Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.01.2010, 9:35 

Witam szanownych forumowiczów!

Mam na imie Grzegorz i od jakiegos czasu nie mieszkam w Polsce, mam nadzieje ze nie bedzie to stanowilo problemu w dyskusjach na forum. Przez 1.5 roku mieszkalem w NYC, obecnie mieszkam w Riverside, CA gdzie prowadza swoja firme. Starczy o mnie, tytulem wstepu.

Zaczne od tego, ze do tej pory bylem czlonkiem klubu Audi w Polsce, ostatnio natomiast stwierdzilem ze nastapil czas na zmiane. Planuje skromnie, rozpoczac od zakupu Boxstera S. Nie wiem jakie panuja tu zwyczaje i czy powinienem sie rozpisywac tutaj czy zalozyc oddzielny watek, wiec sprobuje tutaj, najwyzej pozniej zaloze drugi w innym dziale.

W gre wchodzi tylko wersja USA, z pierwszej / drugiej generacji. Mam kilka pytan co do samego podstawowego wyboru. Roznic pomiedzy modelem sprzed 2000 i tym "po" itp. Bylbym wdzieczny gdyby ktos moglby udzielic mi kilku odpowiedzi, ktore wydaja sie byc dosc podstawowe, a jednak poki co ich nie znalazlem, ewentualnie prosilbym o podanie linka do jakiegos watku z FAQ czy porownaniem Boxsterow

Pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 19.01.2010, 9:56 

Witam i pozdrawiam . Napewno uzyskasz tu odpowiedzi ktoryh szukasz.

Tytuł:
PostNapisane: 19.01.2010, 10:15 

no to super, jade zatem z konkretami w podpunktach co by bylo latwiej:

1. subiektywnie, czy duza roznica jest miedzy modelem3.2 S z 2000-2002, a tym po 2002 (do 2004). W mocy jest to raptem kilka koni, wiec jak mniemam pod tym wzgledem to glownie sprawa wagi silnika. tak czy siak chodzi mi zarowno o aspekt mechaniczny jak i funkcjonalny (wnetrze)

2. jak wyglada sprawa z tym dachem? czytalem ze bodajze po 2002 byla szyba szklana, przed z tworzywa. A jak wyglada mechanizm skladania dachu? Czy on jest zawsze elektryczny? Czy czyms sie rozni (2000 od 2002)

3. Co sadzicie o pierwszej wersji (sprzed 2000), tej 2.5l, 201hp? Nie ukrywam ze w mojej okolicy mozna trafic naprawde ladne egzemplarze z 97-99 z przebiegiem rzedu 20-50k mil, wiec jest to kuszaca oferta, a z reguly w przypadkach 5 biegowego manuala dodatkowo cena jest sporo nizsza. I tu wracamy do punktu nr 1 - czy model po '00 lub po '02 jest duuuzo lepszy i nie warto sobie zawracac glowy tymi pierwszymi.

To tyle na razie, glownie chodzi mi o opinie pozwalajace zdecydowac o fakcie czy interesuje mnie w zasadzie wszystkie jednostki napedowe czy tylko 3.2.
Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]