Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4.02.2018, 19:41 

Nr klubowicza: 770
Czołem.
Koledzy, co sądzicie na temat takich dodatków - LIQUI MOLY 8342 ?
Jest to preparat który ułatwia rozruch silnka po dłuższej przerwie. Zastanawiam się nad tym . Moje auto jest i będzie pracowało tylko kilka razy w roku. A od końca wrzesnia do początku maja pewnie będzie "zimowało" pod kołderką w garażu.
Jestem właśnie na etapie wymiany oleju i gdy go kupowałem, sprzedawca podpowiedział mi ten produkt .
Czy nadaje się on do silników PORSCHE ?
Wlewa sie szybko i prosto :wink: Naprawia długi i bardzo kosztownie :roll:

Pomożecie :)

BartekG
Jest 911-996.2 - C2 - manual
Był : Boxster 986 -2,7 manual

PostNapisane: 4.02.2018, 19:44 

o ten preparat chodzi

https://dwr.com.pl/p/414/8088/liqui-mol ... odowa.html

Ułatwę szukanie :lol:

BartekG

PostNapisane: 4.02.2018, 21:41 

Przeczytaj bez emocji opis-polecany przy niskich temp.na zimny start .A sam twierdzisz że do maja prosiak będzie spał.a wiec...a sprzedawca chce zarobić .Lepiej te 50 zl wydaj na preparat do konserwacji uszczelek na zimowanie HEJ

PostNapisane: 4.02.2018, 21:45 

Dziwne jest to, że sprzedający podpowiadał Ci byś wlewał jakieś preparaty do silnika...

PostNapisane: 4.02.2018, 21:53 

A tak w ogóle to lepiej by było gdybyś zmienił olej na wiosnę przed początkiem twego sezonu.Wg twych słów auto teraz odpoczywa :wink: Ale ja wiem o co chodzi -po prostu cię nosi :banghead: Ja też nie mogę się doczekać i zaglądam do auta bez celu tak poprostu :oops: HEJ

PostNapisane: 4.02.2018, 22:03 

Nosi nosi :lol: :lol:
Wymianę będę robił w marcu. Tak mam umówioną wizytę u DOKTORA :wink:
Ale już kompletuje wszystkie potrzebne materiały. Coś tam próbuje dotnąć sam , ale to raczej proste czynności.
To moje pierwsze PROSIE w życiu i podchodze do tematu z dużym respektem :wink:

Mesia zrobią czy naprawią prawie w każdym warsztacie. Prosiaka raczej unikają ła ja niechcę dawać tez auta w ręce kogoś kto będzie się na nim uczył :wink:

BartekG

PostNapisane: 4.02.2018, 22:12 

Mam nadzieję że twój ;DOKTOR;to ktoś znajomy i zaufany bo ja takie proste sprawy jak zmiany płynów wykonuję sam.Akurat wymiana oleju jest czynnością prostą jak w większości aut.Pooglądaj filmy na YT.HEJ

PostNapisane: 4.02.2018, 22:25 

tak, DOKTOR to znajomy.
Prowadzi swój warsztat tak bardziej z pasji. Normalnie jest głównym mechaniekiem w VW. Ma dobre dojścia do sprzętu (jak trzeba) i zna się na tym co robi. Może podstawowy serwis nie zajmie mu jednego dnia , tylko pewnie z trzy , ale nie jest drogi, podchodzi do kązdego nowego tematu z respektem i najważniejsze - WSZYSTKO ROBI SAM -nie ma uczniów itp. i jak się pytasz o jakiś szczegół to musi się dowiedzieć , albo jak mu mówisz co ijak trzeba wykonać , to połowę przekaże pracownikowi a resztę uzna ze on to musi wiedzieć.
Z moim DOKTOREM tek nie jest. Mamy już ustalony termin na serwis auta i raze szukamy współpracujemy . On mi mówi z czym moze mieć problem - jak tak samo jak on szukamy rozwiazań i konsultuje to z nim. Mam do tego gościa pełne zufanie. Dużo tematów tutaj od Was dostaję :lol:
Byłem w kilku serwisach które bez problemu chciały się podjąć podstawowego serwisu, ale ja tylko dostałem od nich wyceny i chciali lać podstawowy płyn hamlcowy ( będę wymieniał wszystkie płyny i filtry ) to dziękowałem.
Jestem raczej ostrożny i nie spieszy mi się z serwisem. Dbam o swoje zabawki , tak jak o żonę :D - dobrze że tego nie widzi :wink: :lol:

BartekG

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]