Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 27.03.2013, 23:17 

Cześć,
słuchajcie nie wiem, czy trafił mi się felerny egzemplarz ale jestem załamany jakością wykonania Panamery. Jeżdżę samochodem od nowości, zrobiłem nią 80 tysięcy a wymieniłem już prawie całe zawieszenie.
Z przodu:
-wahacze górne
-wahacze dolne (tuleje)
-maglownicę
-amortyzatory
-część półosi
-gumy stabilizatora
Z tyłu:
-łączniki stabilizatora
-zawieszenie mostu

Poza tym wszystkie poduszki silnika.
Najlepszy numer był z bocznymi poduszkami silnika. Padła jedna z poduszek a serwis stwierdził, że nie można jej kupić, bo jest wycofana ze sprzedaży. Trzeba wtedy kupić 2 poduszki i całą belkę silnika. Koszt ponad 10 tysięcy. Kupiłem więc używaną ale boję się co będzie, jak i ta padnie.
W międzyczasie mechanik wyłapał, że olej w przednim moście wygląda jak smoła i pełno w nim opiłków i pewnie też niedługo rozleci się.

Tytuł:
PostNapisane: 28.03.2013, 7:47 

To ja miałem problemy z cayenne wiec czuję się wywołany do tablicy
Z Cayenne temat się skończył po wymianie samochodu na nowy ( za słuszna dopłatą zresztą)Nowy ma już 15 000 km i nic a z poprzednim już z 15 razy bylem na serwisie przy tym przebiegu.Może Panamere też masz z pierwszych miesięcy produkcji i płacisz za choroby wieku dziecięcego?? -
Ja mam Panamere 4S z 2011 roku i po 30 tys poza jednym przypadkiem gdy przestała działać pneumatyka zawieszenie (podobno jakiś kabelek wyleciał czy inna wtyczka) nic i oby tak dalej.

Tytuł:
PostNapisane: 28.03.2013, 9:38 

adarek napisał(a):
To ja miałem problemy z cayenne wiec czuję się wywołany do tablicy
Z Cayenne temat się skończył po wymianie samochodu na nowy ( za słuszna dopłatą zresztą)Nowy ma już 15 000 km i nic a z poprzednim już z 15 razy bylem na serwisie przy tym przebiegu.Może Panamere też masz z pierwszych miesięcy produkcji i płacisz za choroby wieku dziecięcego?? -
Ja mam Panamere 4S z 2011 roku i po 30 tys poza jednym przypadkiem gdy przestała działać pneumatyka zawieszenie (podobno jakiś kabelek wyleciał czy inna wtyczka) nic i oby tak dalej.

Moje problemy rozpoczęły się dokładnie w momencie, gdy skończyła się gwarancja, więc o wymianie mogę zapomnieć. Samochód jest z pierwszych dni produkcji. Z tego co dowiedziałem się w ASO, podobno zawsze ja rozpoczynam lawinę wymian danego podzespołu. Gdy wymieniałem maglownicę, to jeszcze nigdy nie sprzedali tej części, po mnie zakupiło już kilka osób. Podobnie było z wahaczami, tulejami a ostatnio amortyzatorami.
Z pneumatyką też miałem problem tak jak Ty, auto nie chciało się podnieść i też był to problem instalacji elektrycznej.
...a jak już jesteśmy przy instalacji, to dwa razy już zdarzyło mi się, że przestawało działać wszystko w drzwiach kierowcy. Jak się okazało gnije instalacja w słupku, ponieważ leje się na nią woda.

Tytuł:
PostNapisane: 28.03.2013, 9:50 

Ostatnio jak byłem w serwisie w Katowicach to dyskutowaliśmy temat przedłużenia odpłatnego oczywiście gwarancji na kolejne lata i byłem zdecydowanie na "nie" ale chyba zmienię zdanie )))-:

Tytuł:
PostNapisane: 28.03.2013, 10:04 

adarek napisał(a):
Ostatnio jak byłem w serwisie w Katowicach to dyskutowaliśmy temat przedłużenia odpłatnego oczywiście gwarancji na kolejne lata i byłem zdecydowanie na "nie" ale chyba zmienię zdanie )))-:

Też się nad tym zastanawiałem ale pomyślałem: eeee to Porsche, nie będzie się psuło :D
Przedłużenie gwarancji, to o ile dobrze pamiętam koszt 7 tysięcy. Mnie już naprawy kosztowały ok 50 tysięcy!!!! (gdybym napraw dokonywał w ASO, byłoby pewnie 2 razy tyle). Sama wymiana poduszki silnika wychodziła w ASO ponad 17 tysi a zmieściłem się w tysiącu :-)

Tytuł:
PostNapisane: 28.03.2013, 10:15 

Bo Panamera i Cayenne to nie prawdziwe Porsche ;) Zart oczywiscie. Wspolczuje problemow. Mi w 991 narazie nic nie dolega (przebieg 30000).

Tytuł:
PostNapisane: 28.03.2013, 11:15 

Nr klubowicza: 318
Można wiedzieć ile kosztuje taka gwarancja?

Tytuł:
PostNapisane: 28.03.2013, 11:34 

Nr klubowicza: 412
zibi911 napisał(a):
Można wiedzieć ile kosztuje taka gwarancja?

w zależności od modelu:

http://www.porschewarszawa.com.pl/serwi ... gwarancja/

Marcin
było: 986, 987S, 996.2 Targa Orient Red Metallic
jest: Macan S i Boxster 718
http://WWW.AURAN.PL
http://WWW.MISSALA.PL
Perfumeria Quality Gdańsk

Tytuł:
PostNapisane: 29.03.2013, 5:20 

Bluestar napisał(a):
Jak się okazało gnije instalacja w słupku, ponieważ leje się na nią woda.

niestety wyłazi tu brak doświadczenia Porsche w budowie przedniosilnikowych limuzyn....
Jak jest szyberdach, to woda zawsze leje sie w słupkach, bo nie da sie zrobić szczelnego na 100% szyberdachu, sprawa tylko dobrego odprowadzenia tej wody i nie_wpychania instalacji w niektóre miejsca.

Tytuł:
PostNapisane: 29.03.2013, 14:01 

OMG :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 29.03.2013, 14:21 

boogie napisał(a):
niestety wyłazi tu brak doświadczenia Porsche w budowie przedniosilnikowych limuzyn....
Jak jest szyberdach, to woda zawsze leje sie w słupkach, bo nie da sie zrobić szczelnego na 100% szyberdachu, sprawa tylko dobrego odprowadzenia tej wody i nie_wpychania instalacji w niektóre miejsca.

A co ma z tym wspólnego położenie silnika, bo nie ogarniam ?

Tytuł:
PostNapisane: 30.03.2013, 2:03 

Nie mam szyberdachu :P

Tytuł:
PostNapisane: 30.03.2013, 16:37 

:shock:
to skąd woda w słupkach.....? ?

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]