Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14.03.2015, 9:46 

Chodzi o Panamera z 2010 roku za na którą wydałem sporo %%.
Silnik 4,8 moc 400 kuców i 8 lat bezszkodowej jazdy. Gdzie to ubezpieczyć? Chodzi mi o OC i AC. Jak to u was wygląda?

Tytuł:
PostNapisane: 14.03.2015, 10:10 

spróbuj Alianz online (jak wypełnisz formularz, to i tak pewnie oddzwonią) lub zadzwoń do nich bezpośrednio. Zapłaciłem ok. 4.8k zł za OC+AC+assistance za 5 letnię carrerkę S (wartość 200k+ zł). dali mi dodatkową zniżkę (poza 60%) przez telefon. wszystko załatwione elektronicznie. A jak sprzedałem auto wcześniej, to zwrócili za nadpłacone miesiące.

Tytuł:
PostNapisane: 16.03.2015, 14:29 

Rzeczywiście brzmi to atrakcyjnie. A REKLAMA? W sumie to największy ubezpieczycie w naszym kraju chyba. Czy oni mają też jakieś przyzwoite polisy? W sumie mam o nich dobrą opinię. Raz miałem stłuczkę, sprawca był ubezpieczony w REKLAMA i wszystko szybko udało się załatwić.

Tytuł:
PostNapisane: 16.03.2015, 19:21 

porównaj sobie online - pzu też ma kalkulator online'owy. wylicza na ekranie

Tytuł:
PostNapisane: 16.03.2015, 19:36 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
ja z kolei polecam Hestię... od lat ubezpieczam wszystkie swoje auta, zawsze oferta najlepsza... co do wypłat nie wiem, nie miałem okazji korzystać, za to zarówno ASO jak i firmy leasingowe akceptują bez problemu.

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
będzie: 981 GTS? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17.03.2015, 19:09 

Ja zaś wybitnie nie polecam Hestii... po tym jak musiałem skorzystać z wypłaty.

Tytuł:
PostNapisane: 17.03.2015, 19:20 

Nr klubowicza: 387
Ja też nie polecam Hestii, właśnie jestem w trakcie składania pozwu do sądu o zaniżoną wypłatę odszkodowania za mój samochód terenowy (próbują zaniżyć wartość pojazdu o ponad 25%).

911 996 3.8 CUP - 1:41.7
911 GT2RS 991.2

Tytuł:
PostNapisane: 18.03.2015, 11:58 

mart2014 napisał(a):
porównaj sobie online - pzu też ma kalkulator online'owy. wylicza na ekranie

Te internetowe kalkulatory nie są do końca obiektywne. Wypełnij ten formularz REKLAMA

O ... krążą różne opinie, ostatnio spotkałem się z takim gościem, któremu zaniżyli wycenę o 15k zł (nie wiem na ile było w tym prawdy), ale dochodził praw w sądzie i sąd uznał jego rację - ... musiała wypłacić brakującą różnicę.

Tytuł:
PostNapisane: 19.03.2015, 14:15 

Dzięki stary za info, wypełniłem ten formularz i wysłałem zgłoszenie. Oni mailowo czy telefonicznie się ze mną skontaktują?
18 ubezpieczalni, więc jeżeli nie będzie zmowy cenowej, to liczę na jakieś rabaciki :)

Tytuł:
PostNapisane: 19.03.2015, 16:17 

Ja też kiedyś w Hestii ubezpieczałem samochody firmowe i prywatne, ... ale do czasu kiedy przyszło Hestii wypłacić mojej żonie odszkodowanie za podrapanie A-Klasy pod supermarketem.
Na początku w ogóle odmówili, później po reklamacji wyszło im że malowanie w ASO 4 elementów w nowym (dwumiesięcznym) MB kosztuje 650 pnl. ... w końcu po dwóch latach z nakazu sądowego zapłacili ponad 14 tyś pln, tj 7200 koszt naprawy wg faktury z ASO, i drugie tyle odsetki i zastępstwa procesowe. Niestety, najniższa cena polisy nie wróży nic dobrego na przyszłość.

S.

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2015, 14:45 

To widzę, że miałeś niezłe przygody. Nie każdemu chce się tak procesować i oni właśnie na to liczą.
Ale powiem Ci, że ... ogólnie uchodzi za kiepskie towarzystwo ubezpeiczeniowe. Po prostu utwierdziłeś mnie w tym przekonaniu.

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2015, 15:28 

Kolego ja mogę coś tobie polecić ale musisz się zastanowić na ile jesteś obiektywny. Znam taką porównywarkę rankomat. I tam możesz sobie sprawdzić ceny jakie byś musiał płacić u danego ubezpieczyciela.
Ja osobiście samochód mam u znajomego w Pzu. Więc wiesz co mogę tobie doradzić :) Prawda?

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2015, 15:33 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Jest na forum taki człowiek jak Borysek, który się ubezpieczeniami zajmuje zawodowo. Trzeba zapytać jego. Choć ostatnio chyba rzadko tu zagląda.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 22.03.2015, 21:09 

johnyb napisał(a):
To widzę, że miałeś niezłe przygody. Nie każdemu chce się tak procesować i oni właśnie na to liczą.
Ale powiem Ci, że ... ogólnie uchodzi za kiepskie towarzystwo ubezpeiczeniowe. Po prostu utwierdziłeś mnie w tym przekonaniu.

Faktycznie, nie każdemu chce się procesować, więc ubezpieczalnie korzystają z tego i idą na zniechęcenie. W moim przypadku mieli pecha, ponieważ w rodzinie mam prawnika, specjalistę od odszkodowań komunikacyjnych ;o)
Typowy schemat działania ubezpieczalni, na początek likwidacji szkody rzucają jakiś ochłap. Jeśli klient weźmie ochłap to są zarobieni. Jeśli odrzuci, to zazwyczaj zaraz po złożeniu pozwu do sądu dokładają trochę plnów, jednak jest to następny ochłap. Dopiero na pierwszej rozprawie możesz uzyskać więcej w wyniku propozycji ugody, ale max 60-70% wartości odszkodowania. Zalecam odrzucić ugodę i iść na maxa. Sędziowie też ludzie, nie raz oni, bądź członkowie ich rodzin doświadczyli takich działań, więc z zasądzeniem stosownych odszkodowań nie ma problemu. A że ubezpieczalnie to w 100% wypłacalne korporacje, więc później płacą za wszystko; odsetki, opinie biegłych, za prawników, utracone zarobki, urlopy, przyjazdy do sądów, etc, etc.
Czasami bywa że moje samochody uczestniczą w stłuczkach, ... szczególnie te służbowe. Jedak za każdym razem schemat działania jak powyżej, ochłap, drugi ochłap, nieudolna próba ugody sądowej, ... i kończy się zawsze nakazem zapłaty 100% roszczeń.
Największe kłopoty miałem z Link4, Hestia, Generali, InterRisk, najmniej kłopotów z likwidacją szkody to PZU i Warta.
W dochodzeniu odszkodowania wskazana cierpliwość i doświadczony prawnik.

S.

Tytuł:
PostNapisane: 23.03.2015, 13:38 

Dzwonili już do mnie zaproponowali kilka ubezpieczalni. Generalnie różnice w cenie dochodzą do kilkuset zł pomiędzy poszczególnymi pakietami, ale tak jak tutaj @sylwester chyba lepiej dopłacić i kupić coś pewniejszego.

Tutaj jeszcze coś takiego znalazłem

REKLAMA
Też daje do myślenia.

Tytuł:
PostNapisane: 23.03.2015, 13:52 

To jak masz jakieś porównywarki czy to za wykres. To mogę tobie zaproponować coś takiego jak rankomat. Tam masz pokazane co za ile i gdzie. Jak tobie se spodoa to będziesz mógł coś wybrać. to będzie już zależalo od ciebie.

Tytuł:
PostNapisane: 25.03.2015, 11:01 

sylwester napisał(a):
Największe kłopoty miałem z Link4, Hestia, Generali, InterRisk, najmniej kłopotów z likwidacją szkody to PZU i Warta.
W dochodzeniu odszkodowania wskazana cierpliwość i doświadczony prawnik.

Ten ranking który tutaj zapodałeś potwierdza to co napisał jakiś czas temu @sylwester. Są TU bardziej i mnie kłopotliwe. Te mniej kłopotliwe są zwykle trochę droższe. Ot, wielka mi nowość.

Tytuł:
PostNapisane: 25.03.2015, 12:42 

Ja likwidowałem swego czasu szkodę w Hestii (moje AC) - poszło kompletnie bezproblemowo, bez jakiejkolwiek różnicy w porównaniu z PZU (OC sprawcy).

Tytuł:
PostNapisane: 27.03.2015, 12:11 

Zobacz na powyższym zestawieniu gdzie znajduje się ... :) Jest lepiej oceniana niż ... .

A i panowie ważna sprawa. Z początkiem kwietnia zmieniają się przepisy. Jak ktoś w nas przywali, to idziemy do naszego ubezpieczyciela. On nam wypłaci pieniądze - a formalności załatwi z ubezpieczycielem sprawcy. Ma być wygodniej, ale drożej.

Tytuł:
PostNapisane: 28.03.2015, 20:47 

Znalazłem coś co może cię zaciekawić. Oczywiście jak nadal szukasz ubezpieczenia. To możesz wejść na tą stronkę https://rankomat.pl/lp1/?gclid=CO2m7qza ... tAoduk0AwA .
Tam znajdziesz porównanie większości ubezpieczycieli i będziesz mógł je porównać pod kwestią ceny. Z tego co sprawdziłem to można wybrać dodatkowe opcje. Tylko cena wzrasta potem. Ale możesz sam sprawdzisz, to dość ciekawe rozwiązanie. Zawsze mamy większy wybór niż u terenowca.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]