|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Marcin-uzytkownik
|
Napisane: wczoraj, 20:51 |
|
|
Hej to będzie moje pierwsze Porsche, obecnie mam w stajni Z3, przerobionego na wyprawowego nowego Jimnego i Tesle. I tu pojawia się pytanie jakie wybrać? Budżet do 150tyś samochód będzie użytkowany sporadycznie. Zakładam że w tym przedziale tylko 966 v1 albo v2. Czy obawiać się bardzo automatu? Żaden ze mnie kierowca więc osiągi to nie moja bajka. Poradzicie na czym się skupić i czego omijać przy zakupie?
|
|
Góra |
|
BartekG
|
Napisane: wczoraj, 21:59 |
|
Nr klubowicza: 770
|
Cześć. Tylko manual Chyba chodzi o 996 ?
Góra |
|
Marcin-uzytkownik
|
Napisane: wczoraj, 22:10 |
|
|
jasne jak w tytule 996:) jest szansa ze w dobrej cenie trafi mi się targa 996 ale w automacie i teraz pytanie jeżeli nie chodzi o wrażenia z jazdy tylko o awaryjność to czy te automaty to duże zło?
|
|
Góra |
|
Faza20
|
Napisane: wczoraj, 22:11 |
|
|
Cześć.
Kupując pierwsze Porsche kilka lat temu miałem dokładnie te same założenia i nawet budżet podobny.
Ostatecznie wybór padła na 996.2 Targa w Tipie (chociaż uparcie chciałem manual). Później był Boxster 986 w manualu i 997.1 Carrera S ponownie w Tipie bo dla moich potrzeb ta skrzynia jest po prostu lepsza. Każdy więc powinien spróbować co dokładnie mu leży a nie tylko sugerować się opiniami innych.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|