|
Page 1 of 1
|
[ 4 posts ] |
|
| Author |
Message |
Lukkwi
|
Posted: 12.08.2025, 11:27 |
|
|
|
Cześć! Mam Boxstera polift z 2003 r. Niestety historia go pokarała i audio jest niekompletne. VIN: WP0CB29813U661299
Spis z natury: - w bagażniku brak wzmacniacza (dwie wiązki kabli z kostkami i jedna ucięta - w desce chyba tylko tweetery bo przez duze maskownice widać wnętrze deski - w drzwiach woofery, do nich podciągnięte nowe kable - radio Kenwood. Do niego przypięte kable od glośników (tweetery i woofer skręcone razem). Czy polaryzacja jest prawidłową- nie wiem, bo jeszcze nie rozbierałem wszystkiego. - za radiem są jakieś wolne kostki oraz chyba 4 lub 6 kabli typu chinch - tylna półka bez miejsca na głośniki (plastikowe zaslepki
Podpowiecie, contam powinno byc w oryginale i czy odbudowywac oryginal, czy zmianiac?
Ponoc w cabrio robotę robią glosniki w tylnej połce. Czy ktos z Was robil taki upgrade? Czy wtedy bedzie potrzebny wzmacniacz 4x6?
Bede wdzieczny za podpowiedzi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
| Top |
|
porscheee
|
Posted: 12.08.2025, 14:10 |
|
|
|
jakbyś potrzebował ori systemu to mam różne opcje wzmacniaczy głośników radio pcm z 996 poliftingowych itd , kwestia co miałeś w osi musiłbyś sprawdzić vin
|
|
| Top |
|
Lukkwi
|
Posted: 30.10.2025, 11:19 |
|
|
|
Podnoszę temat. Opcja jaką mam na wklejce to M490. Co powinno być na wyposażeniu? Z tego co widzę po okablowaniu to jest MOST.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
| Top |
|
marcomm
|
Posted: 8.06.2026, 15:45 |
|
|
|
Jak było na światłowodach to raczej fabrycznie było PCM 2.1, może z Bose, gra to świetnie, jak chcesz nowoczesną jednostkę to możesz kupić PCCM+ (drogo), jedank trzeba odtworzyć oryginalne głośniki i wzmacniacz, w tylnej półce powienien być Subwoffer. Czasami ktoś wycinał Audio bo nie było dźwięku. Jak dzwięku nie było to oznaczało przerwę na światłowodzie i trzeba było zrobić pętlę. U mnie nieznający się na Porsche spece od audio, chcieli wyciąć głośniki, radio i wzmacniacz bo głośniki Bose są na 2 Ohmy i nie pasują do innych sprzętów i wstawić inny sprzęt. Ostatecznie wówczas problem rozwiązało ASO za 200 zł. Teraz szukam czegoś aby zadziałały nowe media.
|
|
| Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 4 posts ] |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum
|
|
Ostatnie posty forum klubowego
Przyklejone
English information
Ostatnie posty forum PCP
|