|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kobenn
|
Napisane: 31.12.2011, 22:32 |
|
|
Witam,
Juz od dluzszego czasu przegladam to forum i pomyslalem,ze to bedzie bardzo przydatne zapytac sie was o pomoc.
Przymierzam sie do zakupu porsche 996 oczywiscie tylko MANUAL, tylko jeszcze nie wiem dokladnie jaki model. Na samym poczatku wchodzilo w gre 996 Turbo tylko teraz zastanawiam sie czy 4S nie bedzie lepsza opcja. Najlepiej chcialbym je kupic w polsce, poniewaz na mobile.de czy tez w ogole za granica trzeba doliczyc oplaty co calkowicie zmienia cene.
Nie planuje uzywac auta na torze( przynajmniej na razie i prosze nie patrzec przez ten pryzmat czy tor czy nie na tor) Chcialbym miec po prostu szybkie auto, turbo wiadomo 420hp 4s 320hp. Chcialbym tez uzywac tego auta na codzien, jestem mllody wiec nie planuje przewozic nim 'szafek'. Auto, ktorym sie jezdzi jezdzi i nie ma z nim problemow.
Chcialbym tez wiedziec jak wyglada sprawa spalania, poniewaz jesli jest znaczaca roznica np
4s- +- 18l
turbo 25l+
No to wiadomo,ze po dluzszym czasie to zacznie meczyc. Jak wyglada sprawa spalania, czesci tych 2 modeli oraz awaryjnoscia i przyjemnoscia z jazdy 996 4S?
najbardziej zalezy mi na opinii co sadzicie o 4S bo Turbo to wiadomo klasa wyzej? Czyz nie?
Ostatnim pytaniem jest czy ktos ma cos ciekawego z tych modeli na sprzedaz na forum, poniewaz z allegro do wyboru sa moze z 3 modele.
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi i pomoc. Pozdrawiam Tomek
|
|
Góra |
|
bukers80
|
Napisane: 1.01.2012, 10:17 |
|
|
Myślę że tak,to będzie dobry wybór.
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 1.01.2012, 19:52 |
|
|
jezeli jestes w stanie poczekac do kwiecien /maj bedzie na sprzedaz piekna 996tt czarna europa manual 100% bezwypadek znana od poczatku w klubie ...
|
|
Góra |
|
kobenn
|
Napisane: 1.01.2012, 22:16 |
|
|
jesli moge spytac jaka cena?
Moze ktos opisac troche jak ma sie 4S do turbo?
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 1.01.2012, 22:47 |
|
Nr klubowicza: 164
|
Tak jak napisałeś kolego.
w 996 zasadnicza różnica pomiędzy turbo i 4S to moc.
Od 2002 to mogło być 450 KM lub 420 KM vs 320 KM.
Poza tym chyba wielu różnic nie ma, bo chodziło o to, żeby 4S było tym autem z górnej półki przy tej samej mocy co zwykła Carrera.
Więc zawieszenie, hamulce i szeroki tyłek oraz zderzaki są takie same jak w turbo. Nie wiem jak to się ma do rozwiązania napędu 4x4 ale przypuszczam że takie samo również.
Ale google ci wiele w tym temacie powie jakbyś szukał szczegółów.
Poza tym wydaje mi się, że już zdecydowałeś się na 4S więc jak rozumiem szukasz potwierdzenia słuszności tego wyboru?
Góra |
|
kobenn
|
Napisane: 2.01.2012, 1:59 |
|
|
Dziekuje, wiesz:
Tak na prawde jeszcze nie wiem, jesli chodzi o cene to mozna kupic turbo i 4S za podobne pieniadze wiec chodzilo mi o roznice kosztow utrzymania.
Jeszcze nie jestem zdecydowany, na poczatku myslalem tylko o turbo ale,ze uslyszalem,ze potrafi na prawde duzo palic np 25+ na 100km czy to jest prawda? Natomiast 4S to 15-20l.
Oczywiscie chcesz miec porsche to tak to wyglada ale na dluzsza mete- przy codziennym uzytkowaniu spalanie w okolicach 25-30 meczy.
Natomiast jesli to bujda i jest mala roznica oraz turbo nie jest awaryjne to 4S od razu wybijam sobie z glowy.
Dlatego chcialem sie dowiedziec jak to wyglada od Was, Wlascicieli i zazylych fanow tej marki.
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 2.01.2012, 11:43 |
|
Nr klubowicza: 164
|
Kieruj sie tym co ci sie bardziej podoba. Kupno takiego auta z rozsądku skazuje cie na porażkę. Bo wsiadajac do takiego auta powinieneś przenosić sie do innego swiata i miec uśmiech na twarzy.
To w sumie jedyne kryterium.
Jak będzie palił dużo to będziesz mało jeździł ale cały czas TYM autem.
Jeśli ceny są podobne to ja w związku z powyższym bralbym turbo.
320 KM to mocne auto ale jednak poprzednia epoka szybkich samochodów.
420-450 KM to cały czas bardzo aktualny mocarz.
Spalanie: mój pali 18-19 l w mieście 11-15 l w trasie.
Oczywiście przy normalnej jeździe.
Góra |
|
d0m1n1k_
|
Napisane: 22.08.2012, 12:49 |
|
|
Jasmin napisał(a): Kieruj sie tym co ci sie bardziej podoba. Kupno takiego auta z rozsądku skazuje cie na porażkę. Bo wsiadajac do takiego auta powinieneś przenosić sie do innego swiata i miec uśmiech na twarzy.
To w sumie jedyne kryterium.
I taka powinna być odpowiedź.
Bo i tak, każdy model porsche spali więcej niż passat 1.9 tdi - dużo więcej
|
|
Góra |
|
Sql
|
Napisane: 22.08.2012, 16:48 |
|
|