Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24.06.2024, 15:57 

Mój dobry znajomy ma ciekawe Porsche do sprzedania.
Samochód kupiony w 2000 w polskim salonie. Od tego momentu miał 3 właścicieli .
Całkowicie bezwypadkowy
Silnik 2.7
Przebieg 150 000km
Ręczna skrzynia
Cena 66 000 PLN 😁
Nie jest to jakaś wypasiona wersja bo brakuje np klimy ale samochód jest zadbany no i czerwony 😂😁
Hardtop też jest - ma rysy ;)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 24.06.2024, 17:41 

Bardzo ciekawy egzemplarz, ale tak się zastanawiam- na ile potrzebną rzeczą w cabrio jest klima i jak często się przydaje? Bo spotkałem się z dwoma radykalnie odmiennymi opiniami w tej kwestii.

PostNapisane: 24.06.2024, 19:32 

maynard napisał(a):
Bardzo ciekawy egzemplarz, ale tak się zastanawiam- na ile potrzebną rzeczą w cabrio jest klima i jak często się przydaje? Bo spotkałem się z dwoma radykalnie odmiennymi opiniami w tej kwestii.

Ja mam opinie taką, że i tak jest to samochód weekendowy . Nikt w nim nie będzie nawalał kilometrów , stał w korkach w czasie codziennych dojazdów do pracy czy na zakupy - nie oszukujmy się , jest dużo lepszych i tańszych w utrzymaniu wozideł do takich celów .
Tak więc i tak większość czasu pewnie ktoś będzie jeździć z otwartym dachem i czerpać z tego przyjemność . Zawsze to też z 40kg lżejszy wóz 😉😁

PostNapisane: 24.06.2024, 21:03 

Nr klubowicza: 712
Bez klimy nie ma co brac cabrio

981 Boxster GTS

PostNapisane: 24.06.2024, 21:55 

Miałem 986, wprawdzie z klimą ale uważam, że była zbędna w tym aucie. Jeździłem praktycznie tylko z otwartym dachem przy pięknej pogodzie.

PostNapisane: 24.06.2024, 22:02 

evan napisał(a):
maynard napisał(a):

Ja mam opinie taką, że i tak jest to samochód weekendowy . Nikt w nim nie będzie nawalał kilometrów , stał w korkach w czasie codziennych dojazdów do pracy czy na zakupy - nie oszukujmy się , jest dużo lepszych i tańszych w utrzymaniu wozideł do takich celów .
Tak więc i tak większość czasu pewnie ktoś będzie jeździć z otwartym dachem i czerpać z tego przyjemność . Zawsze to też z 40kg lżejszy wóz 😉😁

A moje auta w większości ty były kabriolety...
i :

1) szmata na fotelu to samo zło (pomimo tego że tyłek i plecy mniej się pocą to cały syf masz w tapicerce - a skórę łatwiej czyścić

2) bez klimy w kabrio ? serio ? - może w kwietniu i we wrześniu i to nie w te ciepłe dni. Na FB już pisałem ( nie wiem czy z Tobą czy z tym Twoim kolegą)...
No chyba, że jeździsz jak napisałeś - kilka / kilkanaście km w wekend - to wytrzymasz, ale o dłuższej trasie zapomnij.
I właśnie przy otwartym dachu klima jest najważniejsza - bo słońce świeci, ty siedzisz w ciuchach jak byś na leżaku siedział i się opalał, pot leje się z ciebie - więc klima z nawiewem na klatę + czapka na głowę to must have.

PostNapisane: 24.06.2024, 22:45 

Nr klubowicza: 791
maynard napisał(a):

Wracałem w zeszłym roku z klubowego spotkania z Kielc. Akurat klima w moim boxie nie działał więc jechałem z otwartym. Normalnymi drogami, do 100-110 było ok. Po wyjeździe na A1, jak mijałem się czy wyprzedzałem z innymi autami, zwłaszcza ciężarówkami, to hałas był nie do zniesienia. Myślałem, że łeb mi pęknie. Pierwsza stacja benzynowa i zamknąłem dach. Do domu dojechałem ugotowany. Klima w cabrio jest niezbędna!

PostNapisane: 24.06.2024, 23:03 

Nr klubowicza: 711
Johnny napisał(a):
Bez klimy nie ma co brac cabrio
:) :) :)

Dobra cena, myślę że pójdzie szybciutko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

było: 970 4S; 958T, 958S, 987S, 997 4S.

PostNapisane: 26.06.2024, 16:48 

rafsa napisał(a):
maynard napisał(a):

Wracałem w zeszłym roku z klubowego spotkania z Kielc. Akurat klima w moim boxie nie działał więc jechałem z otwartym. Normalnymi drogami, do 100-110 było ok. Po wyjeździe na A1, jak mijałem się czy wyprzedzałem z innymi autami, zwłaszcza ciężarówkami, to hałas był nie do zniesienia. Myślałem, że łeb mi pęknie. Pierwsza stacja benzynowa i zamknąłem dach. Do domu dojechałem ugotowany. Klima w cabrio jest niezbędna!
Polecam zatyczki do uszu

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 19.07.2024, 21:40 

Tak z ciekawości, jeździsz w swoim cabrio z zatyczkami?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 19.07.2024, 21:56 

klima w aucie to podstawa w każdym aucie czy to cabrio czy sedan czy coupe i co najlepsze wlasnie w cabrio jest najbardziej potrzebna..kto nie miał cabrio ten nie rozumie.

PostNapisane: 27.07.2024, 16:38 

Sprawa prosta i niepodważalna , jeśli tylko krótkie kilkunasto km max wycieczki to nie odpalam ale już trasa powyżej kilkadziesiąt to mus.

PostNapisane: 8.08.2024, 12:07 

Dodam coś od siebie, bo już parę miesięcy jeżdżę 986 i zrobiłem coś koło 3kkm, nie jako daily, ale wiele razy w tygodniu wyprowadzam z garażu na przejażdżkę.

Da się bez dachu i 180 km/h pojechać - choć jest nieprzyjemnie. Do 140-150 km/h jest akceptowalne. 100-120 km/h pełen luz. Powyżej 70-80 km/h podnoszę boczne szyby :-).

Klima jest zepsuta, nie brakuje. Choć jak poprzednicy pisali, akurat dłuższe trasy miałem tylko 1-2x, więc miałem szczęście pod kątem słońca. Tak 40 min. w koreczku bez dachu (póki nie ma czarnych spalin z rury) - to przyjemność. Klimę kiedyś... naprawię.

Przepraszam za offtopic ;)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]