Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11.05.2017, 9:45 

Heyka,

przyszedł czas, kiedy rodzina się powiększa i muszę oddać swoją ostatnią zabawkę.

Porsche Boxster (986), 2,7L, 220KM, 2000r, MANUAL
- na liczniku 202kkm, ale to jest wskazanie komputera. Silnik był wymieniany na zregenerowany około 4 lat temu, przebieg tamtego był wtedy 80kkm, wraz z moim i poprzedniego właściciela przebiegiem ma teraz 120kkm.
- oklejony biało czarną karbonową folią firmy 3M (lakier pod folia w kolorze ciemnego granatu, lakier w pełni zdrowy)
- beżowa skórzana tapicerka, wraz z całym pulpitem
- klima, elektrycznie ustawiane siedzenia, elektryczne szyby i lusterka
- przerobiony tłumik na głośniejszy zgodnie ze schematami opracowanymi przez Porsche Club Polska
- instalacja gazowa 6 generacji, na dwóch reduktorach z butlą 40L (zasięg 220-250km na jednym tankowaniu 32L gazu)
- zainstalowany dodatkowy subwoofer za siedzeniem kierowcy (w tej chwili pracuje nad innym podejściem wzmacniacza, więc chwilowo wyłączony)
- OC/AC opłacone do września
- oleje i filtry wymieniane co 10-12tys km, olej 0W40. Ostatnia wymiana 11 kwietnia w AUTO-WERKSTATT Spezialisierung PORSCHE Ryszard Radwański (który zajamuje się wszystkimi porschakami z południa polski i niemiec), przy okazji sprawdził silnik i zawieszenie: jest dobrze (byłoby bardzo dobrze, gdyby nie jeden wahacz, o czym później)

Dodatkowo:
- kontrola trakcji
- abs
- tempomat
- komplet dwóch zestawów kół. Lato 17", przemalowane na czarny mat, z oponami Pirelli, niestety te już są do wymiany. Zima 17", felgi antracytowe, z nowymi oponami (tył: Hankook 205/50 R17 93 V WINTER I-CEPT EVO2, przód: Pirelli 225/45 R17 94 V WINTER 240 SOTTOZERO SERIE III)

Minusy:
- folia ze zderzaka przedniego ma drobną dziurkę z boku ale też gość, który ją zakładał spaprał sprawę i odchodzi nieco z przodu (zdjęcie)
- folia zderzaka tylnego ma nieduże obtarcie
- prawy tylny wahacz się troszkę zaczyna tłuc
- jeden kluczyk

Wrzucam zdjęcie, niestety brakuje mi nadal zaślepki lewego reflektora.
Reszta będzie w przyszłym tygodniu.

Możliwa zamiana na Mustanga, najlepiej V8, do 60k PLN (bądź coś równie fajnego, gdzie się zmieści wózek dziecięcy)

Zlitowałem się i poprawiłem nazwę na Boxster. Admin :)

Ogłoszenie razem ze zdjęciami: https://www.olx.pl/oferta/porsche-boxst ... r=EREC-55-

Przy okazji podziękowania dla wiecznie czuwającego Admina!

Cena dla klubu: 35 000 PLN
Kontakt: 660 128 967

PostNapisane: 11.05.2017, 11:25 

Hej, a co z problemami które opisywałeś na forum (nie widzę w minusach):
- Dach przecieka (przy 150 podobno bardzo)
- Dymi przy odpalaniu, głównie na biało ale też trochę na niebiesko i ubywało oleju.
To może być kluczowa informacja, a jestem ciekawy w jakim stanie jest ten Boxster ;)

PostNapisane: 11.05.2017, 11:34 

macmk napisał(a):
- Dymi przy odpalaniu, głównie na biało ale też trochę na niebiesko i ubywało oleju.
To może być kluczowa informacja, a jestem ciekawy w jakim stanie jest ten Boxster ;)

Chyba padło niewygodne pytanie...

PostNapisane: 11.05.2017, 12:19 

reptaill napisał(a):

Chyba padło niewygodne pytanie...

Mam nadzieję, że jednak nie ;) Ale jeśli faktycznie są jeszcze takie problemy, to według mnie koniecznie trzeba o tym napisać od razu. I tak może być trudniej go sprzedać (gaz), więc warto go dobrze opisać od razu. Ja czasem rezygnuję od razu (nawet nie dzwonię) jak widzę już po zdjęciach że opis nie jest dokładny (jeśli ktoś ukrywa oczywiste rzeczy, to co jeszcze?). Przecież kupując taki samochód i tak go ktoś sprawdzi, więc może lepiej rozmawiać tylko z tymi, którzy po zobaczeniu dokładnego opisu nadal są zainteresowani?

PostNapisane: 11.05.2017, 12:38 

Pytania nie są niewygodne, wręcz słusznie, że padają. To jest forum zainteresowanych a nie platforma sprzedaży szrotów, więc nikt nikomu nie robi krzywdy pytając o rzeczy, o których sam kiedyś wspomniałem.

Odpowiadając:
- poprawiona została uszczelka (ale nie wymieniona). Przy dużym deszczu powyżej 150km/h pojawiają się pojedyncze krople na wewnętrznej stronie szyby
- pan Radwański powiedział, że dym o którym mówię nie jest niczym niezwykłym, a lekkie zabarwienie jest naturalnym zużyciem oleju, który u mnie jest koło 1L/10kkm. Nie jestem mechanikiem, a tym bardziej z Ryszardem Radwańskim o porsche kłócić się nie będę.

Co do zaś opisów: lepiej sobie radze z literaturą bądź oprogramowaniem, niż opisem samochodów. To drugi samochód w życiu, więc nie mam nadmiernego doświadczenia w sprzedaży, jeśli zatem czegoś brakuje w opisie chętnie uzupełnie.

Jeśli zaś chodzi o gaz, to pewnie dla wielu osób może być to problem, jednak jeśli dla kogoś będzie to, jak dla mnie, samochód na codzień, to myślę, że doceni połowę niższe koszty spalania.

PostNapisane: 11.05.2017, 12:49 

Dzięki za super odpowiedź ;) Tylko jedno pytanie ode mnie teraz: tip czy manual (nie pamiętam czy wspominałeś wcześniej)?

PostNapisane: 11.05.2017, 12:54 

Tu zdecydowanie należy dodać, że manualna - edytuje pierwszy post.

PostNapisane: 11.05.2017, 15:12 

"To jest forum zainteresowanych a nie platforma sprzedaży szrotów"
to by było dobre , zeby to tak na serio wprowadzić, ale co wtedy na to handlowiec "Ki...."

PostNapisane: 11.05.2017, 15:31 

Cytuj:
to by było dobre , zeby to tak na serio wprowadzić, ale co wtedy na to handlowiec "Ki...."

Nie zaczynaj, bo będzie filozoficzny offtop ;)

I jeszcze się admin wtrąci

PostNapisane: 11.05.2017, 15:56 

:wink:

PostNapisane: 14.05.2017, 19:03 

Dodana informacja o tym, że posiadam jeden kluczyk oraz link do ogłoszenia (strasznie siarzasto mi wyszło zmniejszenie wielkości zdjęcia :/ ).

PostNapisane: 14.05.2017, 22:35 

Ales pojechal.. zamienic boxstera na auto ktore tylko potrafi jezdzic na wprost ;)

PostNapisane: 14.05.2017, 22:57 

Qrcze, wiem.. ale przynajmniej dobrze jeździ na wprost.

Zastanawiam się ewentualnie nad jakimś lexusem i250, albo Hondą Civic w dobrym wydaniu - ale pewnie będzie miał twarde zawieszenie. A biorąc pod uwagę fotelik oraz to,że czeka mnie dużo jeżdżenia związane z przeprowadzką, to przyda mi się coś bardziej wybaczającego nierówności jezdni.

Ale chętnie przyjmę sugestie co do wozu - ale może na priv, bo jednak tutaj chciałbym by obecna zabawka znalazła stosownego właściciela.

PostNapisane: 15.05.2017, 11:34 

Nr klubowicza: 694
Przepraszam za oftop. Co to za ledy w zderzaku ?
Jakieś uniwersalne czy coś bardziej dedykowanego ?

ROADSTER Boxster S 986

PostNapisane: 16.05.2017, 14:30 

Przyznam sie szczerze, że nigdy się im nie przyjrzałem - były już kiedy kupowałem samochód.

PostNapisane: 24.05.2017, 10:17 

Cytuj:

Dla potwierdzenia: dzisiaj leciałem w niemałym deszczu 155km/h na obwodnicy - nawet kropla nie się nie przedostała.

PostNapisane: 4.06.2017, 13:44 

Dla czystości sumienia w dostarczaniu informacji:
właśnie jest wymieniana tarcza sprzęgła i wysprzęglik na nowe, poprzednie dokonały żywota.

Oferta nadal aktualna, oczywiście po wykonanej reparacji.
Choć powoli zaczyna sie rodzić nowy plan pozwalający na utrzymanie Boxa u siebie.

PostNapisane: 4.06.2017, 14:31 

I tego nowego planu sie trzymaj ;)

PostNapisane: 2.09.2017, 22:49 

Jak miło po latach zobaczyć Boxa.
Pozdrowienia dla właściciela.
Jak będę w Krakowie to się odezwę.
Jak będziesz miał czas to chętnie się spotkam.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]