Odebrałem od lakiernika moje auto 996 2000 r i powstał problem. Miałem wymieniany błotnik prawy i klapke paliwa. Co sie okazało kiedy podjechałem pod pompę nie mogłem zatankować auta , zapowietrzony zbiornik !!!
Po zdjęciu przewodu odpowietrzającego zbiornik mogę tankować ale bardzo wolno. NIe wiem jak jest zbudowany układ bo widziałem że pod korkiem wlewu jest jakiś zaworek który odpowietrza ale nie wiem czy klapka jak jest otwarta to popycha ten zaworek czy coś innego.
Filtr węglowy wymieniony na nowy dodatkowa uwaga !!
Poprosze o pomoc
U mnie też pojawia sie problem z odpowietrzeniem zbiornika paliwa. co jakiś czas zapala sie pomarańczowa kontrolka z wizerunkiem silnika. W manualu jest to opisane jako problem z odpowietrzeniem zbiornika. Nieraz kontrolka sama gaśnie ew. trzeba ja skasować na komputerze w serwisie lub przez odłaczenie akumulatora. W zasadzie sie do tego przyzwyczaiłem. W serwisie nie są tym faktem zdziwieni, zalecili wymiane korka wlewu paliwa / miałem nieoryginalny/ jednak po zakupie nowego korka nic sie nie zmieniło. Nieraz zdarza się, ze podczas tankowania muszę dokładnie włozyc pistolet do wlewu ponieważ w jakieś zabezpieczenie nie pozwala na tankowanie
Ja tak naprawdę nawet jak wkładam pistolet do końca to odbija mi non stop .Wyciągnę leję powoli to samo też odbija . średnio tankowanie do pełna 15 min.... masakra
To standardowy problem. Tam jest sterowany elektrycznie zawór. Podjedź do serwisu gdzie naprawiają porsche (mają tester). Lakiernik Ci coś odłączył albo uszkodził.