Witam serdecznie wszystkich pozytywnie zakręconych.
Być może jest tutaj ktoś kto posiada 968-kę. Tak się składa że też stałem się jej posiadaczem ale bynajmniej nie jest to zwyczajny 968. To najzwyklejszy model plastikowy w skali 1/24 wydany przez Hasegawę. Miałbym prośbę:Czy ktoś z posiadaczy dysponuje jakimiś rysunkami albo zdjęciami elementów ruchomych do podnoszenia maski? (nie wiem za bardzo jak to się nazywa fachowo)Ponieważ w tym modelu plastikowym maska nie ma możliwości zrobienia jej w formie ruchomej zatem ja postanowiłem zrobić ją ruchomą stąd moja prośba.
Mogę prosić o większej rozdzielczości fotografie bo właściwie nie wiele dostrzegam tutaj zwłaszcza na ich umiejscowieniu. Przy okazji też poproszę o wymiary tych siłowników głównie wymiary mocowań na końcach i wymiary rur tych siłowników. Będzie mi bardzo łatwo przeskalować to na 1/24.
W takim razie ja dziękuje za wymiary i poczekam aż znajdzie się ktoś kto ma 968 i będzie tak miły by podesłać mi zbliżenia mocowań maski. Może brzmi to jak jakiś rodzaj wybrzydzania ale dla modelarza, dokumentacja to podstawa stworzenia dobrej miniaturowej repliki obojętnie czego.