Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: dzisiaj, 10:11 

Witajcie, po przywitaniu i w oczekiwaniu na koniec sezonu i kilka prac przy aucie, mam dwa pytania:
1) Jestem właścicielem od miesiąca. o 911 dbał warsztat 911cars w Poznaniu i najlepiej gdyby tak zostało. Doradźcie mi proszę, czy jeśli chodzi o części to zdawać się na warsztat, czy najlepiej samemu szukać? W tej chwili przychodzi mi kilka elementów "wizualnych" - np brakująca plastikowa wajcha do przechylania tylnej kanapy i elementy deski rozdzielczej - czy doradzacie szukać samemu (gdzie?), czy kompleksowo przez warsztat?
2) Auto po sezonie będzie sobie garażować (garaż w podpiwniczonym domu) i tu pytanie - czy rozłączyć po prostu aku, czy kupić prostownik i trzymać cały czas podłączony? Jak najlepiej "przezimować" 911 - sporadycznie pewnie się nim będę przejeżdżać, jak pogoda będzie sprzyjać.

Pewnie nasunie mi się jeszcze trochę pytań :)

Pozdrawiam

PostNapisane: dzisiaj, 21:11 

Hej

Gratuluję zakupu.
Odn. pkt 1 to sam musisz zdecydować biorąc pod uwagę Twoją indywidualną sytuację i jakie jest Twoje podejście do dłubania przy samochodzie, poszukiwania części i przede wszystkim czy masz czas i predyspozycje aby to robić. To może przynieść dużo radości ale jak się na tym nie znasz to równie dużo frustracji :-)

Pkt 2 - tutaj zdecydowanie sugeruję kupienie CETEK i trzymanie samochodu pod prądem.

I najważniejsze - używaj tego samochodu, one nie znoszą bezczynności, oczywiście nie namawiam do jazdy na letnich oponach w środku śnieżycy, ale przy obecnych zimach jest sporo okazji do przewietrzenia auta, a życie jest za krótkie aby trzymać 911 pod pierzyną :-)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]