michal86trn napisał(a):
Cześć, poważnie rozważam zakup jednego z egzemplarzy i chciałbym się Was podpytać o opinię co do "jakości" przeglądu przed zakupowego w ASO - mam na myśli ASO Poznań. Czy samochody na takim przeglądzie są na tyle skrupulatnie sprawdzane pod kątem "ciężkich wad", że w przypadku pozytywnego wyniku mogę z czystym sumieniem kupić takie auto? Nie chcę po prostu kupić tzw. miny - np. z ciężką wadą silnika, czy skrzyni biegów... Jeśli to ma to jakieś znaczenie to myślę o 987 Boxster.
Jaki jest przybliżony koszt takiego przeglądu - jeszcze nie kontaktowałem się z ASO.
Z góry dzięki!
Hej, ja robiłem przed zakupem w ASO Katowice.
Koszt 1200zł - dwie roboczogodziny.
Podłączają pod kompa + robią taki w miarę podstawowy przegląd auta. Bez fajerwerków.
Po takim przeglądzie wiesz, że auto nie jest składane z kilku, masz historię serwisową, i opinię serwisanta.
Nie dowiesz się czy jakaś zębatka w skrzyni biegów jest na wykończeniu czy mikroubytki są w silniku.
Dowiesz się czy się prowadzi jak trzeba, brzmi jak trzeba, nie ma widocznych błędów i czy jest to to samo porsche, które wyjechało z salonu.
Ja kupiłem, gościu wskazał jedynie rysę na zderzaku, która jest właściwie niewidoczna oraz termin badania technicznego.
Auto kupiłem.
P.S
Nie wyobrażam sobie zakupu takiego auta bez przeglądu w ASO lub w jednym z polecanych warsztatów.