Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2010, 15:22 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
SzaryWilk napisał(a):
U mnie jak auto stoi kilka dni (co najmniej 5-6) to nie da się go otworzyć z pilota, trzeba z zamka i stacyjką wyłączyć wyjący alarm. Na krótszych postojach nie mam z tym problemu.

Dokładnie tak samo jest u mnie.

Po odpaleniu auta, doładowaniu aku, wszystko działa jak trzeba...

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
będzie: 981 GTS? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2010, 15:51 

Tu jest trochę po ang. :
http://boxster.wikia.com/wiki/Alarm,_Keys,_Remote

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2010, 15:54 

U mnie czasem tez tak jest. Przykladam wtedy kluczyk do szyby bocznej i naciskam jeszcze raz i wtedz otwiera.

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2012, 12:52 

Odświeżam temat. Może ktoś z Was wie czy jeżeli mam kluczyk bez pilota do centralnego zamka i otwieram Boxstera zamkiem to czy centralny zamek posiada moduł zdalnego sterowania? I czy po wymianie kluczyków i ich zaprogramowaniu centralny będzie się otwierał zdalnie?

Tytuł:
PostNapisane: 15.12.2012, 18:25 

Wiesz, mam pierwszy rocznik boxstera, bez specjalnego wypasu ale klucz jest z pilotem. Niestety mam tylko ten jeden klucz, ale może w porschu jest tak jak w bmw - trzy rodzaje kluczy, każdy na inną okoliczność? Może masz tylko klucz postojowy? Sam nie wiem...

Tytuł:
PostNapisane: 15.12.2012, 20:33 

Dzięki Vivat. Jak już wiosną wyprowadzę go z garażu to pojadę do firmy która programuje kluczyki i zapytam czy da się to jakoś sprawdzić?
A może w Porsche Warszawa będą wiedzieli? Zaraz do nich napiszę.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 3:10 

Jeśli oryginalnie nie było pilota to sam kluczyk niczego nie rozwiązuje. Pod fotelem kierowcy w wersji z pilotem masz modul centralnego zamka + alarmu + odbiornika. Zobacz czy jest.
Wersja usa czy Europa bo to też ma znaczenie- piloty na inna częstotliwość.
Samo wprogramowanie pilota i immobilisera wymaga w serwisie specjalnych kodow.

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 8:47 

Pierwszy raz słyszę żeby kluczyk się tak rozkodował, mam 996 które stoją po parę miesięcy nie ruszane, czasem się zdaży żeby akumulator umarł i zawsze po pełnym naładowaniu, wszystko jest ok. Postaraj się wsadzić w pełni naładowany akumulator, a jeśli to zrobiłeś to zawieź auto do dealera na zresetowanie błędów komutera. To musi pomóc, ECU alarmu jak i kluczyk nie może stracić swoich danych.

PostNapisane: 16.05.2018, 9:00 

Witam,
U mnie pojawił sie taki problem że po wymianie zamka w drzwiach kierowcy (niestety w zamku padł albo nie łączył do końca jeden z silniczków, raz zamykał zamek raz nie) z pilota auto otworzę i zamknę alarm się uzbroi, ale jak już chcę to zrobić kluczykiem w zamku to auto zamknę (wszystkie drzwi się zaryglują, alarm się uzbroi) jak chcę kluczykiem otworzyć samochód to otworzę tylko drzwi kierowcy reszta drzwi pozostaje zaryglowana i alarm nadal jest uzbrojony... dodam tylko że otwieranie i zamykanie szyb z kluczyka w zamku działa bez zarzutu... Kurcze nie wiem o co chodzi..??? Może spotkaliście się z taką sytuacją? Ktoś to przerabiał?

PostNapisane: 16.05.2018, 12:29 

Probowales w menu w ustawianiach "comfort" "doors" zmienic na "all" ?

PostNapisane: 16.05.2018, 12:37 

Witam,
mam 986 do kilku dni i ten sam problem i do szedłem do wniosku:
jak raz kliknę kluczyk to się otwiera, jak dwa razy to zamyka (szybko trzeba nacisnąć). Było też, że nie chciał z kluczyka załapać to zamykałem klasycznie, przekręcam kluczyk zamknięte drzwi - uwaga - od kierowcy, a od pasażera otwarte, a jak 2x szybko przekręciłem to wszytko się pozamykało..

pozdr,

ale też temat rozkładam na części pierwsze..;)

PostNapisane: 16.05.2018, 17:48 

Prokop - tak ma być.
Po otwarciu zamkiem żąda ono włożenia kluczyka do stacyjki i przekręcenia zapłonu by nie uruchomić alarmu - masz na to kilka sekund. Chodzi o to by po otwarciu auta przez złodzieja śrubokrętem nie rozbroił się również alarm. Zauważ, że po przekręceniu stacyjki alarm się nie włączy i otworzą się również drzwi pasażera.
Standardowo otwierasz drzwi pilotem i wtedy auto wie, ze masz wymagany kluczyk i rozbraja alarm wraz z otwarciem drzwi.

PostNapisane: 21.11.2018, 19:50 

michal928 dokładnie tak... teraz już wiem że tak ma być ;-)

PostNapisane: 21.11.2018, 20:14 

Prokop litości, gdzie byłeś od maja do dziś :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]