Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Powitanie
PostNapisane: 18.08.2020, 9:17 

Witam, od dłuższego czasu szukam do okazjonalnych przejażdżek dwuosobowego cabrioleta. Po długich analizach i rozmyślaniach wybór padł na 986 S. Mam nadzieję, że znajdę tu informacje techniczne, których szukam. Pozdrawiam wszystkich, szczególnie osoby z Wrocławia i okolic.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tytuł: Re: Powitanie
PostNapisane: 18.08.2020, 9:24 

dzibi napisał(a):
Witam, od dłuższego czasu szukam do okazjonalnych przejażdżek dwuosobowego cabrioleta. Po długich analizach i rozmyślaniach wybór padł na 986 S. Mam nadzieję, że znajdę tu informacje techniczne, których szukam. Pozdrawiam wszystkich, szczególnie osoby z Wrocławia i okolic.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witamy !

I pamiętaj Boxster to nie cabrio tylko roadster:)

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 18.08.2020, 10:56 

b0g0b0jny napisał(a):
Witamy !

Od niedawna mam problem z rozróżnieniem tych dwóch typów nadwozi. Kiedyś kabrioletem dla mnie było wszystko ze składanym dachem, natomiast roadster wszystko bez jakiegokolwiek dachu. Znam pochodzenia nazwy Boxster, zatem w tej sytuacji rzeczywiście roadster jest bardziej na miejscu. Uprościłem trochę, gdyż wcześniej rozważałem SLK, SL, CLK, MX5, a nawet starego 124 Spider. Padło na Boxstera 986 S i chyba przy tym wyborze już pozostanę. Ma w sobie dużo więcej „tego czegoś” niż pozostałe wozy, które mnie interesują. No i istotna rzecz - trzymam się reguły, że do kupna używane auta muszą mieć minimum 3,0l pojemności, 6 cylindrów i spalać wyłącznie benzynę!

PostNapisane: 19.08.2020, 7:24 

dzibi napisał(a):
b0g0b0jny napisał(a):
Witamy !

Od niedawna mam problem z rozróżnieniem tych dwóch typów nadwozi. Kiedyś kabrioletem dla mnie było wszystko ze składanym dachem, natomiast roadster wszystko bez jakiegokolwiek dachu. Znam pochodzenia nazwy Boxster, zatem w tej sytuacji rzeczywiście roadster jest bardziej na miejscu. Uprościłem trochę, gdyż wcześniej rozważałem SLK, SL, CLK, MX5, a nawet starego 124 Spider. Padło na Boxstera 986 S i chyba przy tym wyborze już pozostanę. Ma w sobie dużo więcej „tego czegoś” niż pozostałe wozy, które mnie interesują. No i istotna rzecz - trzymam się reguły, że do kupna używane auta muszą mieć minimum 3,0l pojemności, 6 cylindrów i spalać wyłącznie benzynę!

Co do 3.0l i 6 cylindrow to radze przejechac sie 718 tka.A jak chcesz duzo cylindrow to napewno nie Porsche tylko bierz Aventadora

PostNapisane: 19.08.2020, 8:35 

sponsor napisał(a):
Co do 3.0l i 6 cylindrow to radze przejechac sie 718 tka.A jak chcesz duzo cylindrow to napewno nie Porsche tylko bierz Aventadora

Hmmm... No tak, dziękuję za dobrze przemyślaną sugestię. Pozostanę jednak przy 986 S.

PostNapisane: 19.08.2020, 9:09 

Sugestia rzeczywiście super - brawo.

986S - fajny wóz - sam mam, choć 2.7 albo nawet 2.5 bym nie skreślał.

PostNapisane: 19.08.2020, 10:03 

Pan Jasiek napisał(a):
Sugestia rzeczywiście super - brawo.

986S - fajny wóz - sam mam, choć 2.7 albo nawet 2.5 bym nie skreślał.
Dziękuję, pewnie tak zrobię, jeśli nie uda mi się w ciągu roku, czy maksymalnie dwóch, znaleźć „S-ki”. Będę musiał prześledzić dokładnie forum, by zobaczyć zasadnicze różnice między 2,5, a 2,7. Jestem całkiem nowy w Porsche, więc nie chcę zadawać głupich pytań już na samym początku, mając cichą nadzieję, że w późniejszym okresie użytkowania tego forum, moje pytania będą nieco mniej głupie.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]