Cześć, czy znacie kogoś w Polsce z doświadczeniem w naprawie skrzyń biegów PDK Porsche? Chodzi o dwusprzęgłową 8 biegową z Panamery 971 2018r. W swojej miałem problem prawdopodobnie z jakąś nieszczelnością wewnątrz i "uciekającym" ciśnieniem oleju co powodowało bardzo mocne ślizganie się na 4 biegu i ogólnie szarpaniem drugiego sprzęgła przy zmianie biegów z parzystych na nieparzyste.
- wymieniłem oczywiście filtr, nowy ori olej porsche, sprzęgło PDK, dwumas, zawory i regulatory w mechatronice, czujniki ciśnienia, robiłem kilkukrotnie kalibracje podstawowe i rozszerzone, wgrywałem nowy soft -nic nie pomogło.
Dopiero wymiana całej kompletnej skrzyni na drugą używaną rozwiązała problem.
TeoMotors - Teodor Myszkowski odpada. Wiem z opowieści, że to świetny specjalista ale człowiek chyba oszalał z cenami bo w trakcie rozmowy powiedział, że przy mojej skrzyni kwota netto zaczyna się od 25 000zł a kończy na 35 000zł. Zrozumiałbym widełki 10-15 tysięcy ale nie 25-35.