Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26.05.2009, 17:52 

Panowie w ubiegłym tygodniu zaobserwowałem że nie za każdym razem udaje mi sie zamykać lub otwierać swojego prosiaczka z tzw. kluczyka(centralny)
pomyslałem sobie zapewne bateria do wymiany i pojechałem dziś zakupić nową bo od 2 dni juz wogóle nie reagował z tzw. kluczyka drzwi otworzyć nie dało się rady ,wsadziłem nową baterię i dalej nic , drugi kluczyk to samo

moje pytanko brzmi o co tu biega ? :)

no i dalej muszę wsadzać kluczyk do zamka za każdym razem :(

Tytuł:
PostNapisane: 26.05.2009, 18:40 

Pewnie musisz zakodować kluczyk, jakiś spec powie Ci jak to zrobić, chwila cierpliwości będzie dobrze.:P Próbowałeś zapasowym, czy nie masz?

Tytuł:
PostNapisane: 26.05.2009, 19:03 

próbowałem zapasowym tez :(
miesiac temu wymieniłem akomulator w aucie i nie było problemów , ostatnie 2 tyg. stał w garażu i odpaliłem normalnie a teraz od kilku dni coraz słabiej "kluczyk" działał
ale oki czekam cierpliwie na pomoc :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.05.2009, 17:18 

Panowie i jak z moim w/w tematem ?
bo nie będzie mi dane pojechać w niedzielke do Wawki na Dzień Dziecka ( jak przekręcam z kluczyka zamek w drzwiach kierowcy to drzwi pasażera się nie ryglują i nie włącza się alarm więc lipa stać przy aucie cały dzień) :( :(

Tytuł:
PostNapisane: 28.05.2009, 18:42 

Nr klubowicza: 039
1. czy dioda na kluczyku miga?może zła bateria lub styk w kluczyku!
A jak z zapasowym kluczykiem - sprawdż go też z nową baterią.
2. bezpiecznik do centralnego zamka sprawdź.

Niestety w instrukcji nic niema szczególnego przy okazji wymiany baterii ..ale np w Audi A6 C5 Avant Qattro V6 :wink: znalazłem "synchronizację kluczyka po wymianie baterii) " nacisnąc oprzycisk zdalnego otwierania na kluczyku a następnie w przeciągu minuty otworzyć auto kluczykiem w zamku,synchronizacja nastąpi automatycznie i kolejny raz użycie kluczyka odblokuje zamek z odległości " mniej więcej .

Powodzenia!

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 28.05.2009, 18:59 

tak bateria nowa jest założona
w drugim tak samo nic po mimo że czerwona dioda się zapala

hmm bezpiecznik no fakt trzeba będzie go jutro sprawdzić

Tytuł:
PostNapisane: 28.05.2009, 19:49 

przeglądam właśnie instrukcję.książkę obsługi i nigdzie nie widzę tzw. oznaczenia bezpieczników by ustalić który to jest od centralnego?

ale coś mi się wydaje że to właśnie coś z zakodowaniem bo na 14 stronie ( mam ją po niemiecku) jest o nastrojeniu hmm

Tytuł:
PostNapisane: 29.05.2009, 9:01 

Prawdopodbnie wina leży po stronie Ap. sterowania centralnym ryglowanieniem

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2009, 14:56 

Jak zaprogramowales ? mam ten sam problem z 996 nie dziala klucz po wymianie baterii.

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2009, 15:10 

Nr klubowicza: 039
borysek napisał(a):
przeglądam właśnie instrukcję.książkę obsługi i nigdzie nie widzę tzw. oznaczenia bezpieczników by ustalić który to jest od centralnego?

ale coś mi się wydaje że to właśnie coś z zakodowaniem bo na 14 stronie ( mam ją po niemiecku) jest o nastrojeniu hmm

na 14 tej stronie pisze ,że nadajnik do pilota dezaktywuje się po 5 dnich nieotwierania auta!Alarm jednak fukcjonuje nadal.Otwierasz auto z kluczyka i po przekręceniu zamka ,nietwierasz drzwi lecz używasz przycisku na pilocie aby dezaktywować alarm .Od tej chwili pilot ponowie działa.Ale to niema nic wspólnego z wymianą baterii...

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2009, 15:15 

sprobuje , faktycznie nie ma nic wspolnego z wymina baterii ale baterie wyminilem po miesiacu nie otwierania wiec moze o to chodzi...

Tytuł:
PostNapisane: 24.06.2009, 14:08 

na 14 tej stronie pisze ,że nadajnik do pilota dezaktywuje się po 5 dnich nieotwierania auta!Alarm jednak fukcjonuje nadal.Otwierasz auto z kluczyka i po przekręceniu zamka ,nietwierasz drzwi lecz używasz przycisku na pilocie aby dezaktywować alarm .Od tej chwili pilot ponowie działa.Ale to niema nic wspólnego z wymianą baterii...[/quote]

U mnie się dezaktywował i w opisywany sposób nie da się aktywować pilota, centralny działa tylko z kluczyka.

Tytuł:
PostNapisane: 6.07.2009, 18:51 

jurek968 napisał(a):
na 14 tej stronie pisze ,że nadajnik do pilota dezaktywuje się po 5 dnich nieotwierania auta!Alarm jednak fukcjonuje nadal.Otwierasz auto z kluczyka i po przekręceniu zamka ,nietwierasz drzwi lecz używasz przycisku na pilocie aby dezaktywować alarm .Od tej chwili pilot ponowie działa.Ale to niema nic wspólnego z wymianą baterii...

Hmm to teraz już wiem czemu mi nie działał pilot czasami ;);) DObra robota Juras

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2010, 13:35 

Romanesku napisał(a):

U mnie się dezaktywował i w opisywany sposób nie da się aktywować pilota, centralny działa tylko z kluczyka.[/quote]

Chciałbym wznowić temat "Problem z kluczykiem". Czy wie ktoś jak to zrobić? Central działa z zamka i nawet czasem coś trąbkę słychać, głównie przy otwieraniu, bateria już jest OK, ale pilot nie działa, lampka na pilocie błyska po naciśnięciu, ale nie można zamknąć, ani otworzyć auta, otwieranie bagażnika też nie działa. Jak ma ktoś wiedzę na ten temat będę wdzięczny.

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2010, 13:46 

pozostaje ASO , nowy pilot +kodowanie . Jak ostatnio pytałem to był koszt ponad 1000 pln.

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2010, 13:50 

Romanesku napisał(a):
pozostaje ASO , nowy pilot +kodowanie . Jak ostatnio pytałem to był koszt ponad 1000 pln.

Dobrze wiedzieć, nie będę sobie już robił nadzieje, że może się to jakoś naprawi :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2010, 13:54 

AutomaxSieradz napisał(a):
Romanesku napisał(a):

Dobrze wiedzieć, nie będę sobie już robił nadzieje, że może się to jakoś naprawi :D

nadziei* :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2010, 14:46 

Romanesku piszesz,że po otwarciu auta z kluczyka (po postoju dłuzszym niż 5 dni) trzeba dezaktywować alarm a ja tego nie robie tylko otwieram auto z klucza i śmigam...czy to ma jakieś globalne znaczenie ???

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2010, 14:56 

U mnie jak auto stoi kilka dni (co najmniej 5-6) to nie da się go otworzyć z pilota, trzeba z zamka i stacyjką wyłączyć wyjący alarm. Na krótszych postojach nie mam z tym problemu.

Miałem też problem ze stacyjką, haczyła i nie załączała elektryki, straszono mnie w pewnym miejscu koniecznością wymiany całej stacyjki, kluczyków, kodowaniem, wszystko za jakieś 2,5 koła co najmniej, a skończyło się prostą wymianą kostki, która kosztowała 180 zł :D Słowem, na wszystko trzeba uważać.

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2010, 15:19 

MP-GDY napisał(a):
Romanesku piszesz,że po otwarciu auta z kluczyka (po postoju dłuzszym niż 5 dni) trzeba dezaktywować alarm a ja tego nie robie tylko otwieram auto z klucza i śmigam...czy to ma jakieś globalne znaczenie ???

Myslę że nie ma, to był tekst z instrukcji obsługi przetłumaczony przez jurek968.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]