Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.10.2018, 23:16 

Witam czy ktoś z kolegów podłączał do Boxsterka dodatkowy sterownik centralnego zamka mój pilot się rozkodował i chciałbym zastąpić oryginalny centralny zamek zamiennikiem
Czy ktoś tak robił może mi podać gdzie podpiąć sterownik? Boxster 986 z 98roku modelowo 99rok

PostNapisane: 3.10.2018, 0:49 

Ja nie wiem gdzie podpiąć (choć pewnie pod oryginalne przewody sterujące), ale jestem za oryginalnością..... i mimo, że koszt spory to jestem za "naprawą".

I żeby nie było, że radzę sam nie wiedząc co mówię, to w jednym moim tez tak jest i mam zamiar robić to tak jak powinno być.

Pozdro

PostNapisane: 3.10.2018, 13:12 

dc10 napisał(a):
Ja nie wiem gdzie podpiąć (choć pewnie pod oryginalne przewody sterujące), ale jestem za oryginalnością..... i mimo, że koszt spory to jestem za "naprawą".

I żeby nie było, że radzę sam nie wiedząc co mówię, to w jednym moim tez tak jest i mam zamiar robić to tak jak powinno być.

Pozdro

Tak tylko wydawanie po 1500 zł za kluczyk z pilotem razy 2 to przesada 3000 zł,widziałem na zlocie kolegę który miał właśnie zrobione pięknie pod oryginalne klucze i otwieraniy bagażnik z pilota i wszystko to umiejscowione w kluczu oryginalnym i tak chce właśnie zrobić myślałem iż ktoś taki mod przeprowadzał było by łatwiej.

PostNapisane: 3.10.2018, 14:09 

Popieram, jak można sobie pomóc taniej, dlaczego nie. Jedni kupują i serwisują w ASO inni używają półśrodków. Jeżeli jest to zrobione z głową a nie na zasadzie druciarstwa jestem za....

PostNapisane: 3.10.2018, 19:54 

dziakoni napisał(a):
dc10 napisał(a):

Pozdro

Tak tylko wydawanie po 1500 zł za kluczyk z pilotem razy 2 to przesada 3000 zł,widziałem na zlocie kolegę który miał właśnie zrobione pięknie pod oryginalne klucze i otwieraniy bagażnik z pilota i wszystko to umiejscowione w kluczu oryginalnym i tak chce właśnie zrobić myślałem iż ktoś taki mod przeprowadzał było by łatwiej.

Dziakoni jak dowiesz się jak to zostało zrobione to daj znać, napewno będzie taniej niż oryginał.

PostNapisane: 3.10.2018, 20:00 

szwagierek napisał(a):
dziakoni napisał(a):
dc10 napisał(a):

Pozdro

Dziakoni jak dowiesz się jak to zostało zrobione to daj znać, napewno będzie taniej niż oryginał.

Mam kontakt z kolegą który ma to zrobione jak udostępni mi auto sprawdzę jak mu to zrobili to opiszę co i jak

PostNapisane: 4.10.2018, 9:07 

Znalazłem bardzo łatwe rozwiązanie i o to mi chodziło
https://www.renntech.org/forums/topic/3 ... g-install/

PostNapisane: 4.10.2018, 10:42 

Szkoda, że nie po Polskiemu :)

PostNapisane: 4.10.2018, 19:23 

Bardzo proste kupujesz zwykły sterownik centralnego zamka i pod siedzeniem szukasz kabli
Czerwony/brązowy (gruby) to plus
Brązowy/czerwony (cienki) otwarcie drzwi
Brązowy/biały zamknięcie drzwi
Czarny/biały i czarny/zielony kierunki
Niebiesko/czarny masa bagażnika
Podlanczamy do tych kabli sterowanie poprzez minus (-) i mamy sprawny centralny zamek :)

PostNapisane: 5.10.2018, 9:10 

Dzięki :)

PostNapisane: 5.10.2018, 16:55 

Jestem po instalacji całość trwało może z 1 godzinkę centralny zamek działa bagaznik tyl także więc wszystko na cacy jak ktoś ma pytania chętnie odpowiem koszt wszystkiego 55 zl

PostNapisane: 6.10.2018, 9:24 

Nr klubowicza: 566
dziakoni napisał(a):
jak ktoś ma pytania chętnie odpowiem koszt wszystkiego 55 zl

To może zamiast odpowiedzi na pytania opis krok po kroku co i jak. Może i zdjęcia jakieś masz? Ot taki forumowy podarek

PostNapisane: 6.10.2018, 10:43 

Ok to po kolei
1.Odkręcamy siedzenie kierowcy oczywiście jeśli kierownica po Europejskiej stronie są to 4 śruby i odpinamy instalacje pod siedzeniem kostka łatwo się wyciąga poprzez przeciągnięcie plastikowego zatrzasku. Ja nie posiadam poduszek w siedzeniu więc nie wiem jak jest z poduszkami.
2. Po wyjęciu siedzenia mamy widoczny nasz moduł u mnie M534
3. Moduł odpinamy od podwozia śrubokrętem krzyżakowym po lewej stronie jakby śrubka plastikowa
4. Zajmujemy się kostką po lewej stronie, szukamy kabelków od centralnego czyli kabelki Brazowo/biały i brązowo/czerwony
5. Z centralki zakupionej na Alle drogo lub gdzie tam macie znajomości szukamy sterowanie centralnym zamkiem MINUS nie +!!!! i tak podłączamy otwarcie do kabelka brazowo/czerwony a zamknięcie brązowo/biały. Podłączamy nic nie tniemy po prostu wpiąć się!!.
6. Jeśli ktoś chce otwarcie bagażnika szukamy kabelka niebiesko/czarny PRZECINAMY JEGO!!! i część od modułu izolujemy a do drugiej podłączamy sterowanie z naszej centralki czyli otwarcie klapy bagażnika lub wlewu paliwa oczywiście sygnał MINUS!!!!!
7. Przechodzimy do kostki prawej (mniejszej) i tu szukamy kabelków czarny/biały i czarny/zielony do tych kabelków podłączamy kierunkowskazy (mamy ich nadmiar w kość jest ich 4 Podlanczamy tylko 2 bo i tak są złączone dalej)
8. W kość po prawej szukamy kabelka grubego czerwono/brązowego do niego podłączamy plus z naszej centralki.
9. Potrzebujemy jeszcze masę możemy wkręcić się do śruby koło modułu przygotowana tak jakby właśnie pod centralkę 😜
I to wszystko

PostNapisane: 6.10.2018, 11:48 

jaką centralkę kupiłeś?

PostNapisane: 6.10.2018, 15:11 

taka
Zobacz ofertę: STEROWNIK ZAMKA CENTRALNY ZAMEK PILOT SUPER FUNKCJ http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7372295024

PostNapisane: 8.10.2018, 17:58 

Udało Ci się "włożyć" sterowanie/elektronikę pilotów do oryginalnego klucza?

dc10

PostNapisane: 8.10.2018, 20:00 

dc10 napisał(a):
Udało Ci się "włożyć" sterowanie/elektronikę pilotów do oryginalnego klucza?

dc10

Niestety nie płytka za duża ale zostawiam tak jak jest

PostNapisane: 9.10.2018, 9:25 

czyli dodatkowy brelok przy kluczyku? :)

PostNapisane: 9.10.2018, 13:14 

Tak 😪

PostNapisane: 16.10.2018, 12:45 

Czy jest możliwość podejścia pod domykanie szyb oraz diodę alarmu?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]