tukobi napisał(a):
Witajcie mam pytanie - co możecie powiedzieć o Porsche Driving School - jakie są Wasze doświadczenia? a może inna forma i miejsce nauki dobrej jazdy?
inne formy wypisane wyżej przez kolegę.
Jeśli chodzi o Porsche Driving, to te oferowane przez Porsche POlska i polskich dealerów służą przede wszystkim poznaniu różnych modeli aut na torze, w trasie i offroad. Byłem już na kilku takich imprezach i można sobie pojeździć, ale nigdy nie jest to na maksa, bo nie temu to ma służyć. Jeśli chcesz rzeczywiście potrenować, to wybierz coś z oferty Porsche AG, z imprez, które służą poprawianiu umiejętności. Aczkolwiek w Polsce byłem kiedyś na Porsche G-Force Driving (czy jakoś tak) na torze w Poznaniu. Jeździliśmy cały dzień głównie 911-mi i ćwiczyliśmy niemalże cały czas driftowanie. Jazda po cały torze była jednak za instruktorem i nie było to oczywiście na maksa. z drugiej strony, nie wiem jaką masz wprawę w jeżdżeniu swoim autem - jeśli dopiero zaczynasz, to takie imprezy też mogą sporo nauczyć (no i nie piłujesz swojego auta). a jeśli już trochę ogarniasz, to albo te dedykowane przez Porsche do poprawiania umiejętności, albo nasze klubowe - polecam kolegów jak wyżej - na pewno chętnie usiądą na prawym fotelu i podpowiedzą Ci co i jak.