Nr klubowicza: 033
mi sie podoba, wygląda świetnie (jak na 4 drzwiowe auto - mam nadzieję że drzwi tak otwierane się zachowają do produkcji (no i że produkcja faktycznie będzie)
jedną mam tylko obawę (ale mam nadzieję że niepotrzebnie) - siedziałem w i8 i o ile podobalo mi się to okazało się koszmarnie małe - to też wydaje sie na prezentacji dośc niewielkie - ale porsche robi auta porządnie wieć mam nadzieje że tego błędu nie popełnią.
Nr klubowicza: 033
wiesz co - na targach w poznaniu w tym roku zobaczylem skutery elektryczne - i kupiłem sobie taki dla zobaczenia jak to - i wiesz co? podoba mi się - owszem ducati czy porsche mi nie zastąpi ale jakby tą wygodę (i praktycznie śmieszne koszty utrzymania) połączyć z jakością porsche i emocjami (3,5s do 100 w aucie to muszą być emocje ) - to ja jestem jak najbardziej za i naprawdę nie mogę się doczekać
Oj realna konkurencja to nie będzie, bo tesla to ca 300-400 tys zł a takie Porsche pewnie ok 700-900. Teslą jeździłem kilka dni i muszę przyznać ze najbardziej brakowało mi dźwięku silnika a tutaj kompletna cisza tylko szum opon i wiatr. Jakoś dziwnie.
w Porsche bateria ma się ładować (do 70%) po 400km w 15 minut. to już jest taki czas, który mnie by przekonał do zakupu auta elektrycznego. 4 godziny ładowania aby jechał dalej, ba nawet godzina w trasie po 300-400km jest nie do przyjęcia... ale pewnie już za niedługo ktoś dokona przełomu i albo będzie ładowanie w max 15 minut, albo wygra inna technologia.
no ale na dzisiaj Tesla już jest, a Porsche to dopiero koncept
Nr klubowicza: 263
Ciekawe czy ładowanie bezprzewodowe jest tak samo szybkie jak bezpośrednie? (koniec świata gadamy o elektrycznych Porsche i dźwięku silnika z głośnika )
Nr klubowicza: 263
Po skopiowaniu z portalu YT całego adresu np takiego: https://www.youtube.com/watch?v=3IgWc4XykWw zaznaczasz cały adres i klikasz na powyższy klawisz "youtube" tworzy się okienko