Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22.06.2023, 11:00 

Cześć, mam Porsche 991.2 4GTS i po zdiagnozowaniu w ASO informacji (check engine fault) potwierdziło się, że błąd dotyczy układu odpowietrzenia zbiornika paliwa.

Czy moglibyscie proszę polecić jakieś sprawdzone miejsce/serwis pogwarancyjny 911tek w województwie pomorskim (okolice Gdańsk/Gdynia)? Kto się zajmuje i jest fachowcem w tej dziedzinie bo wcześniej gdzieś czytałem o takich miejscach polecanych ale niestety nie mogę odszukać tego wątku.

Dziękuję za wszelką pomoc

PostNapisane: 22.06.2023, 11:07 

Nr klubowicza: 797
A co jest nie tak w zrobieniu tego z ASO które ową usterkę zdiagnozowało?

PostNapisane: 22.06.2023, 15:58 

PCS to w mojej ocenie najgorszy serwis z mozliwych. Na podstawie 10 lat wspolpracy z 3 modelami 911. Obecnie jestem na etapie pozwu w zwiazku z 9 wizytami serwisowymi z nowa 992 a problem nie rozwiazany.

Ws nie ASO to Irek Szczepanek (dawno nie bylem) ale kiedys mocny punkt na mapie Porsche w Polsce . +48 601 914 911 Gdansk Osowa

PostNapisane: 22.06.2023, 17:16 

mgrab napisał(a):
PCS to w mojej ocenie najgorszy serwis z mozliwych. Na podstawie 10 lat wspolpracy z 3 modelami 911. Obecnie jestem na etapie pozwu w zwiazku z 9 wizytami serwisowymi z nowa 992 a problem nie rozwiazany.

Ws nie ASO to Irek Szczepanek (dawno nie bylem) ale kiedys mocny punkt na mapie Porsche w Polsce . +48 601 914 911 Gdansk Osowa

Jeśli to nie tajemnica, to jaki masz problem z 992 który jest tak trudny do rozwiązania? Na tym forum prawie nikt nie mówi o awariach nowych aut ;) Można odnieść wrażenie, że to auta niemalże idealne :) dla porównania na forum bmw jest kilkaset stron o usterkach :D

PostNapisane: 23.06.2023, 8:25 

Cytuj:
dla porównania na forum bmw jest kilkaset stron o usterkach :D

to inna skala, porównaj ile jeździ BMW a ile Porsche :wink:

PostNapisane: 23.06.2023, 9:58 

Nr klubowicza: 114
Szukanie problemu odpowietrzania zbiornika paliwa to dłubanina. Jeżeli nie jest to wina dupereli jak np. wymiana uszczelki korka wlewu paliwa, to może to zająć kilka dni rozmontowywania auta. Po przemnożeniu przez 500pln za rbh (lub więcej - nie śledzę ASO inflacji). to może się zakończyć dużym rachunkiem. Dlatego skrupulatny dłubek bez pięknego szyldu tu akurat jest dobrym pomysłem.

Klubowicz nr 114

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]