Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2013, 15:14 

aaa....nie zazdroszczę. w ogóle :twisted: ;-). bo dzięki temu nie mam pokus na wymianę na nowszy model ;-).
dzięki za wszystkie wskazówki ! Panamerka GTS - taaa....

no i gratulacje wygranych !

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2013, 17:57 

Z relacji widać, że impreza super udana i naprawdę zazdroszczę :-)

Ja również byłem w Bednarach... Ale na zaproszenie... BMW :-) Chociaż nigdy w życiu nie miałem BMW, a jedynie kiedyś interesowałem się M5, którą podstawiono pod dom na weekend, abym przetestował. Nie kupiłem, a nadal jestem zapraszany na różne eventy BMW (np. test zimowy w Soelden plus narty).

Podobnie też zachowuje się Mercedes. Byłem zaproszony na testy wszystkich modeli AMG na torze w Kielcach. Też niesamowita impreza w ekskluzywnych warunkach. Po tej imprezie dostałem na weekend do przetestowania AMG C63 Coupe Black Series - diabelska maszyna !!! Już prawie sobie zamówiłem, ale w odpowiednim czasie dosięgnął mnie rozsądek i kupiłem sobie 997 4S PDK w PCW.

I jaki z tego morał...? Ano taki, że od 6 lat jestem klientem PCP (serwis Boxstera i Cayenna) oraz PCW (kupno i serwis 911-ki) i ani razu nie otrzymałem żadnej propozycji wzięcia udziału (nawet odpłatnego) w jakimkolwiek evencie organizowanym przez Porsche. Żadnego zaproszenia nawet na prezentację nowego modelu wchodzącego do sprzedaży itd. itp.

Dobrze, że jestem członkiem Porsche Club Polska, które daje mi satysfakcje z przynależności do elitarnego klubu posiadaczy jedynej słusznej marki - Porsche :-)

Na Porsche AG nie mogę liczyć, nie mówiąc już o KPI Retail Sp. z o.o. (PCP i PCW).

Dziwna polityka polskich dealerów Porsche w stosunku do swoich stałych klientów...

Pozdrawiam :-)

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2013, 19:55 

Też miałeś wrażenie, że Cayenne GTS robi się szybciej nadsterowne na handlingu niż Cayenne turbo ? Dla mnie dużym zaskoczeniem było o ile słabiej prowadzi się Cayman bez PASM od takiego z PASM. Ponieważ 911 różnymi miałem okazję już pojeździć wcześniej, więc zaskoczenia żadnego nie było, ale szrokość spektrum możliwości Cayenne ( Naprawdę nieźle na nienajłatwiejszej próbie terenowej i śiwetnie na asfalcie jak na takiego klocka) mnie zadziwiła. No i zwinność sporej i ciężkiej Panamery - jednak w Porsche wiedzą jak konstruować auta, żeby dawały przyjemność z jazdy. Na którego instruktora trafiłeś ? Ja byłem w grupie Violetty - świetna laska, mega zakręcona na punkcie różnych "sportów" ekstremalnych. Opowiadała mi podjarana, jak w niedzielę chłopacy ze szkółki spadochronowej "przelecieli ją" helikopterem . Hmm - trochę dwuznacznie to zabrzmiało :) Ja też wygrałem GT 3 na slalomie - zresztą już się chwaliłem w innym wątku :). Impreza świetnie zorganizowana - w zasadzie nie było ani minuty kiedy człowiek nie miał co ze sobą począć.

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2013, 21:02 

A kiedy byłeś na Bednarach ? Bo ja w poniedziałek.

Tytuł:
PostNapisane: 9.05.2013, 0:20 

Nr klubowicza: 164
Przeczytalem ten wątek w całości dopiero teraz i uczciwie muszę stwierdzić ze was nie lubię !:-P

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 9.05.2013, 9:24 

Nowego Turbo też niestety nie.

Tytuł:
PostNapisane: 9.05.2013, 10:59 

CeBe napisał(a):
I jaki z tego morał...? Ano taki, że od 6 lat jestem klientem PCP (serwis Boxstera i Cayenna) oraz PCW (kupno i serwis 911-ki) i ani razu nie otrzymałem żadnej propozycji wzięcia udziału (nawet odpłatnego) w jakimkolwiek evencie organizowanym przez Porsche.

Żadnego zaproszenia nawet na prezentację nowego modelu wchodzącego do sprzedaży itd. itp.

Dziwna polityka polskich dealerów Porsche w stosunku do swoich stałych klientów...

CeBe, ale po co mają Cię zapraszać, skoro bez niczego sam kupujesz ?

Przestań, kupować Porsche, to zaraz Cię zaproszą.

Stara amerykańska zasada mówi, że towaru już sprzedanego, nie wycenia się...

Tytuł:
PostNapisane: 9.05.2013, 11:05 

997 GT3 było na dwóch poprzednich edycjach - niestety tylko w ramach co-drive z instruktorem.

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2013, 11:21 

ja byłem wczoraj i miło było w końcu przejechać się nową Carrerką S - wymiata :).
- Cayenne to nie moja bajka (aczkolwiek jak pokazały jazdy taxi można tym spokojnie driftować),
- Panamerka to limuzynka na emeryturę (Hybrid bo cicho pracuje),
- Boxsterki S i Caymany S pędzą całkiem nieźle;
- Caymanowi brakuje mocy jak i Panamerze Hybrid

a na końcu niespodzianka, bo udało mi się wygrać test w Boxsterze nie tylko w swojej grupie ale i osiągnąć najlepszy czas dnia :-), więc modelik GT3 Cup też mi się dostał - zamierzam go ...powiesić na ścianie bo na tej tablicy będzie wyglądał super wisząc pionowo:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2013, 11:25 

o tak tak bardzo udany dzień
dzięki za zajefajna miłą atmosferę i super jazdy
kacper
jakieś fotki robiłem to później wkleję

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2013, 11:34 

Nr klubowicza: 075
potwierdzam carrera S - super :!: ..no i to ze Jacek wygrał :winner:
:wink: :wink:

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2013, 16:38 

Nr klubowicza: 280
rzeczywiście b. udany dzień -"upalanie "po prawie całej nitce toru prawie wszystkich modeli-można było dopracować prawidłowy tor jazdy
gratulacje dla Jacka za slalom
chociaż miałem lepszy czas ,ale ktoś mi przewrócił pachołek i jeszcze dopisał 2s :wink:

993 Targa

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2013, 17:52 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Mala pamiatka z trasy... Dzieki dla wszystkich za swietna zabawe.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2013, 19:06 

Dzięki za zaproszenie. Super impreza, pogoda nas rozpieszczała, a Violette, jak już nabrała do nas nieco ufności, pozwalała na torze dokładnie przetestować tryb SPORT PLUS :)

mnie oczarowała jak zwykle 911-ka, C4S cabrio. Dzięki wszystkim za atmosferę.

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2013, 19:49 

nie wiem jak Wam, ale mnie cały czas w głowie warczą nowe silniki...kurcze, ależ niektóre mają dźwięk. wliczając nową Carrerę ;-)...

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2013, 20:54 

Nr klubowicza: 263
Także dziękuję za super imprezę i możliwość spotkania kolegów z klubu :D
Nowe pięknie jeżdżą i fajnie brzmią ale za to nasze pięknie też wyglądają.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2013, 23:21 

Ja byłem na Roadshow w 2011r na lotnisku w Kąkolewie. Nie dziwię się, że tyle Cie trzyma bo ja byłem nakręcony przez pół roku :). Wtedy było 997 turbo, Panamera turbo, gt3, Boxster spyder - nie spodziewałem się, że spyder jest aż tak inny (rozumieć świetny). Doskonała impreza, fenomenalnie zorganizowana. Dzięki PCK za zaproszenie!

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2013, 23:35 
Klubowicz

ja rownziez bardzo dziekuje za wspanialy dzien ... zwlaszcza takiemu jednemu Panu za zaproszenie 8) oraz pozostalym osobom za swietnie spedzony czas!
Co do wrazen to na mnie najwieksze zrobil boxster S i Cayman S ... swietnie sie je prowadzilo i dawaly poczucie jazdy sportowym autem a nie napuchnieta gablota z nadmiarem mocy :) Carrera S rowniez pysznie ale juz mniej zaskakujaco ... Generalnie po tej imprezie inaczej patrze na nowe auta ... wygodnie, komfortowo i szybko jednoczesnie ... ale nowe auta dziwnie kuszą ... na torze sprawdzalem ile samochod pozwoli zamiast ile ja potrafie :) Jedno jest pewne ... jakis nowy model musi kiedys zawitac w garazu ... poki co boxster spyder najbardziej chodzi mi po glowie !
zdjecia wrzuce w wolnej chwili ...

ps Kacper - dzieki za towarzystwo! ... zabawne ze dwoch amatorow strucli (tak je nazywa moja zona) testowalo caly dzien najnowsze osiagniecia gdzie na starcie zaden z nas nie wiedzial jak obslugiwac te przyciski i lopatki po bokach kierownicy a po kilku minutach juz czulismy sie na tyle pewnie ze probowalismy odnalezc wrazenia uciekajacego tylu i jazdy bokiem ktore znamy z naszych autek :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2013, 23:49 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Nie będę czarował.....przez dzień byłem w innym światku. O którym wiedziałem sporo, a teraz doświadczyłem....jak prostymi w obsłudze i bezpiecznymi są nowe Porsche. Wszystko dla klienta: guziczkiem pstryk...głośniejszy, pstryk cichszy...deszczyk...pstryk i jestem Altonen, szuter..pstryk i Loeb.... tor..pstryk i Lauda :wink:
W jazdach "losowanych" wygrałem carrerę 4 utyskując nieco, ale dobrze wyszło, bo trener prowadzący pokazał z jaką łatwością pełnymi poślizgami przejeżdżał wszystkie możliwe łuki. Och, szkoda,że nie wsiadł do mojego, żeby zrobić to samo . Przejażdżka cup-ówką ....szybko, ale ile w tym faceta, a ile maszyny? Nie narzekam. Oceniam.
Bardzo dziękuję za zaproszenie.
Na koniec, chyba najfajniejszy punkt programu. Przypadkowy postój na Orlenie...i sesja fotograficzna....normalnych świrów, którzy jak i wiele obcych obok, latali z aparatami i ...pstrykali...ale było miło !!!

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 17.05.2013, 14:55 

Zgadzam się z CeBe trochę aut porsche w Katowicach kupiłem a na imprezy jeżdżę z .... mercedesa Sosnowiec gdzie kupuję Sprintery.
Za mało dealerów w Polsce jest...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]