Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13.11.2012, 18:04 

Nigdy nie miałem dobrej opinii na temat Porsche Centrum Warszawy (ani pod byłą banderolą ani pod obecną) a ostatni przykład nadaje się do kroniki z czasów PRL.
Dzwonie do PCW i pytam o wentyle do przednich kól od 996T. Podaje nawet wymiary 41 x8mm.

Jestem pytany czy maja być normalne czy z ciśnieniomierzem. Na co mówię ze normalny.
Przyjeżdżam i o dziwo dają mi takie jak do wszystkich innych samochodów. Pytam po raz kolejny i Pan mi bardzo kulturalnie mówi ze na pewno to takie.

Po przyjeździe do warsztatu od razu widać ze naturalnie to NIE takie.
Kolejny telefon do Pana w PCW (tym razem inny) który jak mu wielokrotnie wytłumaczyłem się przyznaje ze mam racje ale ze takie specjalne wentyle tylko raz w życiu widział!!!
Na pytanie na kiedy może je sprowadzić odpowiedz jest ze za 2 dni ale to już za całkiem inna cenę.

Nic dziwnego ze firmy typu teile. pl królują po jak tam zadzwoniłem od razy Pan wiedział o co chodzi i mogę je mieć na jutro.

Gratulacje dla Porsche Centrum Warszawa.

Aby było sprawiedliwe to chciałbym tu podkreślić ze zawsze byłem zadowolony z Porsche Centrum Sopot i moja negatywna opinia tylko dot. Warszawy

Tytuł:
PostNapisane: 13.11.2012, 21:36 

Oj tam Tomasz czepiasz się takich drobiazgów. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 14.11.2012, 0:01 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Czepiasz się Tomek, czepiasz....

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 14.11.2012, 15:46 

po tym jak już wiedziałem ze mogę kupić wentylki gdzie indziej zadzwoniłem znowu do Porsche Centrum Warszawa aby odwołać zamówienie. Niestety nie mogłem skontaktować się bezpośrednio z panem w dziale części dlaczego zostawiłem wiadomość na recepcji.....i zapomniałem o sprawie.

Az do momentu jak miły Pan znowu zadzwonił dzisiaj ze już są wentylki i ze mogę je odebrać za darmo.
Bardzo miły i hojny gest za który tylko mogę podziękować ....ale wentylki z innego źródła już są zamontowane :-)

Tytuł:
PostNapisane: 14.11.2012, 16:05 

Nr klubowicza: 170
no ale spodziewales sie, ze salon Porsche bedzie tanszy od innych zrodel czy jak ? :roll: :roll:

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 14.11.2012, 16:44 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Dajesz radę... :lol: ...już raz PCW poinformowałeś, że części to "rowerem z Danii szybciej przywieziesz".... :lol:
Tak bardziej serio...nie wymagaj, żeby w rozmowie telefonicznej sprzedawca wiedział, że masz nieco inne felgi niż seryjne, do których dedykowane są też inne wentylki.
W moim przekonaniu ich propozycja wychodzi ponad przeciętność, powinieneś wziąć te wentylki...za darmo, mogą się jeszcze przydać.
:wink:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
PostNapisane: 14.11.2012, 23:04 

Kupowałem 996 tt i sprawdziłem w pc Warszawa - byłem zadowolony. Nie wymagajmy zbyt wiele, nawet w Berlinie nie Znają sie dobrze na serwisie a mojego wiatraka nigdy bym tam nie serwisował.......chociaż mam 2 g jazdy.
Takie życie.... Trzeba dużo samemu "googlowac"........

="Tromer"]Nigdy nie miałem dobrej opinii na temat Porsche Centrum Warszawy (ani pod byłą banderolą ani pod obecną) a ostatni przykład nadaje się do kroniki z czasów PRL.
Dzwonie do PCW i pytam o wentyle do przednich kól od 996T. Podaje nawet wymiary 41 x8mm.

Jestem pytany czy maja być normalne czy z ciśnieniomierzem. Na co mówię ze normalny.
Przyjeżdżam i o dziwo dają mi takie jak do wszystkich innych samochodów. Pytam po raz kolejny i Pan mi bardzo kulturalnie mówi ze na pewno to takie.

Po przyjeździe do warsztatu od razu widać ze naturalnie to NIE takie.
Kolejny telefon do Pana w PCW (tym razem inny) który jak mu wielokrotnie wytłumaczyłem się przyznaje ze mam racje ale ze takie specjalne wentyle tylko raz w życiu widział!!!
Na pytanie na kiedy może je sprowadzić odpowiedz jest ze za 2 dni ale to już za całkiem inna cenę.

Nic dziwnego ze firmy typu teile. pl królują po jak tam zadzwoniłem od razy Pan wiedział o co chodzi i mogę je mieć na jutro.

Gratulacje dla Porsche Centrum Warszawa.

Aby było sprawiedliwe to chciałbym tu podkreślić ze zawsze byłem zadowolony z Porsche Centrum Sopot i moja negatywna opinia tylko dot. Warszawy[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: 14.11.2012, 23:44 

Ja jestem zadowolony z PCW chociaz zdazają im się wpadki np brałem części i nie sprawdziwszy czy jest wszystko pojechalem do domu. Rozpakowujac je pozniej okazalo się ze czegos brakuje mimo ze za to zaplacilem i okazywalo sie ze czesc lezy na polce a poprostu jej nie dali. Oczywiscie telefon i szybki rajd do serwisu po jakąś drobnostke bo klient czeka - szczesliwy nie bylem... Ale nie myli sie ten kto nic nie robi - potrafili sie przyznac do bledu i jakos sie zreflektować.
Współpracuje z Nimi tylko na płaszczyźnie czesci i jestem zadowolony.
Musze zaznaczyc ze przez kilka lat znacznie poprawila sie szybkosc dostawy czesci chociaz zdazają się wyjatki - na razie wierzę, ze niezależne od Nich.

Tytuł:
PostNapisane: 15.11.2012, 8:24 

Czytając ten wątek przypomina mi się artykuł na łamach miesięcznika wydawanego przez importera pewnej marki samochodów dla uproszczenia takiego Christophorusa tyle, że innej marki.

W jednym z numerów była bardzo ciekawa analiza poziomu zadowolenia klienta zrobiona w kilku krajach Europy przez poważny instytut.

Jak pewnie niektórzy z Was się domyślają (lub nie) Polacy wypadli na najbardziej "niezadowolonych" ze swoich samochodów (uśredniając rzecz jasna ) spośród wszystkich przebadanych krajów Europy.
Nawet z aut które uznawane są powszechnie jako bezawaryjne czy bezproblemowe w oczach obywateli PL były uznane za co najwyżej średnie.

A wracając do tematu Porsche jest marką absolutnie fantastyczną choćby z powodu powszechnej dostępności PET w internecie tak aby każdy lamer nawet taki jak ja mógł sobie sam sprawdzić filtrując po numerze VIN jaka dokładnie część pasuje do jego konkretnego samochodu.

Jeśli jak pisze pdmobil w rzeczonym samochodzie rzeczywiście
są felgi inne niż standardowe w 996T to ten wątek jest już czysto absurdalny.
Że niby człowiek po drugiej stronie telefonu nie wykazał się zdolnościami telepatycznymi???
Że niby nie ma w głowie wymiarów w milimetrach wentyli do przednich kół do jednej z wersji jednego z dawno już nieprodukowanych modeli???

Poza tym obsmarowanie firmy na publicznym forum które czyta co najmniej kilka tysięcy osób z powodu takiej "PIERDOŁY" jest moim zdaniem ogromnym nadużyciem

Naprawdę jako "nowy" na forum od klubowicza z takim stażem spodziewałbym się więcej wyczucia kalibru opisywanego problemu.
Rozumiem jak komuś 13 razy zepsuje się nowiutki Cayenne ale żeby wentyl??????

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2012, 12:12 

poprostu byl wkurzony ze po taka drobnostke musial 2x jechac...zly dzien plus moze troche innych problemow no i masz - trafilo na czlowieka z PCW :).

Tytuł:
PostNapisane: 13.02.2013, 8:50 

Ostatnio byłem dwa razy w Porsche Centrum Warszawa i oba razy serwis był doskonały.

Były to bardzo małe usterki, to tym bardziej miło ze nie czekałem na przyjęcie, formalności sprawnie przebiegły sprawnie i wydanie samochodu szybkie.

A po wizytach otrzymałem telefon z zapytaniem czy byłem w pełni zadowolono - co naturalnie potwierdziłem

Nie wiem czy mój poprzedni post (i wszystkie wątki) były czytanie przesz kogoś w strukturach Porsche ale jak tak to dziękuje za uwagę i również za wszystkie komentarze.

Tytuł:
PostNapisane: 13.02.2013, 10:37 

Tromer napisał(a):

A po wizytach otrzymałem telefon z zapytaniem czy byłem w pełni zadowolono - co naturalnie potwierdziłem
.

co ciekawe telefon jest zazwyczaj z centrali z Poznania, ale nigdy nie pytali mnie o ocenę po serwisie w Poznaniu, a zawsze po serwisie w Wwie... :?:

Tytuł:
PostNapisane: 12.03.2013, 11:24 

Często niestety zdarza mi się korzystać z Porsche Centrum, ale wrażenia jak najbardziej pozytywne

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]