Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12.11.2008, 23:13 

Witam wszystkich forumowiczow. Od dluzszego czasu jestem fanem marki Porsche (historia banalna, zauroczenie z dziecinstwa). Od momentu, kiedy "poszedlem na swoje" szukalem sposobnosci, aby przejechac sie slynna 911. Niestety w naszym pieknym kraju , "jak sobie nie kupisz, to sobie nie pojezdzisz". Jedyna wypozyczalnia, ktora znalazlem z Porsche 911 w ofercie, znajduje sie w Warszawie. Mieszkam w Gdansku, wiec jest to male utrudnienie. Drugim wymaganiem na wynajem jest minimalny czas wypozyczenia - 3 dni. Niedawno skontaktowalem sie z salonem Porsche w Sopocie. Zapytalem o mozliwosc jazdy probnej Porsche 911. Przez telefon Pan, ktory ze mna rozmawial byl bardzo mily, porozmawialismy sobie chwilke o marce Porsche i umowilismy sie na jazde probna. Otwarcie mowilem, ze kupnem samochodi nie jestem zainteresowany (300 tys zl na auto trzeba troche odkladac :)). Niestety w kontakcie bezposrednim Pan byl bardzo zaskoczony moim wiekiem (mam 25 lat) i potraktowal mnie bardzo nieprofesjonalnie. Nasze spotkanie zakonczyl zdaniem, ze "przez telefon nie widac, kto jak wyglada". Poniewaz choroba na przejazdzke Porsche (za kierownica czy na miejscu pasazera) mi raczej nie minie, zwracam sie do Was z prosba. Czy w okolicach 3-miasta jest jakakolwiek wypozyczalnia, ktora posiada Porsche 911? Moze ktos oferuje uslugi "samochod do slubu" i bylby w stanie przewiezc mnie (oczywiscie za stosowna oplata)?

Pozdrawiam
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: 12.11.2008, 23:25 

Nr klubowicza: 094
sluchaj ja jestem z Gdyni, w prawdzie sezon sie juz skonczyl i samochod powoli idzie na kolki ale moze cos da sie wymyslic. Oczywiscie za ster Cie nie posadze ale na prawym nie ma problemu. ja z czasem slabo ale napisz maila.

pozdrawiam
Marcin

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

PostNapisane: 14.11.2008, 22:51 

Nr klubowicza: 151
jackkpl napisał(a):
Witam wszystkich forumowiczow. Od dluzszego czasu jestem fanem marki Porsche (historia banalna, zauroczenie z dziecinstwa). Od momentu, kiedy "poszedlem na swoje" szukalem sposobnosci, aby przejechac sie slynna 911. Niestety w naszym pieknym kraju , "jak sobie nie kupisz, to sobie nie pojezdzisz". Jedyna wypozyczalnia, ktora znalazlem z Porsche 911 w ofercie, znajduje sie w Warszawie. Mieszkam w Gdansku, wiec jest to male utrudnienie. Drugim wymaganiem na wynajem jest minimalny czas wypozyczenia - 3 dni. Niedawno skontaktowalem sie z salonem Porsche w Sopocie. Zapytalem o mozliwosc jazdy probnej Porsche 911. Przez telefon Pan, ktory ze mna rozmawial byl bardzo mily, porozmawialismy sobie chwilke o marce Porsche i umowilismy sie na jazde probna. Otwarcie mowilem, ze kupnem samochodi nie jestem zainteresowany (300 tys zl na auto trzeba troche odkladac :)). Niestety w kontakcie bezposrednim Pan byl bardzo zaskoczony moim wiekiem (mam 25 lat) i potraktowal mnie bardzo nieprofesjonalnie. Nasze spotkanie zakonczyl zdaniem, ze "przez telefon nie widac, kto jak wyglada". Poniewaz choroba na przejazdzke Porsche (za kierownica czy na miejscu pasazera) mi raczej nie minie, zwracam sie do Was z prosba. Czy w okolicach 3-miasta jest jakakolwiek wypozyczalnia, ktora posiada Porsche 911? Moze ktos oferuje uslugi "samochod do slubu" i bylby w stanie przewiezc mnie (oczywiscie za stosowna oplata)?

Pozdrawiam
Jacek

hm... 25 lat to idealny wiek na pierwszego Porschaka. Przecież nie trzeba zaczynać od nowego. :wink:

pozdrawiam,
Jakub

IN: MACAN S, 996 C4S
out: Porsche 944 2,5

PostNapisane: 15.11.2008, 14:59 

jimmy napisał(a):
hm... 25 lat to idealny wiek na pierwszego Porschaka. Przecież nie trzeba zaczynać od nowego. :wink:

Mysle, ze masz racje :). Aczkolwiek jakos inne modele, niz 911, tak bardzo mi sie nie podobaja :(. Nawet sie rozgladalem za 924 i 944 na allegro i ceny nie sa wcale takie przerazajace. Za 20 tys zl mozna kupic juz cos w dobrym stanie. Ale szkoda by mi bylo stawiac takie auto pod blokiem, dlatego najpierw chyba mieszkanie z garazem (albo domek) , a dopiero pozniej auto, na ktore bede co niedziele chuchal :D

PostNapisane: 15.11.2008, 16:05 

Nr klubowicza: 151
jackkpl napisał(a):
najpierw chyba mieszkanie z garazem (albo domek) , a dopiero pozniej auto, na ktore bede co niedziele chuchal :D

:idea: Bardzo właściwe rozumowanie.

pozdrawiam,
Jakub

IN: MACAN S, 996 C4S
out: Porsche 944 2,5

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2008, 16:01 
Klubowicz

ja kupilem najpierw autko... i tak sie wkrecilem ze postanowilem w stosunku do pierwotnych planow kupic cos z garazem wczesniej o kilka lat :) ... wiec ta zime spedzi juz w ciepelku.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]