przy ścianie o której wspominałem z 2009 roku jezcze na francuskich blachach. Tu przykręcenie błotnika nic nie dawało z tego co pamietam był do wyciągania fartuch itd jak to bywa przy takim czymś , druga strona auta była sprytnie maskowana na fotach ale moE coś znajdę bo nie pamiatam szcegowlow 12 lat temu ...
|
|
Góra |
|
Ogest
|
Napisane: 15.03.2021, 22:39 |
|
|
Hey, to napewno to auto Kupiłem auto zrobione, Robert Szelazek się pojawia w karcie pojazdu, ale jako drugi wlasciciel. Z tego zdjęcia już widomo dlaczego na początku zbiornik od spryskiwaczy przeciekał
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 12.04.2021, 15:59 |
|
|
Sorki ze dopiero teraz ale wkoncu udało się odkopać bardzo stare meile . Co do lewej strony pomyliłem go z następnym turbo S na które złożyłem zamówienie później . Ten twoj nie miał całego boku uszkodzonego a wbił się na jakiś słup od lewej . To są oczywiście uszkodzenia z jakimi dojechał do pl nie mam histori wcześniejszej jak ktoś postanowił zmienić kolor . Także prawa i lewa stronę już znasz . Jakbyś potrzebował kiedyś więcej zdjęć daj znać .
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 16 ] |
|
|