Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3.12.2008, 1:44 

ja swoim starym sposobem (sprawdzonym nie jednokrotnie) będę twierdził że nie ma lepszej mapy niż AUTOMAPA( ta z Hołkiem) jest to najbardziej szczegółowa mapa Polski a Europa jest super(korzystają z map TELEATLASU)

Kolejne moje zdanie PDA jest lesze od typówek do nawigacji.
Po pierwsze typówki nie mają Windowsa, ewentualnie tego z symbolem C

Po drugie jak ktoś nie potrafi posługiwać się PDA to zawsze będzie go negował, a to urządzenie ma wiele innych zastosowań

Tytuł:
PostNapisane: 3.12.2008, 13:36 

Zibi popieram Twoje zdanie + pisalem o tym w innym poscie, ja tez korzystam z Automapy i HTC Touch HD :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2008, 0:51 

Witam, uzywalem wiekszosc modeli TomToma i w/g mnie jest jedyna marka ktora moge polecic. Modele od TomTom Go 520 wzwyz sa po prostu super. Wgrywasz najnowsze mapy i soft i po prostu rewelka. Nie wypowiem sie sczerze odnosnie PL bo jestem w UK. Bede w Polsce okolo stycznia to go przetestuje :) Nawet nie probuje tego porownywac do PDA. GPS to GPS, PDA to PDA a komorka to komorka. Wszystko ma swoje przeznaczenie. Jesli chodzi o mapy to jesli wgrasz najnowsza otrzymujesz najlepsze pokrycie. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2008, 1:16 

jakby ktoś był zainteresowany, to cały czas mam do sprzedania TomToma model 910. Używany ale w pełni sprawny. Mapa Polski i całej Europy. Bluetooth. 20GB dysku twardego, wbudowanego (można odtwarzać muzykę MP3, zdjęcia itp). kabelki do komputera, ładowarka samochodowa i domowa. i jakieś dodatki do telefonu (chyba sluchawka i mikrofon, nie uzywane). Obsluga - ekran dotykowy, oczywiscie kolorowy.
mam nawet jeszcze opakowanie. Uzywalem ok. 2 lat.
cena wywolawcza 350zl info na jacekm@porscheclub.pl lub PW. odbior w W-wie - wolalbym, aby potencjalny zainteresowany najpierw obejrzal, bo nie chce nikomu wciskac kitu.

Tytuł:
PostNapisane: 18.12.2008, 22:02 

A to ja tylko dorzuce do tematu jakby ktos sie zastanawial - ODRADZAM GARMINA mam nuvi 660, z najnowszym city navigatorem Europe i za kazdym razem wywiezie mnie na jakies pustkowie, szczytem bylo jak jechalem z gdanska do Pucka, pomijajac fakt ze jak podalem miasto Puck i adres to mnie wyslal w inne miejsce, bo recznie to skorygowalem. Droga jest banalnie prosta, ale byly lekkie objazdy wiec postanowilem sprawdzic jak mnie poprowadzi i.... Ciesze sie ze wzialem dupowoz a nie porsche, bo w pewnym momencie skonczyl sie asfalt zaczely same dziury, a pozniej i to sie skonczylo i zaczelo pole z droga wyjezdzona przez traktor!! W pewnym momencie juz myslalem ze bede tam nocowal, bo sie lekko zakopalem w blocie i wyjechac nie moglem

Tytuł:
PostNapisane: 18.12.2008, 23:46 

a jesli ktoś zainteresowanyto mam poniżej 300€ P'9611 Porsche Design Navigon z darmowymi aktualizacjami na dwa lata. http://tnij.com/p9611
świetne wykonanie, mapy Navigon znakomite dla Europy, Polska 99% pokrycia , ale nie mieszkam w kraju więc nie potwierdzę tego. Zalety:
-świetny design
-antenaTMC zintegrowana z kablem zasilania
-3 głośniki w tym dwa w uchwycie
-Lane Assistant: pokazuje na którym pasie mamy jechać np. przy zjazdach itp
-Bluetooth, książka telefoniczna i możliwośc wykonywania połaczeń z nawigacji
-mp3
-w komplecie karta 4gb (czyta SDHC)
-mapy 38 krajów
-Reality View (rzeczywisty wygląd skrzyżowań)
-Wyświetlacz: 4,3” TFT, 480 x 272 pikseli [ WQVGA ], ponad 16M. kolorów
Minusy:
-brakuje mu jedynie transmitera FM ( ale za to ma wyjście audio)
-odbiornik to GPS blox Antaris 4 ...nic mu nie można zarzucic...ale w stosunku do konkurencji ma słabe 'odpalanie;...aż 3 minuty :)

Obrazek

Obrazek

...chyba troszkę pobawię się tą nawigacją mimo że jak pisałem używam Automapy i HTC Touch HD

Tytuł:
PostNapisane: 18.12.2008, 23:59 

Nr klubowicza: 151
maciek924 napisał(a):
GPS to GPS, PDA to PDA a komorka to komorka. Wszystko ma swoje przeznaczenie.

Zgadzam się. Do profesjonalnych zastosowań (czyt. częstych) lepiej mieć osobną nawigację, palmtopa, czy komórkę.
Ale powiem szczerze, że na co dzień używam SPV, raczej jako telefon, a od czasu do czasu korzystam z automapy, jaką posiada ten gadget. Po ściągnięciu aktualizacji, automapa chodzi bez zarzutu. :)

pozdrawiam,
Jakub

IN: MACAN S, 996 C4S
out: Porsche 944 2,5

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]