Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: wczoraj, 0:30 

Witam wszystkich. Proszę o szybką podpowiedz starych wyjadaczy z forum. Serwisuję głownie v8 z vaga ale jeszcze nigdy porsche. Przymierzam się do szybkiego zakupu/ zamiany za uszkodzony egzemplaż (zatarty) v8 cayenne 4,5 wolnossak 2004r. Nie wnikamy tu w kwestie czy sie to oplaca i czy warto.

Moje pytanie brzmi dlaczego one tak masowo się zacierają i często klepią na panewkach ?

To ze tuleje są slabej jakosci i kolektor wodny jest plastikowy przez co przy wycieku przegrzewa sie cala jednostka i pęka 4ty czy tam 5ty cylnder to doczytalem. Ale co jeszcze jest wadliwe ? Pompa olejowa ? Zatykajace się kanały ?

Bardzo proszę o szybką i merytoryczną podpowiedź. Nie przekopię odrazu całego forum także proszę o wyrozumialość. Z góry wielkie dzięki.

Ps. Na pewno będzie cała fotorelka krok po kroku jak wskrzeszamy trupa.

PostNapisane: wczoraj, 14:01 

Temat przerabiany wielokrotnie, poszukaj. Wpisz w Google porscheclub.pl cayenne v8 i będziesz miał odpowiedzi

PostNapisane: wczoraj, 17:12 

Domyślam sie ze przerabiany wielokrotnie bo jest ich pełno uszkodzonych ale znalazłem tylko tyle co napisałem. Jeśli znasz problemy to proszę napisz coś merytorycznego w temacie

PostNapisane: wczoraj, 18:06 

Problem był zdecydowanie z powodu tulei cylindrowych i upalania na zimno. O panewkach jest mało przypadków przynajmniej ja o nich nie słyszałem. Plus to co napisałeś czyli przegrzanie po wycieku gdy ktoś w porę nie zareagował.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]