Autor |
Wiadomość |
mart2014
|
Napisane: 8.05.2013, 15:14 |
|
|
aaa....nie zazdroszczę. w ogóle . bo dzięki temu nie mam pokus na wymianę na nowszy model .
dzięki za wszystkie wskazówki ! Panamerka GTS - taaa....
no i gratulacje wygranych !
|
|
Góra |
|
CeBe
|
Napisane: 8.05.2013, 17:57 |
|
|
Z relacji widać, że impreza super udana i naprawdę zazdroszczę Ja również byłem w Bednarach... Ale na zaproszenie... BMW Chociaż nigdy w życiu nie miałem BMW, a jedynie kiedyś interesowałem się M5, którą podstawiono pod dom na weekend, abym przetestował. Nie kupiłem, a nadal jestem zapraszany na różne eventy BMW (np. test zimowy w Soelden plus narty). Podobnie też zachowuje się Mercedes. Byłem zaproszony na testy wszystkich modeli AMG na torze w Kielcach. Też niesamowita impreza w ekskluzywnych warunkach. Po tej imprezie dostałem na weekend do przetestowania AMG C63 Coupe Black Series - diabelska maszyna !!! Już prawie sobie zamówiłem, ale w odpowiednim czasie dosięgnął mnie rozsądek i kupiłem sobie 997 4S PDK w PCW. I jaki z tego morał...? Ano taki, że od 6 lat jestem klientem PCP (serwis Boxstera i Cayenna) oraz PCW (kupno i serwis 911-ki) i ani razu nie otrzymałem żadnej propozycji wzięcia udziału (nawet odpłatnego) w jakimkolwiek evencie organizowanym przez Porsche. Żadnego zaproszenia nawet na prezentację nowego modelu wchodzącego do sprzedaży itd. itp. Dobrze, że jestem członkiem Porsche Club Polska, które daje mi satysfakcje z przynależności do elitarnego klubu posiadaczy jedynej słusznej marki - Porsche Na Porsche AG nie mogę liczyć, nie mówiąc już o KPI Retail Sp. z o.o. (PCP i PCW). Dziwna polityka polskich dealerów Porsche w stosunku do swoich stałych klientów... Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
TomRS
|
Napisane: 8.05.2013, 19:55 |
|
|
Też miałeś wrażenie, że Cayenne GTS robi się szybciej nadsterowne na handlingu niż Cayenne turbo ? Dla mnie dużym zaskoczeniem było o ile słabiej prowadzi się Cayman bez PASM od takiego z PASM. Ponieważ 911 różnymi miałem okazję już pojeździć wcześniej, więc zaskoczenia żadnego nie było, ale szrokość spektrum możliwości Cayenne ( Naprawdę nieźle na nienajłatwiejszej próbie terenowej i śiwetnie na asfalcie jak na takiego klocka) mnie zadziwiła. No i zwinność sporej i ciężkiej Panamery - jednak w Porsche wiedzą jak konstruować auta, żeby dawały przyjemność z jazdy. Na którego instruktora trafiłeś ? Ja byłem w grupie Violetty - świetna laska, mega zakręcona na punkcie różnych "sportów" ekstremalnych. Opowiadała mi podjarana, jak w niedzielę chłopacy ze szkółki spadochronowej "przelecieli ją" helikopterem . Hmm - trochę dwuznacznie to zabrzmiało Ja też wygrałem GT 3 na slalomie - zresztą już się chwaliłem w innym wątku . Impreza świetnie zorganizowana - w zasadzie nie było ani minuty kiedy człowiek nie miał co ze sobą począć.
|
|
Góra |
|
TomRS
|
Napisane: 8.05.2013, 21:02 |
|
|
A kiedy byłeś na Bednarach ? Bo ja w poniedziałek.
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 9.05.2013, 0:20 |
|
Nr klubowicza: 164
|
Przeczytalem ten wątek w całości dopiero teraz i uczciwie muszę stwierdzić ze was nie lubię !:-P
Góra |
|
TomRS
|
Napisane: 9.05.2013, 9:24 |
|
|
Nowego Turbo też niestety nie.
|
|
Góra |
|
boogie
|
Napisane: 9.05.2013, 10:59 |
|
|
CeBe napisał(a): I jaki z tego morał...? Ano taki, że od 6 lat jestem klientem PCP (serwis Boxstera i Cayenna) oraz PCW (kupno i serwis 911-ki) i ani razu nie otrzymałem żadnej propozycji wzięcia udziału (nawet odpłatnego) w jakimkolwiek evencie organizowanym przez Porsche.
Żadnego zaproszenia nawet na prezentację nowego modelu wchodzącego do sprzedaży itd. itp.
Dziwna polityka polskich dealerów Porsche w stosunku do swoich stałych klientów...
CeBe, ale po co mają Cię zapraszać, skoro bez niczego sam kupujesz ?
Przestań, kupować Porsche, to zaraz Cię zaproszą.
Stara amerykańska zasada mówi, że towaru już sprzedanego, nie wycenia się...
|
|
Góra |
|
kl
|
Napisane: 9.05.2013, 11:05 |
|
|
997 GT3 było na dwóch poprzednich edycjach - niestety tylko w ramach co-drive z instruktorem.
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 16.05.2013, 11:21 |
|
|
ja byłem wczoraj i miło było w końcu przejechać się nową Carrerką S - wymiata .
- Cayenne to nie moja bajka (aczkolwiek jak pokazały jazdy taxi można tym spokojnie driftować),
- Panamerka to limuzynka na emeryturę (Hybrid bo cicho pracuje),
- Boxsterki S i Caymany S pędzą całkiem nieźle;
- Caymanowi brakuje mocy jak i Panamerze Hybrid
a na końcu niespodzianka, bo udało mi się wygrać test w Boxsterze nie tylko w swojej grupie ale i osiągnąć najlepszy czas dnia , więc modelik GT3 Cup też mi się dostał - zamierzam go ...powiesić na ścianie bo na tej tablicy będzie wyglądał super wisząc pionowo:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
kacper
|
Napisane: 16.05.2013, 11:25 |
|
|
o tak tak bardzo udany dzień
dzięki za zajefajna miłą atmosferę i super jazdy
kacper
jakieś fotki robiłem to później wkleję
|
|
Góra |
|
rychu
|
Napisane: 16.05.2013, 11:34 |
|
Dołączył: 8.03.2007 Posty: 3367 Lokalizacja: sercem i ciałem - poznań
Nr klubowicza: 075
|
Góra |
|
AndrzejM
|
Napisane: 16.05.2013, 16:38 |
|
Nr klubowicza: 280
|
rzeczywiście b. udany dzień -"upalanie "po prawie całej nitce toru prawie wszystkich modeli-można było dopracować prawidłowy tor jazdy
gratulacje dla Jacka za slalom
chociaż miałem lepszy czas ,ale ktoś mi przewrócił pachołek i jeszcze dopisał 2s
Góra |
|
BT
|
Napisane: 16.05.2013, 17:52 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 258
|
Mala pamiatka z trasy... Dzieki dla wszystkich za swietna zabawe.
|
Góra |
|
alexdr
|
Napisane: 16.05.2013, 19:06 |
|
|
Dzięki za zaproszenie. Super impreza, pogoda nas rozpieszczała, a Violette, jak już nabrała do nas nieco ufności, pozwalała na torze dokładnie przetestować tryb SPORT PLUS
mnie oczarowała jak zwykle 911-ka, C4S cabrio. Dzięki wszystkim za atmosferę.
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 16.05.2013, 19:49 |
|
|
nie wiem jak Wam, ale mnie cały czas w głowie warczą nowe silniki...kurcze, ależ niektóre mają dźwięk. wliczając nową Carrerę ...
|
|
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 16.05.2013, 20:54 |
|
Nr klubowicza: 263
|
Także dziękuję za super imprezę i możliwość spotkania kolegów z klubu
Nowe pięknie jeżdżą i fajnie brzmią ale za to nasze pięknie też wyglądają.
|
zenonnonez
|
Napisane: 16.05.2013, 23:21 |
|
|
Ja byłem na Roadshow w 2011r na lotnisku w Kąkolewie. Nie dziwię się, że tyle Cie trzyma bo ja byłem nakręcony przez pół roku . Wtedy było 997 turbo, Panamera turbo, gt3, Boxster spyder - nie spodziewałem się, że spyder jest aż tak inny (rozumieć świetny). Doskonała impreza, fenomenalnie zorganizowana. Dzięki PCK za zaproszenie!
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 16.05.2013, 23:35 |
|
|
ja rownziez bardzo dziekuje za wspanialy dzien ... zwlaszcza takiemu jednemu Panu za zaproszenie oraz pozostalym osobom za swietnie spedzony czas!
Co do wrazen to na mnie najwieksze zrobil boxster S i Cayman S ... swietnie sie je prowadzilo i dawaly poczucie jazdy sportowym autem a nie napuchnieta gablota z nadmiarem mocy Carrera S rowniez pysznie ale juz mniej zaskakujaco ... Generalnie po tej imprezie inaczej patrze na nowe auta ... wygodnie, komfortowo i szybko jednoczesnie ... ale nowe auta dziwnie kuszą ... na torze sprawdzalem ile samochod pozwoli zamiast ile ja potrafie Jedno jest pewne ... jakis nowy model musi kiedys zawitac w garazu ... poki co boxster spyder najbardziej chodzi mi po glowie !
zdjecia wrzuce w wolnej chwili ...
ps Kacper - dzieki za towarzystwo! ... zabawne ze dwoch amatorow strucli (tak je nazywa moja zona) testowalo caly dzien najnowsze osiagniecia gdzie na starcie zaden z nas nie wiedzial jak obslugiwac te przyciski i lopatki po bokach kierownicy a po kilku minutach juz czulismy sie na tyle pewnie ze probowalismy odnalezc wrazenia uciekajacego tylu i jazdy bokiem ktore znamy z naszych autek
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 16.05.2013, 23:49 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
Nie będę czarował.....przez dzień byłem w innym światku. O którym wiedziałem sporo, a teraz doświadczyłem....jak prostymi w obsłudze i bezpiecznymi są nowe Porsche. Wszystko dla klienta: guziczkiem pstryk...głośniejszy, pstryk cichszy...deszczyk...pstryk i jestem Altonen, szuter..pstryk i Loeb.... tor..pstryk i Lauda
W jazdach "losowanych" wygrałem carrerę 4 utyskując nieco, ale dobrze wyszło, bo trener prowadzący pokazał z jaką łatwością pełnymi poślizgami przejeżdżał wszystkie możliwe łuki. Och, szkoda,że nie wsiadł do mojego, żeby zrobić to samo . Przejażdżka cup-ówką ....szybko, ale ile w tym faceta, a ile maszyny? Nie narzekam. Oceniam.
Bardzo dziękuję za zaproszenie.
Na koniec, chyba najfajniejszy punkt programu. Przypadkowy postój na Orlenie...i sesja fotograficzna....normalnych świrów, którzy jak i wiele obcych obok, latali z aparatami i ...pstrykali...ale było miło !!!
Góra |
|
adarek
|
Napisane: 17.05.2013, 14:55 |
|
|
Zgadzam się z CeBe trochę aut porsche w Katowicach kupiłem a na imprezy jeżdżę z .... mercedesa Sosnowiec gdzie kupuję Sprintery.
Za mało dealerów w Polsce jest...
|
|
Góra |
|
|